Αναδημοσιεύει  από το alfavita.gr  , και σχολιάζει στο τέλος,εξοργισμένος,   ο risinggalaxy

***

»  Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ

Απολυμένος, σύζυγος γυναίκας με ειδικές ανάγκες και πατέρας κωφού παιδιού είναι ο 38χρονος Γιώργος Παπαμαργαρίτης, ο οποίος προχθές στην πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τα οικονομικά μέτρα δέχτηκε άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ στη συνέχεια προσήχθη και κατηγορείται από αστυνομικούς ότι τους… έδειρε.

Τον συναντήσαμε στο Σύνταγμα την ώρα που φώναζε οργισμένος. Στεκόταν μπροστά απ’ το πανό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Κρατούσε ένα πλακάτ: «Θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους» έγραφε. Το ΠΑΜΕ αποχωρούσε, η πορεία των συνδικαλιστικών φορέων έφτανε από την Αμαλίας μπροστά στη Βουλή: «Εληξε η σύμβασή μου κι έμεινα άνεργος. Η γυναίκα και ο γιος μου είναι άτομα με αναπηρία», είπε στην «Ε». Λίγο αργότερα τον χτυπούσε με αγριότητα μια ολόκληρη ομάδα ανδρών των ΜΑΤ. Ακολούθησε η προσαγωγή του.

«Τη στιγμή που φτάναμε στο ύψος του Αγνωστου Στρατιώτη, πλησίασε η διμοιρία. Μας έβρισαν. «Μ… βάλτο στον κ…», μου είπαν για το πλακάτ οι ΜΑΤατζήδες. Κατευθυνθήκαμε προς τη γωνία Αμαλίας και Οθωνος. Μας απωθούσαν λέγοντας «φύγετε γιατί θα φάτε ξύλο». Εφαγα μια ροπαλιά στο κεφάλι. Με χτύπησε με γυρισμένο το κλομπ ανάποδα. Επεσα, σηκώθηκα, αλλά δεν τους χτύπησα. Επιασα δύο ΜΑΤατζήδες με τα χέρια μου και τους πέταξα κάτω. Τότε μαζεύτηκαν δέκα. Με χτυπούσαν όλοι μαζί, στο κεφάλι, σ’ όλο το σώμα. Είμαι γεμάτος σημάδια».

Ο Γ. Παπαμαργαρίτης προσήχθη στη ΓΑΔΑ. Παρέμεινε μαζί με τους λοιπούς προσαχθέντες όλη τη νύχτα και το πρωί οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Η δίκη τους προγραμματίστηκε για σήμερα. «Με κατηγορούν ότι έβρισα αστυνομικούς, πέταξα πέτρες, έσπασα ασπίδα, έκλεψα κλομπ και τους χτύπησα».

Ο ίδιος λέει ότι τα τελευταία επτά χρόνια εργαζόταν στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα»: «Στην καθαριότητα. Εδιωξαν όσους έληξε η σύμβασή μας. Εψαχνα για οποιαδήποτε δουλειά. Με δυσκολία βρίσκω ένα μεροκάματο. Για ενάμιση μήνα δεν βρίσκω τίποτα».

Οι ανάγκες της καθημερινότητας είναι πιεστικές: «Εχω δύο παιδιά. Ο μικρότερος γιος μου, τριών ετών, έχει κοχλιακό εμφύτευμα (ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο) για ν’ ακούει και να μπορεί να μιλήσει. Μας έκοψαν το επίδομα των 260 ευρώ απ’ το ΙΚΑ. Και πρέπει να πληρώνω, για λογοθεραπεία και εργοθεραπεία, 600 ευρώ. Η γυναίκα μου είναι κωφή. Δουλεύει 17 χρόνια στον ΕΟΜΜΕΧ, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εναν οργανισμό του Δημοσίου που καταργείται. Στα είκοσι χρόνια θα μπορούσε να βγάλει σύνταξη. Ευτυχώς που υπάρχει το σπίτι μας. Είναι παλιό, το ’74 χτίστηκε, αλλά τουλάχιστον γλιτώνουμε το νοίκι».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 7/10/2011  «

***

Σχόλιο:

Είναι εμφανής η υπερπροσπάθεια των δολοφόνων της ΕΛ.ΑΣ να τρομοκρατήσουν το κόσμο, εκτελώντας συγκεκριμένες διαταγές. Από άνεργους με σοβαρά προβλήματα όπως το παλικάρι που το βίντεο του ξυλοδαρμού του έκανε το γύρο του κόσμου, μέχρι μαθητές και φοιτητές, οι ένδοξοι «προστάτες» του πολίτη έχουν πάρει φόρα. Χωμένοι πίσω από μια εγκληματική οργάνωση( τι άλλο θα μπορούσε να είναι ένας στρατιωτικός μηχανισμός του Κράτους που προσπαθεί να επιβάλει κυβερνητικές πολιτικές με μη δημοκρατικό τρόπο), προσωπικά ανεύθυνοι μέσα στα κράνη και σίγουροι ότι δεν θα τους αποδοθούν ευθύνες, το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν ότι έμαθαν στα γήπεδα, στο στρατό και τις ακροδεξιές οργανώσεις.

Το πρόβλημα δεν είναι αν ο κόσμος τους αναγνωρίζει ως ανθρώπινα όντα αλλά το ότι αυτοί οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν αυτούς που χτυπάνε ως ανθρώπους. Μετά από τους βασανισμούς και τους τραμπουκισμούς μια χαρά γυρνάνε στα σπίτια τους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τους αφορά και δεν τους ενδιαφέρει το δικαίωμα να γυρνάνε στα σπίτια τους και οι υπόλοιποι άνθρωποι δίχως να περάσουν από το νοσοκομείο και δίχως να κατηγορούνται για πράξεις που δεν έκαναν. Και γιατί να τους νοιάζει στην τελική όταν σύμφωνα με τη δικιά τους λογική (η οποία είναι εξόχως πολιτική) αυτοί στους οποίους επιτίθενται «το αξίζουν». Φυσικά, και λόγω της στρατιωτικού τύπου εκπαίδευσης τους και λόγω της κατεξοχήν ακροδεξιάς ιδεολογίας που αναπαράγουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βίντεο του Δημήτρη Μελέτη , όπου την ώρα που τραμπουκίζεται από τους «μάγκες» των ΜΑΤ, ακούει και την υψηλή πολιτική ανάλυση τύπου Άδωνη : «Άσε τα κόλπα που σας μαθαίνουν στο indymedia».

Τα ένστολα ζόμπι είναι ζόμπι γιατί ακριβώς καλούνται να διεκπεραιώσουν εκείνο το είδος της βίας που συναντάει κανείς είτε σε στρατιωτικά σώματα κατοχής είτε σε βασανισμούς τύπου Γκουαντάναμο και διάφορων δικτατοριών. Το ίδιο εκείνο είδος της βίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης που οι «εργαζόμενοι» σε αυτά δεν «κατανοούσαν» γιατί ήταν μέρος της καθημερινής «εργασίας» τους. Εκτός από τους βασανισμούς έχουν να διεκπεραιώσουν και την κατασκευή κατηγορητηρίων τα οποία θα χρησιμεύσουν στην «ανεξάρτητη» ελληνική δικαιοσύνη για τη καταστροφή ζωών και την τρομοκράτηση όποιου θέλει να κατέβει στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί. Το μήνυμα εδώ είναι ένα και είναι ξεκάθαρο : «Μη τα βάζεις με το Κράτος και τις αρχές θα σε συντρίψουμε». Τόσο απλά , τόσο δημοκρατικά. Καθόλου τυχαίο που μια από τις συνήθεις εκφράσεις τους είναι το «τεμάχια» το οποίο αναφέρεται σε πολίτες και διαδηλωτές. Δεν τους αφορά ο κόσμος γιατί δεν βλέπουν κόσμο. Βλέπουν τεμάχια αστειευόμενοι και πάνοπλοι σε μητροπολιτικό πεδίο στο οποίο όλοι οι υπόλοιποι τριγύρω τους είναι άοπλοι. Το κράτος και το κεφάλαιο ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Οι συνταγές είναι δοκιμασμένες και βελτιώνονται συνεχώς. Φυσικά την «επιμελητιακή» υποστήριξη σε επικοινωνιακό επίπεδο έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ τα οποία εντέχνως αναπαράγουν το ιδεολόγημα ότι «κάποιοι για να τους δέρνουν το αξίζουν», ή το εντελώς κουτοπόνηρο «κοντά στα χλωρά καίγονται και τα ξερά». Φυσικά όταν οι διάφοροι πρόεδροι και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των μπάτσων εμφανίζονται καλεσμένοι στα τηλεπαράθυρα, αφήνονται πλέον να λένε φρικαλεότητες όπως «αφήστε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της» υπονοώντας ξεκάθαρα ότι θα ήθελαν να μπορούν να τραβάνε όπλο με το παραμικρό. Και γαμώ τις δημοσιογραφίες κύριοι των καναλιών. Ας γίνουμε Αμερική όπως ονειρεύεστε. Άλλωστε εσείς δεν πρόκειται ποτέ να πέσετε θύματα κρατικής καταστολής.

 Εντελώς σημειολογικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τη μια έχουμε την αποβλάκωση των ένστολων οργάνων του Κράτους(όταν συμμετέχεις σε έναν γραφειοκρατικό στρατιωτικό μηχανισμό βίαιας επιβολής μόνο βλάκας μπορεί να γίνεις) και από την άλλη μεριά την αποβλάκωση σε επίπεδο δημόσιου λόγου και επιχειρημάτων από τα ΜΜΕ και την αναπαραγωγή από αυτά της ακροδεξιάς ιδεολογίας. Στη μέση φυσικά βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και τα δικαιώματα του στην εργασία, την αξιοπρέπεια και την ευτυχία.

Ο Μητσοτάκης ο οποίος κατηγορείται για εκείνη την αττάκα προς τους μπάτσους το ’93: «Εσείς είστε το Κράτος», θα έπρεπε τουλάχιστον να του αναγνωρίζεται ότι ήταν το πλέον ειλικρινές από όλα τα ζόμπι, ως σωστός δεξιός. Είπε την αλήθεια. Αυτοί είναι το Κράτος, η ίδια η ουσία του Κράτους. Όπως και ο Πολύδωρας όταν μίλησε για «Πραιτοριανούς». Μα μπορεί να κρυφτεί ο αυταρχικός ; Δε μπορεί.

Το ότι κάποιοι, κυρίως από τη κοινοβουλευτική Αριστερά, επιμένουν να μας πείσουν ότι υπάρχει το μαγικό ραβδάκι που μετατρέπει τα ΜΑΤ από καπιταλιστικά σε σοσιαλιστικά και τα «εκδημοκρατίζει», και σε αναζήτηση ψηφαλακίων διεκδικούν για τα «παιδιά» τα «δεδουλευμένα» τους, είναι άσχετο πλέον με την πραγματικότητα και άκρως επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα όσων αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, στο δρόμο και όπου μπορούν.

Μόνοι τρόποι για την κοινωνία να αντιδράσει: H κοινωνική απομόνωση των ένοπλων χουλιγκάνων και των ακροδεξιών ιδεολόγων οι οποίοι κάνουν το μάγκα με τα δικά μας λεφτά. Το ξεπέρασμα του φόβου και το κατέβασμα στο δρόμο.

Advertisements

36 responses »

 1. […] το alfavita.gr  , και σχολιάζει στο τέλος,εξοργισμένος, ο risinggalaxy Posted on 10 Οκτωβρίου, 2011 9:55 πμΞημέρωσε νύχτα Είμαι στα 37 […]

 2. Ο/Η Peiratestouoneirou λέει:

  Μια φίλη Γαλλίδα, κ μάλιστα αρκετά πλούσια, μου χε πει το αμίμητο!

  «Το Γαλλικό σχολείο μπορεί κ αναδεικνύει κάθε παιδί που έχει μια κλίση. Ετσι, λοιπόν, στη Γαλλία οι έξυπνοι γίνονται μαθηματικοί, οι δεξιοτέχνες ηλεκτρολόγοι κ μηχανικοί, οι καλοί με τους αριθμούς οικονομολόγοι, οι έχοντες κλίση στις τέχνες, καλλιτέχνες, ενώ όσοι δεν έχουν κλίση πουθενά κ δε παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται γύρω τους, τους ωθούν να γίνουν μπάτσοι».

  Οπότε, μου λέει είχα 15 συμμαθητές-επιστήμονες, 3 καλλιτεχνες κ 4 βλάκες, δηλαδή μπάτσους!
  Οποιος δεν αναδεικνύεται από το σύστημα γίνεται μπάτσος.

 3. Ο/Η antidrasex λέει:

  Ένα βίντεο από το Reuters που δείχνει τη σκηνή ακριβώς πριν τη σύλληψη, που «αποδεικνύει» το πόσο «απειλητικός» ήταν ο άνθρωπος!

  http://www.reuters.com/resources_v2/flash/video_embed.swf?videoId=222258594&edition=BETAUS

 4. Ο/Η Μπακούνιν λέει:

  Tρομερό κείμενο και μου αρέσει η απάντηση σου αγαπητέ Γαλαξιάρχη
  Πιστευώ ότι όσο ακούγονται τέτοιες απόψεις τόσο ο κόσμος καταλαβαίνει τι έχει κάνει τόσα χρόνια το κράτος στην Ελλάδα
  Δεν ζούμε σε δημοκρατία αλλά μάλλον σε μπασταρδοκρατία

  Κάτω το ΔΝΤ και η χούντα του Κεφαλαίου

 5. Ο Σαμαράς σήμερα είπε το αμίμητο «οι διαδηλώσεις θα γίνονται από το πεζοδρόμιο ,όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες,ώστε να μην κλείνουν οι δρόμοι».
  Αυτα για να ξυπνήσουν επιτέλους όσοι πιστεύουν ότι το ΔΝΤ κ η οικονομία είναι αυτά που κάνουν πιο απολυταρχική μια κυβέρνηση.
  Οι πολιτικές είναι αυτές που χαράζουν τη φασιστική γραμμή.
  Είτε προ-ΔΝΤ ,είτε μετά, αν η αστική δημοκρατια-δικτατορια-τρομοκρατια δεν καταρρεύσει,ο λαός δε θα δει άσπρη μέρα.

 6. Ο/Η mitera λέει:

  H ξεφτίλα τους και η αμορφωσιά τους,όχι σε πανεπιστημιακό, αλλά σε σε κοινωνικό επίπεδο,σε όλο της το μεγαλείο….
  Δεν αφήνουν τους συνοδούς να περάσουν στο υπ.οικ. μαζί με την 3μελή επιτροπή τυφλών

 7. Ο/Η disorderisti λέει:

  3 πρώην συμμαθητες που πέρασαν σε σχολή αστ. δε μιλιούντε με κανέναν.
  Ενας από αυτούς με τον μέντορα του με σταμάτησαν για έλεγχο σε μηχανή.
  Δε κατάφερε να σηκώσει τα μάτια του από το έδαφος..
  Ο 2ος είναι όλο τσαμπουκάδες.σε μπαρ που έφαγε πόρτα είπε : Εγώ είμαι μπάτσος και αν δε με αφήστε να μπω θα σας φέρω όλο το τμήμα εδώ.
  Ακόμη έχει τραβήξει πιστόλι για εκφοβισμό !!
  Ματατζή δυστυχώς δεν έχω γνωρίσει,θα ήθελα να ακούσω πως είναι ο ήχος της παλάμης μου στο σβέρκο του.

  Το μεγαλύτερο παράδοξο για μένα είναι οι ειδκοί φρουροί.Μετά το παιδομάζωμα που έγινε πριν 2-3 χρόνια πολλά πρωην αλάνια(γηπεδικοι-σουξουμουξου τύποι ) πήραν το παπάκι από την υπηρεσία και το παίζουν επίσημοι νταήδες…

 8. Ο/Η no use for a name λέει:

  Τελευταία έχω παρατηρήσει πως αρκετοί ματατζήδες έχουν αρχίσει να υιοθετούν και αυτό το κούρεματάκι,το κλασικό των πεζοναυτών.Ξέρετε αυτό με το λίγο μαλλί πάνω σε σχήμα τετραγώνου και όλο το υπόλοιπό στα πλαϊνά με την ψηλή.Γνήσια αμερικανάκια δηλαδή,σαν αυτά που έχουμε στη Σούδα.Νομίζω πως ετούτη η αλλαγή που έχω παρατηρήσει τελευταία σε 3-4 διμοιρίες δεν έγινε τυχαία ή για στυλιστικούς λόγους,αλλά ξεκάθαρα συνδέεται με τον νέο αυξημένο ρόλο (και άρα πρέπει να έχουν και το κατάλληλο παρουσιαστικό) που διαδραματίζουν τα ΜΑΤ στην ΔΝΤκοινωνία μας που χτίζεται.

 9. Ο/Η Xanadu λέει:

  πολυ καλο το σχολιο

  οι τυποι ειναι εντελως επικινδυνοι και ειμαι πεπεισμενη πλεον προς οι περισσοτεροι απο αυτους χρειαζονται ψυχολογικη υποστηριξη ή ισως και ψυχιατρικη βοηθεια

  τις προαλλες κατι ανδρεικελα της ομαδας ΒΙΑΣ μας απειλησαν οτι θα μας καψουν 😛

 10. Ο/Η elentelon λέει:

  Τα βίντεο που αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος είναι αθώος βρίσκονται σε αυτό http://www.youtube.com/user/giannisoethel1969 το κανάλι.

 11. Ο/Η Rap λέει:

  @Rising, το βίντεο δείχνει το τέλος της σύληψης.

  To χοντρό ξύλο που έφαγε ο άνθρωπος από τα γουρουνομάτ (τον βαρούσαν 6-7 γουρούνια) υπάρχει σε αυτό το βίντεο

  από το 0:18 και μετά.

  Πρόσθεσέ το αν μπορείς.

 12. Ο/Η Spin λέει:

  Καλύτερα στην ανεργία παρά Ματατζής. Να παραιτηθούν.

 13. Ο/Η simon λέει:

  Το καταλάβαμε, ράϊσινγκ 🙂 🙂

  Αλλά, ή άσε και το δικό του σχόλιο ή σβήσε και τα δικά μας.

 14. Ο/Η risinggalaxy λέει:

  παιδια μη μασάτε, ψιλοχοντροφασιστάκος originale ήταν

 15. Ο/Η Narrator λέει:

  εγώ λέω να το αφήσουμε, γιατί μετά θα σε ψαρεύουμε κι εσένα από τα σπαμ

 16. Ο/Η no11888 λέει:

  παιδια σκουπιστε και το δικο μου που απαντουσε στον καθυστερημενο.

 17. Ο/Η jimko λέει:

  ε ενταξει εμεις τι κανουμε ?θα οργανωθουμε να τους τσακισουμε ποτε η οχι ?μασκες κρανη παλουκια ασπιδες και μετα να δουμε μαγκια απ τα κολοπαιδα

 18. Ο/Η simon λέει:

  Έχω το γιο ενός φίλου, Ζαφ. Ειλικρινά, πριν πάει στην αστυνομία, ήταν μια χαρά παιδί. Η αλλαγή του (προς το χειρότερο, φυσικά) μετά την ένταξή του στην αστυνομία είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ! Γενίτσαρος!

  Η διαστροφή που υφίστανται τα παιδιά εκεί μέσα είναι ολοκληρωτική. Ή μήπως πρέπει να ‘σαι τέτοιου είδους άνθρωπος για να πας εκεί; Δεν ξέρω.

  Πάντως το συγκεκριμένο παιδί ήταν ένας φυσιολογικός νεαρός (τέτοιος έδειχνε, τουλάχιστον και τον ξέρω από μικρό παιδί) με τα τατού του, το σκουλαρικάκι του, τις φιλεναδούλες, αλληλέγγυος με όλους, με ανοιχτές ιδέες…

  Την πρώτη φορά που τον είδα (μ. Αστ.) έμεινα κάγκελο. Μιλούσα σ’ ένα μπάτσο, που ήταν συγκρατημένος βέβαια απέναντί μου, γιατί ήξερε τις απόψεις μου και με (ψιλο)σέβεται, αλλά ένα μπάτσο. Ο κόσμος του (κατέληξε να ) είναι οι «συνάδελφοί» του και η «Υπερεσία»! Όλοι οι άλλοι εχθροί.

  Γάμησέ τα! Ανατρίχιασα!

  • Ο/Η αναρχοβλαχος λέει:

   πλυση εγκεφαλου με ισχυρο καθαριστικο κανουν..

   • Ο/Η καριων λέει:

    Εχει διαβασει κανεις το »Μαουτχαουζεν» ( το ΒΙΒΛΙΟ ) του Καμπανελλη;Κατι λεει,μεταξυ τραγικου και αστειου για ΄΄ενα μηχανακι που βαζουν στο κεφαλι των Ες-ες οταν μπαινουν στη χιτλερικη σχολη,και τους γυρναει καθε τι ανθρωπινο απο την αναποδη΄΄.Κατι μου λεει πως τετοια μηχανακια κυκλοφορουν πολλα ανα τον κοσμο στις σχολες αστυνομιας.

 19. Ο/Η lnsurrection λέει:

  Αν είναι πάντως να γίνουμε Αμέρικα, να γίνουμε στο φουλ, δηλαδή δικαίωμα οπλοφορίας και σε εμάς. Να δούμε μετά…

 20. Nα ρωτήσω την ομήγυρη: έχετε γνωστό, φίλο, συγγενή ΜΑΤατζή; Αν ναι, πώς τον αντιμετωπίζετε;

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   μπα..

   • Ο/Η Narrator λέει:

    Είχα ένα συμμαθητή που τώρα είναι στο τμήμα Ασφάλειας.
    Πριν από μερικά χρόνια είχε κάνει ένα ψιλοτσαμπουκά σε παιδικούς φίλους, κι αφού τον τουλουμιάσανε του κόψανε την καλημέρα. Ο συγκεκριμένος επιβεβαιώνει και το στερεότυπο του «παιδιού της σφαλιάρας» (τις οποίες δεν τις έτρωγε ακριβώς γιατί τον προστάτευαν αυτοί που πήγε να κάνει τον τσαμπουκά). Εφόσον είδα αυτό το «γατάκι» να μεταμορφώνεται μέσα στο Σώμα σε «Ράμπο», πραγματικά πιστεύω ότι δεν έχει κανείς ελπίδα έτσι και μπει στη Σχολή.

  • Ο/Η DrAluca λέει:

   Εχοντας πρωην φιλο σε περιπολικο εχω να τον ενημερωσω δημοσια οτι εχει να λαμβανει αμα τη εμφανισει.
   Στην περιπτωση γνωστου η γειτονα ΜΑΤατζη…..Μια στο σβερκο γερη, και απο τον εκτο….στο πισω χωραφι.

   Χαμογελατε…

  • Ο/Η ai8erobamwn λέει:

   Είχα. Τον αδερφό μιας πολύ στενής μου φίλης. Στα γεγονότα του Συντάγματος, την 1η μέρα, υπέστη τραυματισμό λόγω του οποίου κρίθηκε ακατάλληλος για επιχειρήσεις. Ο συγκεκριμένος, ξέροντάς τον προσωπικά, γνωρίζω ότι δεν είναι ούτε τραμπούκος ούτε ακροδεξιός. (Για την ακρίβεια πρέπει να είναι ο μόνος ΜΑΤατζής ever που έχει πλακωθεί με χρυσαυγίτη σε διαδήλωση.) Όσες φορές έχει μιλήσει για τη δουλειά του, αναγνωρίζει το γεγονός ότι πολλοί ΜΑΤατζήδες, είτε «απλοί» είτε επικεφαλής, πολύ απλά είναι μαλάκες και γουστάρουν να βαράνε. Σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, ο ίδιος απέφευγε να χρησιμοποιήσει βία, παρά μόνο αν βρισκόταν σε θέση άμυνας. Προφανώς το κατά πόσο κάτι τέτοιο ισχύει, το ξέρει μόνο ο ίδιος. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι συζητώντας μαζί του, γενικά ως άτομο δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για τον μέσο ΜΑΤατζή.

   Πολλές φορές προβληματίστηκα για το πώς θα ήταν το «συνειδησιακά ορθό» να είμαι απέναντί του. Την καφρίλα των ΜΑΤ φυσικά τη σιχαίνομαι. Το συγκεκριμένο παιδί όμως, δεν έχει την ιδιοσυγκρασία κάφρου – ή αν έχει, την κρύβει πολύ καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος θα επέλεγε να πάει στα ΜΑΤ, αλλά ξέρω ότι ο συγκεκριμένος δεν το επέλεξε, τον επέλεξαν. Μου είναι πολύ εύκολο να πω «ρε φίλε στην τελική παραιτήσου», στ’ αλήθεια όμως μπορώ να καταλάβω κάποιον που πολύ απλά δεν τη βγάζει οικονομικά αν παραιτηθεί και γι’ αυτό δεν. Ευτυχώς δεν είχα πολλά πάρε δώσε μαζί του τους τελευταίους μήνες. δεν ξέρω ακριβώς πώς θα συμπεριφερόμουν. Αρκετές φορές, πηγαίνοντας στο Σύνταγμα, σκεφτόμουν πώς θα ήταν να τον δω απέναντί μου. Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν τον είδα ποτέ. Θεωρητικά, συμφωνώ απόλυτα με το ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός των ΜΑΤατζήδων μπορεί να γίνει ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο άσκησης πίεσης. Πρακτικά, αυτό που μου «βγαίνει» είναι αντιμετώπιση του καθενός ανάλογα με αυτό που είναι, όχι τη δουλειά που κάνει. Έστω κι αν η δουλειά του είναι αυτή.

   • Ο/Η risinggalaxy λέει:

    Η σχέση «εργασίας» που έχει ο καθένας είναι ικανή να δημιουργεί αυτό που θα λέγαμε «ψευδή συνείδηση». Η ακόμα και να εξαχρειώνει.. Το τι κάνει ο καθένας στον ελεύθερο χρόνο του δεν έχει καμιά απολύτως σημασία όταν η δουλειά του είναι να ανήκει σε ένα μηχανισμό που δέρνει, κατασκευάζει ενόχους και ενίοτε φυλακίζει. Σε κάποια πράγματα υπάρχει επιλογή στρατοπέδου. Ούτε και εγώ ο ίδιος δεν είμαι ικανοποιημένος με το συγκεκριμένο όρο γιατί μου θυμίζει στρατιωτικοποίηση αλλά μάντεψε.. αυτό ακριβώς είναι τα ΜΑΤ..ένα στρατιωτικοποιημένο σώμα καταστολής και επιβολής σε μητροπολιτικό πεδίο.
    Τα πράγματα δυστυχώς είναι ξεκάθαρα.

   • Ο/Η risinggalaxy λέει:

    Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για το σχόλιο. ΑΝ δεν το έχεις υπόψη σου, υπάρχει και βιβλίο γραμμένο από άντρα των ΜΑΤ ο οποίος άνηκε στην πρώτη φουρνιά που βγήκε από τις τότε σχολές. Μετά παραιτήθηκε και έγραψε το βιβλίο. Ο τίτλος είναι «ΜΑΤ – Οι κρανοφόροι» από τις εκδόσεις Εστία αν θυμάμαι

    • Ο/Η ai8erobamwn λέει:

     Δεν το ξέρω απλά, το έχω διαβάσει κιόλας αυτό το βιβλίο. Προσωπικά πιστεύω ότι τα ΜΑΤ θα έπρεπε να μην υπάρχουν καν. Ή αν υπάρχουν, να βάλουν έναν ψυχίατρο να τους εξετάζει όλους πριν να βγαίνουν στο δρόμο, γιατί πάνω από τους μισούς είναι πραγματικά περιπτώσεις του γιατρού. (Αν και, ακόμα κι αν δεν έδερναν τον κόσμο, στην πραγματικότητα σε μια δημοκρατική κοινωνία, τα ΜΑΤ δεν έχουν καν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.)
     Το θέμα είναι ότι, ενώ τα πιστεύω όλα αυτά, πρακτικά εξακολουθεί να μου είναι δύσκολο να κράξω τον άλλο, όταν φαίνεται να μην έχει άλλη προσωπική ευθύνη άλλη πέρα από το ότι εκεί του είπαν να πάει, εκεί πήγε. Ενδεχομένως είμαι «ιδεολογικά ασυνεπής», αλλά αυτό είναι η αλήθεια μου..,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s