Μεταφέρει από το athensindymedia   ,    ο risinggalaxy:
***
                                     Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση
                                             Για τη νέα Ληστεία μέσω της Δ.Ε.Η.
Φαίνεται πως μπαίνουμε σε μια φάση απροσχημάτιστης κλιμάκωσης της επίθεσης ντόπιας και διεθνούς εξουσίας, ενάντια στους καταπιεσμένους. Με τα μεσαία και κατώτερα στρώματα της  Ελληνικής κοινωνίας και τους μετανάστες να είναι το ζωντανό, για όλο τον δυτικό κόσμο,  πειραματόζωο αντιμετώπισης των τεράστιων αδιεξόδων του καπιταλισμού, αυτή η μάχη του κοινωνικού πολέμου αποκτά τεράστια  σημασία.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που γίνονται  τα τελευταία 2 χρόνια η προσπάθεια του κράτους να επανακαθορίσει τους όρους της ταξικής εκμετάλλευσης είναι κεντρικός άξονας. Από τη μία η διάλυση του «κοινωνικού κράτους» και  η επιστροφή των εργατικών δικαιωμάτων στα πλαίσια του 19ου αιώνα, από την άλλη η ένοπλη ληστεία σε όσα ψίχουλα πλούτου είχαν καταλήξει στα χέρια αυτών που παρήγαγαν όλο τον πλούτο, δημιουργούν ένα σκηνικό βαρβαρότητας. Από τα κοψίματα μισθών,  συντάξεων και δώρων περνάμε  στους «φόρους υπέρ ανέργων», τους φόρους στα ακίνητα, την κατάργηση τους αφορολόγητου… Το πιστόλι έχει σηκωθεί από το τραπέζι και σημαδεύει τους εκμεταλλευόμενους: ενοικιαστές, ιδιοκατοικούντες και το κατώτερο στρώμα των μικροιδιοκτητών. Εάν δεν πληρώσεις δεν θα βλέπεις σπίτι σου το βράδυ, δεν θα κάνεις μπάνιο, δεν θα πλύνεις τα ρούχα σου, δεν θα μαγειρέψεις, δεν θα έχεις τρόφιμα ή φάρμακα που θέλουν ψυγείο. Εάν δεν πληρώσεις, θα σου κόψουμε το ρεύμα, αυτό τολμανε και μας απειλούν τα καθάρματα  της εξουσίας.
Η πρόκληση αυτή πρέπει να απαντηθεί, η επίθεση αυτή να φάει τα μούτρα της. Κάτω από αυτό το πρίσμα κάθε έκκληση για ανυπακοή, για άρνηση  πληρωμής είναι στη σωστή κατεύθυνση ανεξάρτητα από τα εκάστοτε κίνητρα του όποιου (προσφάτως και καθεστωτικών) φορέα της . Η αντίσταση όμως και ειδικά η εξατομικευμένη, δεν επαρκεί. Η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση που απαιτούν οι καιροί πρέπει εκφραστεί σε αυτό το μέτωπο άμεσα.
Για να πραγματοποιηθεί η κρατική απειλή πρέπει να υπάρχουν (και να δύνανται) μηχανισμοί που θα την υλοποιήσουν. Στο 90% των περιπτώσεων το κόψιμο του ρεύματος το αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρολόγων που πληρώνονται με το νοικοκυριό που αφήνουν χωρίς ρεύμα. Είτε αυτοί, είτε υπάλληλοι της ΔΕΗ θα πρέπει να έρθουν  σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι και να κάνουν την αποσύνδεση.
Πρέπει να εμποδιστούν.
Από την πιο παθητική επιλογή, αυτή του να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στα ρολόγια έως την συλλογική εκδίωξή τους από την πολυκατοικία ή το δρόμο  και την συγκρότηση λαικών περιπολιών στις γειτονιές με συλλογικό τρόπο πρέπει να εμποδίσουμε στην πράξη αυτή την απειλή. Κάθε ένας/μια που αγωνίζεται ενάντια στο σύστημα από απελευθερωτική σκοπιά πρέπει να συνδράμει, κάθε αυτοοργανωμένη κοινωνική δομή αγώνα πρέπει να βγει μπροστά.
Και να πάμε και παρακάτω: όσες κι αν είναι οι αναξιοπρέπειες που πρέπει να κάνει ο καταπιεσμένος στην καθημερινότητά του για να επιβιώσει τίποτα δεν δικαιολογεί το να αφήσει στο έλεος της μοίρας ανθρώπους της τάξης του, τα παιδιά τους, τους γέρους τους, τους αρρώστους, τα Αμεα.
Όχι μόνο οι απρόσωπες  εταιρείες που κόβουν το ρεύμα, αλλά και οι απλοί εργαζόμενοι σε αυτές θα πρέπει να δεχθούν την κοινωνική πίεση ώστε να αρνηθούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Αλλιώς να γνωρίσουν την άμεση, πρόσωπο με πρόσωπο χλεύη, την απαξίωση και την απομόνωση, τον κοινωνικό στιγματισμό από όλους μας. Κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Ήρθε η ώρα να δούμε, αν τα «λιοντάρια»  της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (που μέχρι χθές βρυχόνταν ότι δεν θα επιτρέψουν να κοπεί παροχή και ξαφνικά βουβάθηκαν) θα σταθούν στο πλευρό της κοινωνίας ή θα παζαρέψουν και πάλι με την εξουσία μήπως και κόβοντας το ρεύμα του κόσμου καθυστερήσουν την πώληση της εταιρείας. Αναμένουμε…
Τέλος, ακόμα και εκεί που θα κοπεί το ρεύμα, είναι το σημείο που οφείλει να δράσει η κοινωνική αλληλεγγύη. Το ρεύμα μπορεί να ξανασυνδεθεί, το ρολόι μπορεί να παρακαμφθεί. Άνθρωποι με ηλεκτρολογικές γνώσεις να σπεύσουν στο πλευρό των διπλανών τους, να συνδεθούν περισσότερα νοικοκυριά σε ένα ενεργό ρολόι ηλεκτροδότησης. Και αυτή η έμπρακτη ανασύσταση κοινωνικού ιστού να γίνει η μαγιά δημιουργίας νέων αυτοοργανωμένων κοινωνικών δομών αγώνα ή ενίσχυσης των υπάρχοντων.
Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα απλά και μόνο σκεφτόμενοι , σε μια τέτοια περίπτωση,  ποιας έκτασης βαρβαρότητα θα επακολουθήσει…
Να τους σταματήσουμε!

***

Advertisements

26 responses »

 1. Ο/Η ergatis λέει:

  http://denplirono-anatropi.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

  Κι εμείς εκεί πάμε. Μας ρώτησαν πως θα γίνει αυτό κι είπαμε όπως στην Κερατέα.
  Τ απαιδιά στη Βέροια μια χάρα κάνουνε αλλά χρειάζεται να γίνει και με μαζικούς όρους δρόμου, γειτονιάς, συνοικίας και πάει λέγοντας.

 2. Ο/Η ghostdog λέει:

  Δεν υπάρχει δηλ η πιθανότητα, οι τεχνικοί να σκάνε με συνοδεία περιπολικού; Τι κάνουμε τότε;

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   Η γειτονιά είναι γειτονιά , όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα. Το περιπολικό δεν είναι δικαιολογία όπως δεν είναι και τανκς

 3. Ο/Η ConnectaXweb λέει:

  Είπαμε δεν ξέρουν από που να αρπάξουν λεφτά και θα πληρώνουμε και τη ΔΕΗ τώρα..ε,ρε…

  ______________________
  http://www.connectaxweb.gr/

 4. Ο/Η parekklisi λέει:

  «αυτοοργάνωση» = καθόλου οργάνωση = ήττα

 5. Ο/Η Xanadu λέει:

  πολυ καλη αφισα

 6. Ο/Η catalternative λέει:

  Αν ισχύει η παρακάτω είδηση για ομάδες ακτιβιστών πολιτών που επανασυνδέουν το ηλεκτρικό, είναι πολύ ευχάριστο….

  Σε μία «επαναστατική» κίνηση προχώρησε ομάδα ακτιβιστών πολιτών στη Βέροια που αποφάσισε να αναλάβει δράση ενάντια στους μηχανισμούς που αφήνουν οικογένειες χωρίς ρεύμα, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

  Η ομάδα των ακτιβιστών προχωρά στην επανασύνδεση το ηλεκτρικού αφήνοντας μάλιστα πίσω της και την σχετική προκήρυξη που αναφέρει:

  «Σήμερα, που ο πολίτης απολαμβάνει την ησυχία την τάξη και την ασφάλεια, όπου η ευνομία και η κρατική αρωγή είναι ο κανόνας, πολίτες της Βέροιας, αποφάσισαν να εγκληματήσουν. Άρχισαν να επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα.

  Αντιδρώντας στην επέλαση της βαρβαρότητας, επανασυνδέουν το ρεύμα σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να το πληρώσουν. Και το ηλεκτρικό, είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι εγκληματική αυτή η συμπεριφορά στους πολίτες της πατρίδας μας, που αν και τους οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, τώρα τους καταδικάζουν και σε τριτοκοσμική καθημερινότητα.

  Την κλοπή των πάντων από λίγους μεγαλοσχήμονες, το ξεπούλημα των πάντων διαχρονικά από πολιτικά ανδρείκελα, δεν θα την πληρώσει ο απλός πολίτης. Σε αυτήν την χώρα, εκτός από την υποχρέωση να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε κλέφτες και απατεώνες, έχουμε και δικαιώματα. Και το σπουδαιότερο από όλα, είναι η αξιοπρέπεια.

  Με αυτές τις απλές σκέψεις, ομάδα πολιτών της Βέροιας, ανοίγουν την «χελώνα» της ΔΕΗ, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, επανασυνδέουν το ρεύμα και σκεπάζουν την «χελώνα» με ένα αυτοκόλλητο που γράφει: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα».

  Από το Πρώτο θέμα μέσω το μπλογκ της Αφορμής

 7. Ο/Η Jaquou Utopie λέει:

  Καλά τώρα… αφού όλοι ξέρουμε ότι η Ακα είναι βασίλισσα 😛

 8. Ο/Η oldboy9 λέει:

  @dimi δεν υπάρχει άλλος χώρος για άμεση απάντηση τον καταναλώσαμε όλο!
  Βλέποντας και καλύτερα την photo από την αφίσα…σταματώ να γκρινιάζω καιροφυλακτεί και ο rising εξάλλου! 😀 😛

 9. Ο/Η oldboy9 λέει:

  Τα «λιοντάρια» της ΓΕΝΟΠ έχουν μοναδική ευκαιρία να…εξιλεωθούν κάπως.
  Αν μια ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ξεκινήσει τώρα, και με δεδομένη την στήριξη του λαού λέει αυτόματα STOP σε όποια απόπειρα διακοπής ρεύματος νοικοκυριού, και αν η συμπαράσταση του λαού είναι έμπρακτη(?)…πάπαλα η οποιαδήποτε κυβέρνηση, τόσο απλό είναι!
  Ας δω μια απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με μοναδικό αίτημα την «κοινωνική ευαισθησία» της, και τι στα κομμάτια! Όχι μόνο απεργίες για οικονομικά οφέλη…γαμώ τις συντεχνίες μου (όλες) μέσα…

 10. Ο/Η dimi λέει:

  πανω που πηγα να ρωτησω αν ξερεις καποιος αν ειναι αλλη ομαδα απο τα παιδια της συνελευσης αναρχικων για την κοινωνικη αυτοδιευθυνση?
  ειναι, και συμμετεχουν στην συνελευση για την κοιν. αυτοδιευθυνση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s