Αναδημοσιεύει από το   athensindymedia,  ο risinggalaxy :

***

Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη βρέθηκα στο νησί της Κέρκυρας για μια συνέντευξη σχετικά με μια θέση εργασίας, το ερχόμενο καλοκαίρι. Καθώς θα βρισκόμουν κάποιες μέρες εκεί, αποφάσισα να πάω επισκεπτήριο στον φίλο και σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, που κρατείται στις φυλακές Κέρκυρας. Έτσι και έπραξα.

Το αποτέλεσμα του επισκεπτηρίου αυτού στο «σωφρονιστικό ίδρυμα» ήταν να εμφανιστούν, λίγο αφότου πήγα για την συνέντευξη, έξι ασφαλίτες στην επιχείρηση. Αρχικά κέρδισαν τις εντυπώσεις, πηγαίνοντας με τρία οχήματα, ενοικιαζόμενα, δύο στο κάθε όχημα, έτσι, γιατί, να μωρέ, να ‘χουν τα παιδιά το χώρο τους. Επίσης, καθώς η ντόπιοι αστυνομικοί μάλλον δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση στον τομέα της παρακολούθησης, θεώρησαν ότι για να τα καταφέρουν έπρεπε να φέρουν και ειδικούς εξ Αθηνών… Στον τομέα της καταστολής, βέβαια, τα κονδύλια οι μισθοί και οι επιχορηγήσεις δεν έχουν ακόμη κοπεί…

Όταν εμφανίστηκαν στην επιχείρηση, άρχισαν την μίνι ανάκριση, κάνοντας ερωτήσεις γύρω από το πρόσωπό μου, το λόγο που πήγα εκεί, καθώς και στο προσωπικό για γενικές πληροφορίες. Επέστρεψαν, μάλιστα την επόμενη ημέρα, έχοντας μαζί τους ένα μαγνητόφωνο, ώστε να ολοκληρωθεί το κλίμα της «σοβαρής αστυνομικής επιχείρησης». Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο νησί συνέχισαν να με παρακολουθούν. Το φυσικό επακόλουθο ήταν να χάσω τη θέση εργασίας, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά.

Είναι αυτονόητο ότι αυτή η τακτική δεν αποτελεί πρωτοτυπία και φυσικά δεν αφορά μόνο εμένα προσωπικά. Σε διάφορες στιγμές και περιστάσεις, η πλειονότητα των συντρόφων έχει δεχθεί παρενοχλήσεις από τα τσιράκια της εξουσίας.

Η τακτική αυτή των κατασταλτικών μηχανισμών αποσκοπεί στο να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Στοχεύουν στο να κατακερματίσουν τις σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας, οι οποίες  αποτελούν αξιακή και θεμέλιο αρχή για τον πολιτικό χώρο των αναρχικών-αντιεξουσιαστών. Προσπαθούν να απομονώσουν τον κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, να μας μετατρέψουν σε μονάδες, μακριά από τη συλλογικοποίηση των επιθυμιών και των αναγκών μας.

Την περίοδο που διανύουμε αδιαμφισβήτητα η φούσκα του «ελληνικού ονείρου» έχει πια σκάσει. Το καπιταλιστικό σύστημα δείχνει το πραγματικό, αδηφάγο του πρόσωπο και καταργεί τις όποιες αστικές παραχωρήσεις είχαν κερδηθεί με πολύχρονους αιματηρούς αγώνες τους προηγούμενους αιώνες από τις κατώτερες τάξεις.

Έτσι ο κόσμος χωρίστηκε ξανά σε δυο κομμάτια, αυτό των εξουσιαστών κι εκείνο των καταπιεσμένων. Και πιο πολύ από ποτέ ο λόγος και η πολιτική θεωρεία του αναρχισμού- ελευθεριακού κομμουνισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης και εξάπλωσης. Η ταξική πάλη αναδύεται ξανά και η παγκόσμια εργατική τάξη αποκτά πάλι συνείδηση του εαυτού της, ενώ η αστική τάξη έτσι κι αλλιώς δεν την είχε ποτέ χάσει. Ευρεία κομμάτια της κοινωνίας υιοθετούν τις πρακτικές της αντιεξουσίας, στις λαϊκές συνέλευσης, την αυτοοργάνωση των γειτονιών, τα κινήματα πολιτικής ανυπακοής. Το ποιός είναι ο εχθρός έχει πια γίνει πασιφανές, τώρα που οι τράπεζες και τα παγκόσμια οικονομικά λόμπυ καταδικάζουν τον κόσμο στην εξαθλίωση.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, και καθώς η κρίση βαθαίνει και εντείνεται, η εξουσία θωρακίζεται. Έχει φτιάξει έναν ολόκληρο στρατό από ανεγκέφαλους, έτοιμους να εισακούσουν και την πιο ηλίθια εντολή.  Η κρίση αυτή, καθώς είναι  δομική κρίση του ίδιου του καπιταλισμού, δεν προβλέπεται να ‘ξεπεραστεί’ έτσι εύκολα, ούτε να σταματήσει, έτσι απλά, μια μέρα. Η αναδιανομή του πλούτου προς τα πάνω, προς τα πολύ πάνω, μάλλον δε θα σταματήσει στα χέρια των λίγων, αλλά των πολύ λίγων. Μια παγκόσμια οικονομική δικτατορία ανατέλλει, ο πόλεμος έχει από καιρό ξεκινήσει και, εννοείται ότι θα συνεχίσουμε να κρατάμε την γραμμή άμυνάς μας ενωμένοι.

Δεν μας φοβίζουν. Μπροστά στην εξαθλίωση και την ανέχεια, την απομόνωση και τη μιζέρια που απλόχερα μοιράζουν έχουμε να αντιπαρατάξουμε την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την αυτοοργάνωση των ζωών μας. Αυτό ας το γνωρίζουν καλά οι σύγχρονοι δωσίλογοι και οι χαφιέδες της εξουσίας. Κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος. Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν. Η μέρα μας θα ‘ρθει.

Φ. Μάγιερ

***

Advertisements

11 responses »

 1. Ο/Η ComradeC λέει:

  ράδιο αρβύλα μάλλον, έχουμε αρκετούς μπάτσους που τους ντύνουν ματάδες ότι ώρα να ναι. Επίσης, πάντα θα υπάρχουν ντόπιοι δοσίλογοι να καταταχτούν στα Ματ δεν χρειάζονται να φέρουν από το εξωτερικό είναι και ασύμφορο οικονομικά. Το ίδιο είναι να πληρώνεις 600-800 ευρώ και το ίδιο 2000-3000 με τα οδοιπορικά και τα εκτός έδρας;

  Απλά κάνει γκελ σε εθνικιστικά αυτιά η «παρουσία» ξένων στρατευμάτων λες και κάνει διαφορά αν ο Ματάς όταν σε σακατεύει σε βρίζει στα ελληνικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα!

  αλλά και πάλι δεν υπάρχει νομίζω ευρωπαϊκή δύναμη «άμεσης επέμβασης» ούτε σε στρατιωτικό επίπεδο πόσο μάλλον σε αστυνομικό. Όπως και να χει και οι ντόπιοι ματάδες δεν χτυπάνε με «αγάπη και κατανόηση» για να τους ξεχωρίζω από τους υποτιθέμενους ξενόφερτους. Εν τέλει για μένα το θέμα είναι και ήταν πάντα ταξικό και όχι εθνοτικό.

 2. Ο/Η dimi λέει:

  και μιας και μιλαμε για στρατους …δν ξερω αν ισχυει,αλλα αναδημοσιευω απο ιντυ:

  «H Eurogendfor πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε. Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα. Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα. Η Ελληνική Δημοκρατία προφανέστατα έχει ήδη καταλυθεί από την κατοχική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Οι εξελίξεις, όμως, φαίνεται πως είναι ραγδαίες, αφού πάρθηκε η απόφαση για την έλευση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής. Με απλά λόγια, πέφτουν τα προσωπεία και το πολίτευμα διαταράσσεται και μεταβάλλεται σε χούντα με την βοήθεια των Ευρωπαίων «εταίρων» μας. «

  • Ο/Η CrippleHorse λέει:

   Aπό τη μία λες «σώμα μεταφέρει τανκς πάνω σε νταλίκες, αλλά σκεπασμένα με σεντόνι για να μην τους πάρουν χαμπάρι και φορώντας πολιτικά…ο…κ…». Από την άλλη τη διάβασα πρώτα στο φέισμπουκ του Νεκτάριου Μουλατσιώτη, οπότε η πηγή της πρέπει να είναι κατευθείαν από τον ουρανό. Δεν ξέρω, είμαι διχασμένος!

 3. Ο/Η simon λέει:

  Να πάει να τους μιλήσει τους μπάτσους ο Κυπραίος. Μπορεί να μετανοήσουν…

 4. Ο/Η Αθανασία λέει:

  εεεετσι
  πως ρε σεις θα μας σωσουν απο τους αγριους τρομοκρατες που φυλάττουν προκηρύξεις σπίτι τους;;;; :-@

 5. Ο/Η Spin λέει:

  Θα πρέπει οι ασφαλίτες να κάνουν σωστά την δουλειά τους σύμφωνα με το σύνταγμα 😛

  • Ο/Η parameterλ λέει:

   πασιφανές, μόνο αυτό τους ενδιαφέρει

   • Ο/Η Spin λέει:

    Να τους δώσουμε και κίνητρα. Μπόνους παραγωγικότητας. Στις 7 απολύσεις αναρχικών δώρο 2 ρεπό το μήνα. Πλερωμένα. Αμή 😀

    • Ο/Η parameterλ λέει:

     ρεπό; είσαι τρελός; η πατρίδα χρειάζεται άγρυπνους φρουρούς, 24/7. μην βάζεις τέτοιες αντιπαραγωγικές ιδέες στον παπουτσή. εξάλλου το «καθήκον» τους κάνουν. αν δεν είσαντε αυτούνοι, η Φαίη Μάγιερ παίζει και να εχθρευόταν το σύστημα από μέσα, για όλα έχει προνοήσει η ελασ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s