Ξεκινώντας θα ήθελα να πω σε διάφορους χομπίστες του τοξικού μίσους -και όχι του ταξικού-, που έχουν αρχίσει να αναδύονται, ότι η σειρά των πολιτικών χώρων που αναφέρονται είναι η σειρά όπως μου έρχεται και γράφω και δεν υπονοεί κάτι. Επίσης αν μια παράγραφος είναι μεγαλύτερη από την άλλη μη μου το χρεώσετε. Μπορείτε απλά να ζητήσετε την αυτομαστίγωση μου.

Θα μου ήταν χρήσιμο να διαβάσω μια κριτική του ΣΥΝ για τον ΣΥΝ, για τις αηδίες που έλεγε -μεταξύ άλλων- πως άμα κατέβουν 1.000.000 στο Σύνταγμα θα πέσει η κυβέρνηση. Επίσης για το γεγονός ότι μιλάει για κουκουλοφόρους τη στιγμή που γουστάρει τους Ζαπατίστας και τα «κινήματα του κόσμου» και για το γεγονός ότι μιλάει για παρακρατικούς συχνά-πυκνά, τη στιγμή που κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των αγανακτισμένων στελέχη του ανέχονταν την παρουσία φασιστών όπως οι αυτόνομοι εθνικιστές παρά τις πιέσεις των συντρόφων του α/α χώρου να εκδιωχθούν από τη πλατεία, με το πρόσχημα «να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα» και «τι ωραία είμαστε στην ομάδα ψυχραιμίας». Επίσης γιατί ο αρθρογράφος στην Αυγή κ. Καρτερός, ενώ ο πολιτικός σχηματισμός στον οποίο βρίσκεται είναι κατά της βίας, στο άρθρο του εχθές υποστηρίζοντας το ΠΑΜΕ -και σύμφωνα με τη δικιά μου ανάγνωση πάντα- ..ζητούσε αίμα και χαίρονταν που προσπάθησαν να κάνουν άλλοι τη βρομοδουλειά για αυτόν.

Θα μου ήταν χρήσιμο να διαβάσω μια κριτική του ΚΚΕ για το ΚΚΕ , για το γεγονός ότι οι ταξικά συνειδητοί εργάτες των ΚΝΑΤ δεν μπορούν να αναγνωρίσουν στα κεφάλια των παιδιών που κοπανούσαν τα δικά τους παιδιά. Γιατί αν δεν μπορούν να το κάνουν τότε είναι μικροαστοί και όχι εργάτες με ταξική συνείδηση. Για το γεγονός ότι η μορφωμένη και με εμπειρία ηγεσία του ΚΚΕ, βρίσκει πιο εύκολο να ομιλεί με την Ελληνική Αστυνομία των δεκάδων στρατηγών και των 70.000 μπάτσων παρά να πιάσει κουβέντα με 2.ο00 ανθρώπους κάθε ηλικίας που ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΚΝΑΤ ( Είτε γιατί το επέλεξαν συνειδητά, είτε γιατί έπρεπε να προστατευτούν από τα ντου της περιφρούρησης ). Για το γεγονός ότι καταδικάζει τη παρουσία «ασφαλιτών» σε μπλόκ έξω από το δικό του αλλά βλέπει το Κράτος ως εργαλείο (μαζί με την ΕΥΠ και τους ασφαλίτες και τα ΜΑΤ ως παιδιά του λαού). Για το γεγονός ότι έκανε ότι θα έκαναν και οι μπάτσοι αν τους προκαλούσαν, δηλαδή σκούπα σε όλη την πλατεία και με όρους πλήρους βαρβαρότητας.

Θα μου ήταν χρήσιμο να διαβάσω μια κριτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για το γεγονός ότι μιλάει για εξέγερση τη στιγμή που στα σωματεία π.χ και στους χώρους εργασίας , μόνο εξέγερση δεν μυρίζει ακόμα. Για το γεγονός ότι δεν είδε στην ανακοίνωση της τις πέτρες που έριχνε ψιλοκρεμαστά το ΠΑΜΕ αλλά μόνο τις πέτρες που έριχναν ψιλοκρεμαστά οι άλλοι στο ΠΑΜΕ.

Θα μου ήταν χρήσιμο να διαβάσω από συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα μια κριτική του Α/Α χώρου για τον Α/Α χώρο, για το γεγονός ότι πολλοί φαίνεται να μην μπορούν να σκεφτούν με σωφροσύνη σε περιστάσεις όπως προχθές και επιλέγουν την στρατιωτική αντιπαράθεση χωρίς αντίκρισμα και με όρους πλήρους βαρβαρότητας. Για το γεγονός ότι υπάρχει και δημιουργείται ένα κλίμα βεντέτας το οποίο -σύμφωνα με τη δικιά μου οπτική- δεν βοηθάει την υπόθεση της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Και αυτές τις καταστάσεις το Κράτος, τα ΜΜΕ και το αστικό σύστημα κυριαρχίας ξέρουν πως να τις χειριστούν. Για το γεγονός ότι ο αφορμαλισμός έχει επικρατήσει έναντι της στοιχειώδους οργάνωσης.

Θα μου ήταν χρήσιμο να διαβάσω μια κριτική από το κίνημα των Πλατειών για το Κίνημα των Πλατειών, σχετικά με την εμμονή τους στη από-ιδεολογικοποίηση τη στιγμή που οι Πρετεντέρηδες και το σύστημα μας πρόσφεραν μόνο αυτό τα τελευταία 20 χρόνια: «Όλοι ίδιοι είναι». Για το γεγονός ότι πολλές φορές υπήρξε το στοιχείο αυτό -σε πολύ κόσμο- της εξέγερσης με μόνο στόχο την επιστροφή στο παρελθόν. Δηλαδή να γίνει ένα μπαμ, ειρηνικό η βίαιο (που κερδίζει και σε πολλά μικροαστικά στρώματα το τελευταίο καιρό, απόδειξη ότι πλέον συγκρούονται και άνθρωποι που ούτε το σκέφτονταν πριν) και να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση ψευτό-ευδαιμονίας που υπήρχε πριν κάποια χρόνια. Για το γεγονός ότι όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν κάλλιστα και στον φασισμό η την Απολυταρχία. Τίποτα δεν είναι γραμμικό στην ιστορία.

ξέρω..ξέρω… Είμαι αφελής που αναζητώ πρώτα την αυτοκριτική και τον αναστοχασμό.

Όμως αν όλοι μας είμαστε σωστοί στις ανακοινώσεις και στα δελτία τύπου και κανένας δεν κάνει λάθος, γιατί ο κόσμος μας είναι στη κατάσταση που βρίσκεται;

Είμαι τελικά τόσο αφελής που δεν πιστεύω στον «πόλεμο όλων εναντίων όλων» του Χόμπς;

Που δεν πιστεύω στον κοινωνικό Δαρβινισμό του επικρατέστερου για επιβίωση στο κοινωνικό;

Δεν έχω να πω πολλά άλλα. Διαπιστώνω ότι μου είναι εύκολο να γράψω 5.000 λέξεις για την κυριαρχία και τους μπάτσους αλλά δυσκολεύομαι να γράψω για εμάς. Το όποιο «εμάς.»

Ευχαριστώ τους συντρόφους και συντρόφισσες όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά με τους οποίους φωνάξαμε και σώσαμε 1-2 ΠΑΜΙΤΕΣ από βέβαιο λιντσάρισμα μπροστά στο plazza και μαρτυρώ ότι ήταν πολλοί από αυτούς που η κ. Παπαρήγα αλλά και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα καταγγέλλει ως «παρακρατικούς» και «κουκουλοφόρους». Είναι μια δική μου θετική ανάμνηση του όποιου εμάς.

Ευχαριστώ τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Κατάληψης Σινιάλο για το κείμενο τους, το οποίο θεωρώ ότι βρίσκεται σε μια από τις αρκετές σωστές κατευθύνσεις. Γενικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ανήκω σε έναν πολιτικό χώρο που έχει κάνει δημόσια σκληρή κριτική και αυτοκριτική όταν χρειάστηκε. Να με συγχωρέσετε για το ίσως συναισθηματικό γράψιμο αλλά για προσωπικούς αξιακούς λόγους, μου είναι αδύνατο να συνηθίσω στην ιδέα ότι θα πρέπει να συνηθίσω στην ιδέα του αίματος.

Το Κράτος νίκησε κύριοι.

Για κάποιους νίκησε ως λάφυρο εξουσίας. Για τους υπόλοιπους το Κράτος νίκησε ως το σύνολο των αναμεταξύ μας σχέσων.

Για μια φορά ακόμα. Ο μεγάλος νικητής. Το Κράτος.

Δεν είμαι ούτε με τον Σταλινισμό, ούτε με τον οπορτουνισμό, ούτε με τον αφορμαλισμό. Είμαι με την Ταξική και Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Αν αποδειχτώ λάθος, feel free να κατουρήσετε στην τέφρα μου.

risinggalaxy ( προβοκάτορας, παρακρατικός, έμισθος της ασφάλειας, σωματέμπορας της Κανέλλη, ονειροπόλος των συμμαθητών και αδιάβαστος των καθηγητών,  αφελής των Μακιαβέληδων και μη-συγκροτημένος των σοβαρών παλικαριών )

Advertisements

51 responses »

 1. Ο/Η pelopidas λέει:

  κο κο κο ..ε.

 2. […] σημειωματάριο).Διαβάστε εάν έχετε χρόνο κι αυτό: Όταν νίκησε το Κράτος από τον Παραλληλογράφοeagainst.comΟκτωβρίου 24th, 2011 | Category: […]

 3. Ο/Η Πότμος (@potmos) λέει:

  Ήρθε και η τελευταία κωλοτούμπα, λοιπόν.

  Καλή παραμονή στο στρογγυλεμένο κόσμο του ναιμεναλλαϊσμού.

  • Ο/Η Spin λέει:

   Κωλοτούμπα από ποιον?

  • Ο/Η antifwn-x λέει:

   και τι σημαίνει αυτό;

  • Ο/Η LAGARTSAS-A λέει:

   Ποτμε
   ποιος να σε καταλαβει.
   αυτα παθαινουν οι «αυθεντιες» του λογου σαν ερχονται αντιμετωποι με την πραγματικοτητα.
   βυθιζονται στον ναιμεναλλαϊσμο τους.

   • Ο/Η Spin λέει:

    αλλα λα λα λα τα χείλη των ασεβών

    • Ο/Η LAGARTSAS-A λέει:

     αντε ρε παγαινε … Jesus Christo. 😉

    • Ο/Η Spin λέει:

     α γουστάρεις χίπηδες ε? 😛

    • Ο/Η LAGARTSAS-A λέει:

     ε ε ε σε παραδεχομαι … ετσι ειμαστε μεις τα παιδια των λουλουδιων,
     ξαπλωμενοι στα λιβαδια με ονειρατα ομορφων ημερων. 😉

   • Ο/Η antifwn-x λέει:

    Για πες μας ρε μελισούλη τι ακριβώς εννοείς κ εσύ τώρα; γιατί δεν έχω κάνει απντειτ στη σλαγκ του «χώρου» και έχω μείνει μάλλον πίσω

    • Ο/Η Spin λέει:

     το κείμενο γάμαγε αλλά όχι και κριτική στον α/α χώρο . Για όνομα του θεού και του αφέντη πως τόλμησε!!! Blasphemer!

    • Ο/Η antifwn-x λέει:

     Τι να πω ρε πούστη μου, γαμώ τα ιερά και τα όσια

 4. […] Όταν νίκησε το Κράτος […]

 5. Ο/Η Aris λέει:

  21η Οκτωβρίου 2011

  Η κινητοποίηση του λαού στις 19 και 20 Οκτώβρη ήταν συγκλονιστική και πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κατέλαβαν τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες σε όλες τις πόλεις της χώρας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και μαγαζιά έκλεισαν, εκατομμύρια απέργησαν στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση των υπαλλήλων της τρόικας δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Η γενική απεργία ήταν μια βροντερή πολιτική παλλαϊκή δήλωση: «Να φύγουν εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η τρόικα». Τίποτα λιγότερο. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί.

  Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει από μόνη της. Δεν θα τη ρίξουν οι «για τελευταία φορά» διαρκώς συναινούντες βουλευτές της. Δεν αρκούν οι εσωτερικές αντιθέσεις και έριδες. Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκτελούν συμβόλαιο εξόντωσης της κοινωνίας, στηριζόμενες αποκλειστικά στην ξένη τρόικα, την εγχώρια διαπλοκή και την καταστολή. Αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση θα πέσει κάτω από το βάρος του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Είναι χρέος κάθε αντιστεκόμενης δύναμης να συμβάλλει στον ξεσηκωμό, στην κλιμάκωση του αγώνα, σε ένα λαϊκό μέτωπο, κοινωνικό και πολιτικό, που θα ανοίξει το δρόμο για τη διέξοδο της χώρας και την επιβίωση του λαού.

  Υπεύθυνη για τον θάνατο του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, μέλους του ΠΑΜΕ, είναι η κυβέρνηση, οι δυνάμεις καταστολής και οι παρακρατικοί της μηχανισμοί. Η μετατροπή της Αθήνας σε θάλαμο χημικών αερίων, αυτή τη φορά είχε αβάσταχτο κόστος. Η αδίστακτη κυβέρνηση Παπανδρέου δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα λογαριάζει τις ανθρώπινες ζωές προκειμένου να φέρει σε πέρας το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Η θλίψη και η οργή για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή πρέπει να γίνει πείσμα και θέληση για τη συνέχιση του αγώνα. Είναι ένας ακόμα λόγος για να τους διώξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

  Το μαζικό λαϊκό κίνημα σε μεγάλο βαθμό αυτές τις μέρες βρέθηκε στους ίδιους δρόμους. Με διαφορετικές σημαίες, διαφορετικά σχέδια, διαφορετικούς ίσως στόχους. Είναι αναγκαία η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα όλων όσων θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα. Το κίνημα της πλατείας, οι αγανακτισμένοι, όλες οι αριστερές οργανώσεις και κόμματα, όλες οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα, όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι πάντες πρέπει να συσπειρωθούν κόντρα στη σημερινή πορεία εξαθλίωσης και χρεοκοπίας. Τα τελευταία γεγονότα δεν πρέπει να λειτουργήσουν σε βάρος αυτής της ανάγκης.

  Το ΠΑΜΕ δέχτηκε μια δολοφονική επίθεση από ομάδες που καμιά σχέση δεν έχουν με οποιαδήποτε αγωνιστική ιδεολογία και αντίληψη. Είδαμε πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ να εκτοξεύονται πάνω σε σώματα και κεφάλια απεργών και διαδηλωτών. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν μόνο παρακρατικούς μηχανισμούς. Η πολιτικά απαράδεκτη απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ να περιφρουρηθεί η Βουλή, κρατώντας μακριά διαδηλωτές άλλων σωματείων και πολιτικών χώρων και τεράστια τμήματα εργαζομένων και αγωνιζόμενου λαού, δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την φασιστικής έμπνευσης δολοφονική επίθεση. Την προηγούμενη μέρα εκπαιδευτικοί πήγαν στον νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια πάλι από τις ίδιες ομάδες βίας. Πριν ενάμισι χρόνο η ελληνική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα τριών νεκρών στην Marfin και η κυβέρνηση διασώθηκε. Είναι άλλης τάξης ζήτημα η αντιπαράθεση με μαζικούς και πολιτικούς όρους, και άλλης τάξης πρόβλημα το δολοφονικό αμόκ του απολίτικου χουλιγκανισμού. Αυτές οι ομάδες εξ αντικειμένου λειτουργούν συμπληρωματικά και υποβοηθητικά στους αστικούς και κρατικούς σχεδιασμούς.

  Η πλατεία Συντάγματος είναι ο χώρος έκφρασης του αγωνιζόμενου λαού. Σαν τέτοιος πρέπει να διαφυλαχθεί και να έχει χαρακτήρα επικίνδυνο για το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας και της κατοχής. Η πλατεία Συντάγματος ενώνει τον λαό και τις αγωνιζόμενες δυνάμεις. Δεν τις χωρίζει, δεν τις διαιρεί. Η πλατεία μπορεί να λειτουργήσει ξανά σαν χώρος πραγματικού και όχι εικονικού κινήματος, πραγματικής και όχι εικονικής περικύκλωσης της Βουλής, πραγματικού και όχι εικονικού λαϊκού ξεσηκωμού. Ο χαρακτήρας των διαδηλώσεων μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο από τον ίδιο τον αγωνιζόμενο λαό. Αυτό είναι βασικό δίδαγμα όλης της τελευταίας εμπειρίας του κινήματος. Ας θυμηθούμε πώς όλη την περίοδο του κινήματος των πλατειών από τις 25 Μάη και ειδικά στην τεράστια συγκέντρωση της 5ης Ιούνη, εκατοντάδες χιλιάδες λαού επέβαλλαν, χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης από κανέναν, τον ειρηνικό χαρακτήρα που είχαν επιλέξει να έχουν οι κινητοποιήσεις τους. Η πιο πλατιά δημοκρατία, η πολιτική αντιμετώπιση των ζητημάτων, η ενεργητική συμμετοχή και ενημέρωση όλων, η εναντίωση σε κάθε λογική μηχανισμών, ιδιαίτερα μηχανισμών τυφλής βίας, και στις στρατιωτικού τύπου αντιπαραθέσεις, είναι παρακαταθήκες για το νέο μαζικό λαϊκό κίνημα που θα βρει τρόπους, μορφές και υποδομές για να ξεπεράσει όσα το καθυστερούν και το συγκρατούν.

  Ο θάνατος ενός διαδηλωτή, οι εικόνες της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος, η ψήφιση του νομοσχεδίου δημιουργούν μια πικρή αίσθηση σε χιλιάδες αγωνιζόμενο κόσμο. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το κρύψει. Όμως ο λαός έδειξε και τις διαθέσεις του και τη δύναμή του και αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο κανείς να το διαστρεβλώσει, να το κρύψει, να το αποσιωπήσει. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συνεχίσει με νύχια και με δόντια να εκτελεί το συμβόλαιο εξόντωσης αλλά σε ένα περιβάλλον πλήρους διάλυσης και απονομιμοποίησης. Τα κύματα του ξεσηκωμού, από τις 5 Μάη του 2010, προχωρούν και υποχωρούν για να ξαναγυρίσουν κάθε φορά πιο φουσκωμένα μέχρι να πνίξουν όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο το μέλλον των σημερινών και των αυριανών γενιών.

  Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης του λαού και παράλληλα της κλιμάκωσης του πολιτικού αγώνα. Σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη θα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή οργάνωση και αλληλεγγύη. Να δυναμώσουν οι δεσμοί ανάμεσα στο δοκιμαζόμενο λαό. Να δυναμώσουν οι αγώνες. Να συναντηθούν όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα, οι εργατικοί αγώνες, οι τοπικές αντιστάσεις, τα κινήματα ανυπακοής. Να πληθύνουν οι πρωτοβουλίες ενότητας και συντονισμού πολιτικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών πρωτοβουλιών και προσπαθειών. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την οριστική απομάκρυνση της κυβέρνησης, της τρόικας και του συνένοχου πολιτικού συστήματος.

  http://koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4035:2011-10-21-10-36-37&catid=25:2010-01-27-15-12-07&Itemid=114

 6. Ο/Η the elf at bay λέει:

  Πολύ καλό το κείμενο. Η άποψή μου εδώ: http://theelfatbay.net/?p=1916 για όποιον ενδιαφέρεται.

  ΥΓ: Ποιος τις χέζει τις τέφρες :-Ρ

 7. Ο/Η pelop λέει:

  για να συμπληρωσω μια προσωπικη αποψη στο ωραιο κειμενο σου, να πω οτι το κρατος δεν νικησε τωρα.οι συγκρουσεις με το στρατο των σταλινικων ηταν μια «μαχη» απο τις πολλες που ενδεχεται να υπαρξουν. ανοιξε ενα νεο κεφαλαιο κρατικης καταστολης, που σε καμμια περιπτωση δεν ειναι «αυθορμητο».

  εξηγουμαι: το κρατος νικησε οταν τα αριστερα του δεκανικια αρχισαν να χειριζονται το κοσμο στις πλατειες, σαν υποκειμενο, με φρασεολογια μεταξυ «ανατρεπτικου» και «εξεγερσιακου» αλλα παντα κατω απο την ομπρελλα της κοινωνικης πλειοψηφιας σαν πλαισιο δρασης για την ανατροπη και την διεκδικηση των ορων διαβιωσης μας.

  το κρατος νικησε οταν πλεον για την ανατροπη του μηχανισμου και της πολιτικης του ορισε τη δημοκρατικη διαδικασια σαν μεσο προς την εξεγερση, που με τη βοηθεια των «αγωνιστικων» κομματιων της αριστερας, μεσα στο απολυτα συμβιβαστικο πολιτικα «ειρηνικο» μοτιβο εμποδισε την δημιουργια κινηματος με αυθορμητες δρασεις και διαθεσεις, σε «κινημα» , κομματι του πολιτικου συστηματος στη χωρα αλλα και παγκοσμια.

  αυτη τη στιγμη, ο διαχωρισμος κρατιστων – αντικρατιστων ειναι αυτο που συμβαινει, με τους «παραδοσιακα αριστερους ταγους» της εξουσιας οντας κομματι των πρωτων να ανακατανεμουν το πολιτικα κοινωνικο τους μεριδιο.

  μετα τις ανακοινωσεις των αριστερων ειναι εμφανες οτι εχουν διαλεξει ξεκαθαρα το «στρατοπεδο» τους και καθε αναφορα στον α/α «χωρο» ειναι καθαρα προπαγανδιστικη.

  προσωπικα δε κατηγορω κανεναν που εχει συγκρουσιακη διαθεση με τα σκυλια του κρατους αλλα και σε καθε περιπτωση η συγκρουση πρεπει να παραμεινει συνειδησιακη και οχι προσωπικη. οι σπασμενες βιτρινες και μαρμαρα των πολυτελων ξενοδοχειων μπορουν μονο να απειλησουν τους θιασωτες της εννομης ταξης με τα παραδοσιακα δημοκρατικα αισθηματα. αποκαλυφθηκε οτι ποτε δεν ειμασταν «ολοι μαζι’, ποτε δε θελαμε το «ιδιο».

  ο καθενας μας πρεπει να ξεκοψει απο τα απολιθωματα «επαναστατικης» ρητορειας. ειναι η στιγμη που η λεξη «συντροφος» αποκταει παλι το νοημα της.

 8. Ο/Η kixwtis λέει:

  η κριτική στις πλατείες ατυχής σε 2 σημεία τουλάχιστον:

  όταν ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το κίνημα των πλατειών
  αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ γράφεις:
  » κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των αγανακτισμένων στελέχη του ανέχονταν την παρουσία φασιστών όπως οι αυτόνομοι εθνικιστές παρά τις πιέσεις των συντρόφων του α/α χώρου να εκδιωχθούν από τη πλατεία, με το πρόσχημα “να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα” και “τι ωραία είμαστε στην ομάδα ψυχραιμίας” »

  η ανοχή δεν υπήρχε μόνο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
  και έναν που κρατά ελληνική σημαία και λέει τον εθνικό ύμνο
  και άλλα γραφικά
  δε μπορείς να τον πλακώνεις στο ξύλο επειδή υποθέτεις ότι είναι φασίστας
  όπως έκαναν οι αναρχικοί τον Ιούνη

  η ομάδα ψυχραιμίας την οποία κατακρίνεις εμμέσως βγήκε από τις διαδικασίες που γινόντουσαν στην πλατεία. Και σαφώς είχε πολύ λειτουργικό ρόλο στο κίνημα της πλατείας που δεν είναι η συγκυρία να αναλύσουμε και δε βρίσκω και το πολιτικό νόημα

  στο άλλο σημείο που αναφέρεσαι παρακάτω κάνεις πολλά άλματα λογικής,
  ξεκινώντας ουσιαστικά νας λες ότι το κίνημα της πλατείας ήταν απολίτικο, μέχρι το συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο κίνημα θα οδηγήσει νομοτελειακά στο φασισμό.

  Σε αυτό δε χρειάζεται να δώσω κάποια απάντηση. Απλά αναφέρω ξανά αυτό που έγραψες. Αρκεί

 9. Ο/Η ΗΠΣΤΓ λέει:

  Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και μπράβο σου που το βλέπεις. Ας ελπίσουμε ότι η μακρά έκθεσή μας σε ιδεολογίες έχει διαμορφώσει το σωστό υπόβαθρο, γιατί πολύ σύντομα θα κληθούμε να αποτινάξουμε τον φόβο και έχοντας αποτιμήσει σωστά τις δυνατότητές μας να προχωρήσουμε σε ευθεία και καταλυτική σύγκρουση με τις κοινωνικέ και πολιτικές επιλογές της πλουτοκρατίας. Διαφορετικά θα φτάσουμε να χορεύουμε καλαματιανό με τους τσολιάδες της πλατείας

 10. Ο/Η littleredblogger λέει:

  @inflammatory έχεις ένα μικρό λάθος. Την πατάς όπως ο μπαρμπα-Κάρολος και πιστεύεις οτι θα υπάρξει στιγμή απόλυτης πόλωσης, μάλιστα υποστηρίζεις πως αυτό συμβαίνει ήδη. «Ή με το Κεφάλαιο ή με τους εργάτες» λέει το ΚΚΕ «ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες» λέει μια παραλλαγή του συνθήματος. Όμως δεν είναι έτσι…. Σαφώς το Κράτος νίκησε γιατί η μάζα όπως τη λες δεν έδειξε τη διάθεση να προσπεράσει τα όποια αναχώματα μάλλον, ή γιατί όπως πιστεύω εγώ, κανείς δεν βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα για να την οδηγήσει να αλλάξει τη μοίρα της προχτές. Αντ’ αυτού έχουμε μια βεντέτα δυο χώρων που αφενός δεν συναντιούνται κάπου, αφετέρου έχουμε μια κατάσταση που γυρίζει χρόνια πίσω το κίνημα. Είναι ώρα για περισυλλογή, όχι σαν στάση δειλίας ή αποφυγής θέσης (νομίζω οτι είναι προσβλητικό αυτό) αλλά σαν συνειδητή πολιτική επιλογή να ανασυγκροτηθεί το όποιο νέο συλλογικό όραμα και σχέδιο έχουμε για να ξεφύγουμε από την άβυσσο που μας σπρώχνουν. Νομίζω σε αυτό οτι ο risinggalaxy παίρνει θέση.

  • Ο/Η inflammatory λέει:

   Littleredblogger Εγω πάλι δεν το βλέπω ετσι….Κανένα κίνημα δεν πάει πίσω εκτός εαν κάποιοι θέλουν να το κρατησουν πίσω διότι βλέπουν οτι για να πας πραγματικά μπροστα, πρεπει να αναθεωρησεις πως ειναι διατεταγμένα τα πιόνια στη σκακιέρα. Και ναι, θέλει θάρρος αυτή η αναθεώρηση…εγω δε λεω

   Προσωπικά count me out απο μια τετοια διαδικασία τάχαμου περισυλλογής – φερετζες της κρεβατομουρμούρας περί «τυχοδιωκτών χωρίς τακτική» (γιατί είχανε ποτέ για να αποκτήσουν τωρα;), συμβιβασμένου ΚΚΕ (γιατί ήταν ποτέ ασυμβίβαστο για να τη δει αλλιώς τωρα;) και ω….νίκησε το Κράτος. Αυτά ήταν τα δεδομένα πάντα, αυτά έχουμε καλώς ή κακώς και με αυτά προχωράμε.

 11. Ο/Η Peiratestouoneirou λέει:

  Συμφωνώ με τη λογική συνέπεια του κειμένου!

  Κυρίως, όμως, συμφωνώ με το συμπέρασμα!

  Το κράτος παίζει μπάλα κ εμείς ακόμη είμαστε ερασιτέχνες!

  Η εμπερία των τελευταιων 2 ετών είναι πολύ χρήσιμη αλλά ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί!

  Μέχρι τότε θα είμαστε οι κομπάρσοι!

 12. Ο/Η Spin λέει:

  Rising σ’ευχαριστω για το κείμενο που έγραψες. δεν εχω λόγια 🙂

 13. Ο/Η theodor (@theodorsaras) λέει:

  Κοινά απλά και ξάστερα, μην αυτολογοκρίνεσαι… καλώς ή κακώς … οι καιροί είναι δύσκολοι… καλώς ή κακώς κκε και πλήθος (μεταξύ των οποίων και οι αναρχικοί) πήραν θέση. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί αλλά όλοι οι υπόλοιποι που σέρνονται πλέον πίσω από την προπαγάνδα κράτους, μμε και κκε… υποστηρίζοντας κατά τη γνώμη μου τη διαμεσολάβηση στο φαντασιακό τους, παραδίδοντας τον εαυτό τους στον κύριο τους (κόμμα) … εσύ όμως ινφλειμ δεν μας είπες τη θέση σου [το σχόλιο σου εδώ εμπρηστικό…]

  • Ο/Η inflammatory λέει:

   Τheodor τα αντικείμενα που εξφενδονίζονται γενικά έχουν συγκεκριμένη φορά, πάνε προς τη Βουλή…διαλέγοντας όμως τη συμπεριφορά, διαλέγεις και τις συνέπειες. Το ΠΑΜΕ επιλέγοντας να έχει την πλάτη γυρισμένη στη Βουλή, επέλεξε και τη συνέπεια να φάει τα πετρίδια στη μούρη. Δεν το έβαλε κανείς με το ζόρι, γι αυτό και απενεχοποιημένα λέω οτι του αξίζανε. Πρίν ήλπιζα πως ήταν εν δυνάμει σύμμαχος, τωρα βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι…

   Αυτό δε σημαίνει οτι έχω μίσος, ούτε οτι ακυρώνω τους αγώνες που έχουν δώσει ενάντια στον κοινό μας εχθρο, ακόμα κι αν τους βρω μπροστά μου να καταστέλουν κάθε τι εξεγερσιακό. Βασικά είναι ήδη μπροστά μου, οπότε ίσως και να έχω πέσει στην παγίδα, να είμαι αφελής, μπορεί και κότα για να μη βάζω το μαχαίρι στο κόκαλο. Το αναγνωρίζω όμως και δεν κάνω προβολές σε άλλους που δεν έχουν τέτοια θέματα και είναι πιο ξεκαθαρισμένοι μέσα τους.

   Η ρητορική περί «αποκλινουσων συμπεριφορών» και «χουλιγκανισμού» σε αυτή την περίπτωση, γινεται απο εξουσιαστές, όσους θέλουν τους υπόλοιπους να συμπίπτουν με τις προδιαγραφές της γκρούπας που κάνει κωλοτούμπες και όσοι αιφνιδιάζονται να βλέπουν κάποιον μόνο του μπροστά αντί μαζί τους πίσω. Δεν ανήκω σε κανέναν απο αυτούς και γενικά φροντίζω να μην κάνω προβολές.

   Δεν ξερω αν σε κάλυψα

 14. Ο/Η inflammatory λέει:

  Μπερδεύεις το τοξικό μίσος με το άγαρμπο ξεσκαρτάρισμα συμμάχων, συναγωνιστών, συντρόφων κοκ το οποίο γίνεται άγαρμπα ακριβώς επειδή οι καιροί είναι άγριοι.
  Είναι μια διαδικασία που γινόταν, γίνεται και θα εξακολουθεί να γίνεται στη μάζα που εναντιώνεται στον κοινό εχθρό, όταν του «κηρύσσει πόλεμο» (ή τουλάχιστον προσπαθεί). Ιστορικά διαχρονικό και ανθρώπινα φυσιολογικό, διότι αυτή η μάζα δεν είναι ενιαία. Υπάρχουν πολιτικά σχήματα με διαφορετική ατζέντα, που ανάλογα με τις περιστάσεις προφανώς ελίσσονται, ακριβώς επειδή κάνουν πολιτική. Χα! Επίσης δεν είναι μάζα καλοκουρδισμένων ρομπότ αλλά ανθρώπων με φύση απρόβλεπτη και πολυδιάστατη, που δε μπορούν να μπούν συντεταγμένα σε στριμόκωλα τεχνο-οικονομίστικα κουτάκια αγνοώντας την υποκειμενικότητα, τη συνείδηση, το συναίσθημα κλπ.

  Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος δεν αντέχει το φως της, ψάχνει για σκιά σε ανακοινώσεις σαν εισαγγελέας για να κουνήσει το δάχτυλο ποιός είναι σωστός και ποιός λάθος. Αυτό θα το κρίνει η ιστορία στο μέλλον κι οχι τωρα που γράφεται απο εκείνους που έχουν και τα δίκια τους και τα λάθη τους – ανάλογα με ποιά πλευρά είσαι 😉 . Συνεπώς λοιπόν το ζήτημα δεν είναι η «περισυλλογή» αλλά να πάρεις θέση.

  Ο κόσμος λοιπόν risinggalaxy είναι «ετσι» (για να το πάρω απο τη μεριά σου και να σου απαντήσω) επειδή κατα βάθος έχει κλάσει μέντες. Έχουμε μπεί πλέον σε άλλο mode όπου αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο το βάρος της ευθύνης που φέρει η θέση στα πράγματα και σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο. Ο «αναστοχασμός» λοιπόν σε αυτό το mode (και το τονίζω) είναι ο φερετζές της δειλίας να σηκωθεί αυτό το βάρος, η άρνηση να δει κανείς οτι τα πράγματα κινούνται πλέον σε άλλη σφαίρα και απαιτούνται άλλα αντανακλαστικά.

  Αυτοί που έχουν κλάσει μέντες δεν είναι αυτοί που απέδειξαν οτι είναι διατεθειμένοι να πιαστούν στα χέρια και να πετάξουν πέτρες, προκειμένου να υπερασπίστουν την περιφρούρηση της Βουλής ή τη διάλυση της. Είναι όλοι οι υπόλοιποι που γνώριζαν μεν τις πολιτικές θέσεις, επιλογές και τακτικές (ή μη) των άμεσα εμπλεκόμενων….αλλά αιφνιδιάστηκαν απο τις διαθέσεις τους.

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Από αυτά που λες δεν καταλαβαίνω τίποτα.

  • Ο/Η iordanoglou λέει:

   «Αυτοί που έχουν κλάσει μέντες δεν είναι αυτοί που απέδειξαν οτι είναι διατεθειμένοι να πιαστούν στα χέρια και να πετάξουν πέτρες, προκειμένου να υπερασπίστουν την περιφρούρηση της Βουλής ή τη διάλυση της».

   What are u talkin about? Η επιλογή του ΚΚΕ να δωσει διαπιστευτήρια αστικης νομιμοφροσύνης, να παίξει το παιχίνιδι της πολιτικής ορθότητας, να καρπωθεί την πολιτική υπεραξία της καταψήφισης των αντιλαικών μέτρων – ενω θα μπορούσε βεβαια το διημερο του ενός και βαλε μυριου κοσμου πανελλαδικα να παίξει τον ρολο του τρακτορα σε μια μικρή ή μεγαλύτερη εξεγερση που θα ριχνε την κυβερνηση – και να περιμένει σαν μεσσιανική αίρεση να φτουρήσει το νομοτελειακό κοινωνικο προτσες της επανάστας μεσω της εξαθλίωσης της μαζας και παράλληλα αν γίνει αυτό να θέλει και του δωθεί, να του δωθεί επαναλαμβάνω η αρχηγία ως το κατεξοχην προλεταριακο πολιτικό όργανο, δεν είναι επιλογή δειλίας και άρνηση των αντικειμενικών εξεγερσιακών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία μας; Δεν έχει κλάσει μέντες η αμήχανη ηγεσία του ΚΚ, που έπρεπε να περάσει 1,5 χρόνος για να μιλήσει καθαρα, για να θεσει ως πρόταγμα ξεκάθαρο τη μονομερη διαγραφη του χρεους και την αμεση αποδεσμευση απο τα υπερ-εθνικα κεντρα εξουσίας;

   Στο «εδώ και τώρα» των αναρχικών η απάντηση ήταν πάντα πως η μάζα δεν είναι έτοιμη, πως είναι βολεμένη. Δεν έχω μονάδες, ας πάρει κάποιος στον Περισσό να τους πει πως η μάζα ξεβολεύτηκε, πως η απαραίτητη ανατροπές συνθηκη της υποβαθμισης του συμβατικου, μεχρι τωρα, κοινωνικου επιπέδου διαβίωσης ισχύει και πως ο λαός θέλει κάτι να γίνει αλλά δεν ξερει τι ακριβως αλλά και πως…

   • Ο/Η iordanoglou λέει:

    *…η απαραίτητη για ανατροπές συνθηκη…

   • Σωστές παρατηρήσεις.
    Υπερθεματίζοντας, να κάνω κι εγώ μερικές άλλες, χρήσιμες, πολιτικές παρατηρήσεις μέσα στην πολιτικοκοιωνική συγκυρία:
    Η στροφή της ηγεσίας του ΚΚΕ, υπό την πίεση της Βάσης αλλά και της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, είναι πλέον εμφανής και δεδομένη (η μεν Βάση πίεσε μέσω της δυσανασχέτησής της για την αποκομμένη από το λαϊκό αυθόρμητο κίνημα έως τώρα πολιτικής, η δε αντικαπιταλιστική Αριστερά -ΑΝΤΑΡΣΥΑ- μιλάει ήδη εδώ και ενάμισι χρόνοα για διαγραφή του χρέους,εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων εταιρειών, έξοδο από ΔΝΤ ).
    Η ηγεσία, λοιπόν, φαίνεται να μετατοπίστηκε από αυτές τις πιέσεις και να αποφάσισε να μπει ξανά στο «παιχνίδι». Μόνο που το ΚΚΕ, τα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια , έχει ξεχάσει πώς να απευθύνεται στις λαϊκές μάζες, αυτούς που συχνά καταγγέλλει ως μικροαστούς, ανερμάτιστους, τυχοδιώκτες. Έχοντας χτίσει παντού γύρω του τείχη και έχοντας σκάψει τάφρους, έχει αποκοπεί παντελώς από το αυθόρμητο λαϊκό αίσθημα.
    Γι’αυτό και του είναι αδύνατο να εκφράσει πολιτικά έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό.Δεν έχει ούτε τους συσχετισμούς για να το καταφέρει αυτό, και εντέλει ούτε και το δικαίωμα.
    Το ότι επέλεξε να εισέλθει και πάλι στην «αρένα» των πολλών, του πόπολου, με όρους πολιτικής ηγεμονίας, από τη στιγμή κιόλας που δεν έχει καμία απολύτως επαφή με αυτό το πόπολο, είναι μια επιλογή που θα επιφέρει νομοτελειακά τη δυσανασχέτηση του κόσμου.
    Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για το κόμμα που λοιδορούσε τις πλατείες ,μόλις λίγους μήνες πριν.

    Άγαρμπη στροφή λοιπόν, όπως αναμενόταν. Το μόνο σίγουρο,όμως, είναι ότι θα δρομολογήσει εξελίξεις σε όλη την Αριστερά.
    Και κάτι τελευταίο, που ίσως πέρασε στα «ψιλά» στην ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα έκτροπα:

    «Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί τώρα στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και τις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία μονοπωλίων. Αυτό είναι το αντίπαλο δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ»

    Πρωτόγνωρα πράγματα…

    • Ο/Η risinggalaxy λέει:

     Στα αρχιδια μας για το ΚΚΕ καλή συνεργασία με αυτούς που σας έχουν για γραφικούς

    • Το είχες βρει λίγο με την ψυχραιμία και νηφαλιότητα.
     Μην το χάνεις πάλι…
     Με πολύ σεβασμό και πολλή εκτίμηση στο λέω.

   • Ο/Η inflammatory λέει:

    Ιορδάνογλου στα λόγια μου ηρθες…αυτός που αλλου παταει και αλλου βρισκεται, αυτός που θελει κατι αλλα δεν ξερει πως – αρα δεν το θελει και πολυ ακόμα – είναι μες την αμηχανία…
    Το Κομμα υπερασπιστηκε με πετρες τις επιλογες του εκεινη την ημέρα, όπως και οι αναρχικοί.

  • Ο/Η afrikazoao (@afrikazoao) λέει:

   @inflammatory
   Ο κόσμος δεν γυρνάει πάντα όπως τα έχουμε στο κεφάλι μας.
   Η δειλία για σένα μπορεί για μένα να είναι καρτερία.
   η αναποφασιστικότητα- περίσκεψη
   και το «άλλο» mode σου- γιά μένα επανάληψη του ίδιου λάθους.
   Η μάζα που δεν είναι ενιαία για σένα,για μένα μπορεί να είναι ένα ομοιογενές πλήθος άσχετο από την «πάλη των τάξεων» που αναφέρεις πολύ απλά γιατί ανατράφηκε καπιταλιστικά.
   Ο άνθρωπος λένε ότι αν μείνει μόνο 16 ώρες χωρίς νερό, ξεχνάει κάθε ευγένεια.
   Όταν θα φτάσουμε να μην έχουμε νερό θα μπορέσεις να δείς την «πάλη των τάξεων».
   Όσο τα καροτάκια κουνιώνται ακόμα μπροστά στη καπιταλιστική μούρη μας, θα βλέπουμε οργανωμένους αντικομμουνιστές αντιφασίστες αναρχικούς να θεωρούν πολυδιάστατη και απρόβλεπτη την αντίδρασή τους απέναντι σε καταστάσεις χιλιοειδωμένες μέσα στον αιώνα μας.
   Η «μάζα» όπως την ονομάζεις είναι άνθρωποι και αν θέλουμε να τους δούμε δίπλα μας,πρέπει να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση που τρομάζει μεν, αλλά δεν αποστρέφει.Και θέλει δουλειά αυτό.Μεγάλη.Γιατί χρειάζεται δημιουργικότητα και έμπνευση.Η επαναστατικότητα δεν είναι προνόμιο.Είναι ανάγκη.Προσωπική.Ας βοηθήσουμε στην αυτοχειραφέτηση των ανθρώπων όχι σαν ελίτ, αλλά σαν σύντροφοι με κατανόηση.
   Για το κλάσαν μέντες έχω να πω ότι κανείς μας δεν έχει δεί πόλεμο….οπότε άστο.Άστο.
   Αυτά που είδαμε ήταν καγκουριές και τίποτα άλλο.Απο κάγκουρες.Και ήταν πολλοί.
   Καμιά σχέση με την πάλη των τάξεων.

   @risinggalaxy
   πολύ καλό το κείμενό σου φίλε αρκετά προσωπικό και προπαντός ανθρώπινο.

   • Ο/Η inflammatory λέει:

    afrikazoao

    1. Η μαζα δεν είναι ενιαία εκ των πραγμάτων, δεν είναι θέμα προσωπικής οπτικής. Την κοινωνία μπορείς να την ορισεις ως..βιομηχανική…? καταναλωτική…? της πληροφορικής…? του θεάματος…? Οκ, γιατί βλέπεις σε αυτήν διαδικασίες παραγωγής και οργάνωσης. Καλά κάνεις γιατί υπάρχουν, όπως όμως υπάρχουν και ψυχοκοινωνιολογικοί μηχανισμοί και η πάλη των τάξεων ξεδιπλώνεται μέσα απο αυτούς. Αλλιώς μιλάμε για ρομπότ 😉

    2. Πόλεμο έχουμε, απλά δεν είναι ένοπλος. Αν αυτό εννοείς, οκ δε θα διαφωνήσω.

    3. Είμαστε σε άλλο mode. Το 2011 δεν είναι όπως το 2009 σε επίπεδο καταστρατήγησης δικαιωμάτων αλλά και καταστολής. Είναι χειρότερο. Οκ λοιπόν με αφορμή την 20η Οκτ. κάποιοι θέλουν να «αναστοχαστούν». Δεν λένε όμως πάνω σε τι πράγμα και προς ποιά κατεύθυνση…και ο φετιχιστής της αναβολής συνηθίζει να είναι αόριστος και επαναλαμβανόμενος….

    Άλλαξε κάτι…? Κοινωνικοποιείται το ΚΚΕ με το κίνημα…? Οχι. Η «άγρια νεολαία» κατεβαίνει στο δρόμο σαν καθωσπρέπει αριστεροί…? Ούτε. Τότε…? Οι πολιτικές τακτικές ή μη παραμένουν οι ίδιες για όλους τους χώρους. Απλά «ανάψανε τα αίματα». Ας χωθούν κάποιοι στο καβούκι τους. Ξερεις ποιό θα είναι το τάχαμου συμπέρασμα του αναστοχασμού τους..? «Είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων» (πρωτότυπο).

    4. Σε βρίσκω ρομαντικό 🙂 . Μια ερώτηση…επειδή για μένα υπάρχουν 3 κατηγορίες ανθρωπων, αυτοί που είναι με το ΚΚΕ, αυτοί που το έχουν απέναντι και εκείνοι που το έχουν απέναντι αλλά δε μπορούν να το χωνέψουν…ή κανουν κωλοτούμπες όποτε συμφέρει. Τι σόι «δημιουργικότητα και έμπνευση» χρειάζεται για να το έχω σύμμαχο…? Αμα μου βρείς απάντηση σε αυτό respect!!! 😀

 15. Ο/Η DrAluca λέει:

  Αυτος ειναι ο rising που ξερω.
  Να σαι καλα μαν. 🙂

  Αν και πικρα και ασχημα τα οσα λες….επρεπε να ειπωθουν. Γιατι ειναι αληθεια……

  Χαμογελατε…

 16. Ο/Η Venceremos λέει:

  Για την ιστορία,είμαι οππορτουνίστρια μέχρι εκεί που δεν παίρνει 🙂

 17. Ο/Η Venceremos λέει:

  Νικητής ήταν,είναι και θα είναι σίγουρα το κράτος,όσο επιμένουμε να επιδιδόμαστε σε αντιπαραθέσεις ορθότητας,επαναστατικότητας και δεν ξέρω τι άλλο.Θα ήθελα όμως επιτέλους μία απάντηση.Το ΠΑΜΕ,είναι ΠΑΜΕ και δεν ωφελεί με το στανιό να θέλουμε να του αλλάξουμε λογική και νοοτροπία.όμως ΔΕΝ άκουσα λέξη,όπως δεν άκουσα βέβαια και από το ΚΚΕ,από την α/α για το γεγονός κι ας μήν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας,ότι στις τάξεις του ενεδρεύουν και καλόπαιδα που μέρες πριν τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις,καλούσαν τον κόσμο του να κατέβει με λοστάρια,καντρόνια,μπουκάλια,προέτρεπαν να δοθεί τέλος στα ειρηνικά και σε…μη επίθεση σε όσους πολεμάνε τα ΜΑΤ.Κουβέντα αυτοκριτικής και καταδίκης,την οποία όμως απαιτούμε από τους άλλους χώρους να κάνουν.Τα μάρμαρα και τα κοτρώνια,να με συγχωρείς αλλά ήμουνα μπροστά,από την μεριά των (πως να τους ονομάσω..αναρχικούς,μπάχαλους,κουκουλοφόρους;;) τα είδα να εκτοξεύονται.Δηλαδή,οι απέναντι να μην αντιδράσουν;;;;
  Όσο δεν υπάρχει αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους,αυτοκριτική και σεβασμός στην άποψη που δεν συμφωνεί βρε αδελφέ,με τον…ένοπλο αγώνα με το στανιό,το κράτος θα είναι και θα παραμένει,ο μεγάλος νικητής.

 18. Ο/Η Oblivion λέει:

  «Θα μου ήταν χρήσιμο να διαβάσω από συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα μια κριτική του Α/Α χώρου για τον Α/Α χώρο, για το γεγονός ότι πολλοί φαίνεται να μην μπορούν να σκεφτούν με σωφροσύνη σε περιστάσεις όπως προχθές και επιλέγουν την στρατιωτική αντιπαράθεση χωρίς αντίκρισμα και με όρους πλήρους βαρβαρότητας. Για το γεγονός ότι υπάρχει και δημιουργείται ένα κλίμα βεντέτας το οποίο -σύμφωνα με τη δικιά μου οπτική- δεν βοηθάει την υπόθεση της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Και αυτές τις καταστάσεις το Κράτος, τα ΜΜΕ και το αστικό σύστημα κυριαρχίας ξέρουν πως να τις χειριστούν. Για το γεγονός ότι ο αφορμαλισμός έχει επικρατήσει έναντι της στοιχειώδους οργάνωσης»

  Τέτοιες υπάρχουν αρκετές risingalaxy.Η αριστερά όμως δεν ξέρω για ποιον λόγο πρέπει να κάνει αυτοκριτική.Στο πανηγυράκι τον εκλογών συμμετέχει, της είναι αδιάφορο.Όλα χωράνε στην κρεατομηχανή εξάλλου: ζαπατίστας, δεκέμβρης 08, Ισπανικός εμφύλιος, μαριναλέντα, σταλινισμός και ότι άλλο θες.

 19. Ο/Η Julien Febvre λέει:

  «Θα μου ήταν χρήσιμο να διαβάσω από συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα μια κριτική του Α/Α χώρου για τον Α/Α χώρο»

  Κακοί οι Σταλίνες αλλά αν τελικά κάποιος διαδηλωτής είχε τελικά πεθάνει από πέτρα ή μολότοφ τι θα λέγαμε σήμερα;

  Εδώ η δική μας θέση
  http://eagainst.com/articles/a-few-clarifications-for-the-2010/

 20. Ο/Η antifwn-x λέει:

  Είναι σημαντική η κατάθεση όποιας ψύχραιμης και ουσιαστικής τοποθέτησης στο ζήτημα, πριν τρελαθούμε τελείως με τον κανιβαλισμό και την πόλωση οπαδικού τύπου Γιατί κατά την γνώμη μου απο ένα σημείο και μετά το κίνημα δεν αφορά τόσο η στάση του κκε (γνωστή και αναμενόμενη σε μεγάλο βαθμό, συνέπεια της κοντόφθαλμης ανάλυσης του σε θεωρητικό επίπεδο όσο και των αδιέξοδης στρατηγικής του σε πολιτικό) είναι κάτι που πρέπει να αφορά τους οπαδούς του. Αυτό που πρέπει να μας αφορά περισσότερο είναι η στάση του ίδιου του κινήματος σε όλες του τις αποχρώσεις αν μπορούμε τελικά να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή και αν θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά και όχι να επιβεβαιώνουμε απλά ναρκισιστικά πρότυπα φετιχισμού και πρωτοπορίας
  Εξάλλου σε αυτήν την φάση που είμαστε πολύ λίγο αφορά την κοινωνία η κόντρα μεταξύ κκε και α/α, ή αν θέλετε η ιδεολογική αντιπαράθεση μεταξύ συγκεντρωτικού «κομουνισμού» και ελευθεριακού Όσοι συντηρούν ή ποντάρουν στην επίλυση προαιώνιων ιδεολογικών διαφορών (αναφέρομαι σε αρκετές ανακοινώσεις Αριστερών σχηματισμών όσο και α/α συλογικοτήτων) νομίζοντας ότι με στρατιωτικού τύπου εκατέρωθεν ευκαιριακές αντιπαραθέσεις προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Δεν προσφέρουν τίποτα, το αντίθετο μάλιστα
  Δεν τίθεται ζήτημα ούτε ιδεολογικής καθαρότητας ούτε ιδεολογικών αυτοικανοποιήσεων τίθεται το ζήτημα της ουσιαστικής δράσης που μπορεί να είναι ανασχετική της λέλαπας σε πρώτη φάση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει ως τέτοια δηλ.στατική. Όσοι θέλουν να λύσουν τις ιδεολογικές τους διαφορές θα έχουν σίγουρα χρόνο να το κάνουν αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται σε πρώτη φάση να αντιληφθούμε ποιους έχουμε πραγματικά απέναντι μας, και τι αντιπαλεύουμε Ειδάλλως η κοινωνία θα μας γυρίσει ακόμα μια φορά την πλάτη.

  • Ο/Η antifwn-x λέει:

   Συμπλήρωση: Η κοινωνία θα μας γυρίσει για μια ακόμη φορά την πλάτη και δεν θα φταίει μόνο ο μικροαστισμός της…

 21. Την 20η Οκτωβρίου αλλάξαμε το χάρτη της αριστεράς:
  1. Σταλινικοί Νεοφιλελεύθεροι Τραπεζοτσολιάδες (το ΚΚΕ που συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ και αντικαθιστά τα ΜΑΤ)
  2. Αναρχοναζί του Παγκοσμιοποιημένου Εθνικισμού (ο α/α χώρος που συνεργάζεται με τον Καρατζαφέρη, τη Χ.Α. και την κρατική ασφάλεια)

 22. Ο/Η antifwn-x λέει:

  Πικρές αλήθειες…

 23. Ο/Η Eddie λέει:

  Μπορώ να πω κι εγώ ότι συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις.

 24. Ο/Η brujo λέει:

  Συμφωνώ με το άρθρο στα περισσοτερα σημεία του. Αυτοκριτική είναι κ εμένα το ζητούμενο ύστερα απο αυτό το τραγικό εκ του αποτελέσματος γεγονός.

  Μια προσπάθεια αυτοκριτικής είδα εδώ

  http://classwar.espiv.net/?p=1826

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s