Αναδημοσίευση από το Κουλτούρα Και Επανάσταση :

***

Δεκάδες προειδοποιητικές επιστολές έστειλε η αστυνομία του Λονδίνου σε ακτιβιστές προειδοποιώντας τους να μην συμμετέχουν στην προγραμματισμένη διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Οι επιστολές αυτές, όπως τόνισαν οι ακτιβιστές, επηρέασαν την διαμαρτυρία, καθώς στάλθηκαν σε διαδηλωτές που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενων διαδηλώσεων με την κατηγορία πρόκλησης ταραχών, ακόμα και αν οι κατηγορίες αυτές στη συνέχεια αποσύρθηκαν.

Αρχικά όπως ενημέρωσαν αξιωματούχοι οι επιστολές επρόκειτο να σταλούν μόνο σε όσους είχαν καταδικαστεί για αδικήματα αλλά αργότερα παραδέχθηκαν ότι προειδοποιήσεις στάλθηκαν σε όλους όσους είχαν συλληφθεί σε διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας.

Η επιστολή που έφτασε στα γραμματοκιβώτια των ακτιβιστών είχε ως εξής:. «Είναι προς το κοινό και το δικό σας συμφέρον να μην αναμειχθείτε σε κανενός τύπου εγκληματική και αντικοινωνική δραστηριότητα. Έχουμε την υποχρέωση να προασπιστούμε μια ασφαλή διαμαρτυρία που θα προστατεύει τους κατοίκους, τους τουρίστες τους εργαζόμενους, τους διαδηλωτές και την ευρύτερη κοινότητα. Αν προβείτε σε μια τέτοια κίνηση, με την πρώτη ευκαιρία θα σας συλλάβουμε και θα τεθείτε ενώπιον της δικαιοσύνης. Η επιστολή υπεγράφη από τον Simon Pountain τον διοικητή της αστυνομίας που είχε την ευθύνη για την διαδήλωση της Τετάρτης, και είχε ως σκοπό να προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες μιας καταδίκης στην δυνατότητα τους να εργαστούν ενώ παράλληλα τονίζει ότι αν βρεθούν κοντά σε ταραχές να απομακρυνθούν με την πρώτη ευκαιρία.

Ο Tyler Perkin, φοιτητής από το Essex, ο οποίος αθωώθηκε απ`όλες τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί για την συμμετοχή του σε μια ειρηνική διαδήλωση ενάντια στις περικοπές, δήλωσε τρομοκρατημένος για το γεγονός ότι το όνομά του βρίσκεται ακόμη στις βάσεις δεδομένων της αστυνομίας. «Είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι προσπαθούν να μας απομακρύνουν από την διαδήλωση» υπογράμμισε ακόμη. Να σημειωθεί ότι οι προειδοποιητικές επιστολές συνδυάζονταν με μια ενημέρωση  στην οποία ανεφερόταν ότι η αστυνομία είναι εξουσιοδοτημένη να εκτοξεύει λαστιχένιες και πλαστικές σφαίρες, “αν χρειαστεί”, στους διαδηλωτές.

 

πηγήGuardian

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s