13.25: Συγκεχυμένη παραμένει η κατάσταση, αφού ούτε οι συνήγοροι των συνδικαλιστών που έχουν φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα γνωρίζουν αν έχουν απευθυνθεί κατηγορίες ή όχι. Στην περίπτωση που απευθυνθούν κατηγορίες, οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν να παραπεμφθούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και να μείνουν απόψε μέσα στα κρατητήρια.

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο, συνδικαλιστές μέλη του σωματείου βιβλίου-χάρτου Θεσσαλονίκης.

Η εργοδοσία της επιχείρησης προσπαθεί να εφαρμόσει επιχειρησιακή σύμβαση και οι εργαζόμενοι κάλεσαν σε συνέλευση.Τα μέλη του σωματείου πήγαν στην εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων της αποθήκης Γεωργίου (αποθήκη βιβλίων) προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.

Τότε η εργοδοσία μήνυσε τα μέλη του σωματείου για παράνομη εισβολή στο χώρο και κατέφτασαν περιπολικά της αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή πάνω από 10 συνδικαλιστές του σωματείου βιβλίου-χάρτου αλλά και η Δ. Χαραλαμπίδου μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα στην πλατεία Δημοκρατίας.

Πηγή : alterthess.gr

 

update 13.48: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συνδικαλιστές.

 

english version here….

Members of the book worker’s union arrested in Thessaloniki Greece at 13:25. The union members where making a visit in a large warehouse to speak with the workers there . The bosses called the police for charges on trespassing private land. About 10 members of the union and mrs Haralampidou a member of the Thessaloniki’sWorker’s Center are on their way (arrested)to the police station.

update 13.48 :  members of the union released

via alterthess.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s