Βρήκα αυτό το ρεπορτάζ στο αμερικάνικο site  rawstory  ,και το μεταφράζω. Να σημειώσω ότι έχω μεταφράσει το «field agencies» σε «κατά τόπους υπηρεσίες» μιας και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το αν εννοεί ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλειας(security) με τις οποίες συνεργάζονται οι τράπεζες στην Αμερική ή κάποια άλλη τραπεζική υπηρεσία. Κατά πάσα πιθανότητα ισχύει το πρώτο. Επίσης όπου γίνονται παραπομπές με link, γίνονται στο αυθεντικό άρθρο στα αγγλικά.

*** 

Διαρροή email τραπεζικού οργανισμού.

Παραδέχεται πως «Το κίνημα occupy θα μπορούσε να επηρεάσει την βιομηχανίας μας»

Μια πανεθνική προσπάθεια επανεδιεκδίκησης άδειων χώρων(ιδιοκτησιών) προκαλεί πονοκεφάλους σε έναν από τους μεγαλύτερους δανειστές της χώρας.

Η οικονομική ιστοσελίδα Hedge Zero φέρεται να έχει στα χέρια της ένα εσωτερικό σημείωμα από υπηρεσία της  Τράπεζας της Αμερικής (Bank of Amerika) που προειδοποιεί : «Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε όλοι προετοιμασμένοι.»

Ένας από τους οργανωτές στη περιοχή της Νέας Υόρκης για την οργάνωση  Vocal, την περασμένη Τρίτη δήλωσε στο RawStory, ότι πρόκειται να γίνει μια δράση γνωστή ως «Κατάληψη στα σπίτια μας», η οποία, θα τοποθετήσει οικογένειες που έχουν χάσει τα σπίτια τους σε κτήρια που είναι ούτως ή άλλως άδεια. Η προσπάθεια ξεκίνησε την Τρίτη με πάνω από 40 δράσεις σε περισσότερες από 20 πόλεις…

«Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου διοργανώνεται μια πιθανώς πανεθνική διαμαρτυρία  που θα μπορούσε να επηρεάσει τη βιομηχανία μας» έγραψε στο μήνυμα του προς τις κατά τόπους υπηρεσίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπάλληλος της Τράπεζας της Αμερικής Λέοναρντ Παβλόφ. » Πιστεύουμε πως οι διαμαρτυρίες θα λάβουν μέρος σε τόπους δημοπρασιών, οικίες όπου γίνεται κατάσχεση, οικίες στην φάση της έξωσης και σε άδεια σπίτια.»

 

Μεταξύ άλλων το υπηρεσιακό σημείωμα του Παβλόφ καλούσε τις κατά τόπους υπηρεσίες να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές, αλλά να εξασφαλίσουν ότι οι ιδιοκτησίες της  Τράπεζας της Αμερικής είναι «ασφαλείς».

Αλλά θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από μερικούς «άγρυπνους» τραπεζικούς υπάλληλους για να εμποδιστεί το κίνημα του «99%» .

«Σε ότι έχει να κάνει με τον έλεγχο της Wall Street  στην οικονομία μας, τη δημοκρατία μας και τις ζωές μας, δεν υπάρχουν πολλά καλύτερα παραδείγματα από την κρίση στέγασης», δήλωσε ο Barry την Τρίτη. «Το κίνημα Κατάληψης της Γουόλ Στρητ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πανεθνική καμπάνια «κατάληψη στα σπίτια μας». Και τα δύο υπερασπίζονται ιδιοκτήτες κατοικιών που απειλούνται με έξωση εξαιτίας των κατασχέσεων και να μετακινούν οικογένειες που χρειάζονται σπίτι, σε άδεια κτήρια στα οποία απλά οι τράπεζες κάθονται από επάνω».

Η τράπεζα της Αμερικής δεν απάντησε σε αίτηση μας να σχολιάσει το ρεπορτάζ, μέχρι τη στιγμή που δημοσιεύτηκε.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το υπηρεσιακό σημείωμα της Τράπεζας της Αμερικής.

 

Επικαιροποίηση:

Η Τράπεζα της Αμερικής επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του υπηρεσιακού σημειώματος.

«Είναι συνήθης τακτική , όταν ενημερωνόμαστε για δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν της ιδιοκτησίες γης που μας ανήκουν, να ενημερώνουμε και τους εξωτερικούς εργολήπτες μας», δήλωσε στο RawStory ο εκπρόσωπος τύπου της τράπεζας Τζουμάνα Μπόουεν.

«Αυτή είναι ο συνήθεις τρόπος λειτουργίας. Η ασφάλεια των συνεργατών και των εξωτερικών εργοληπτών μας, αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητά. Είναι πολιτική της τράπεζας μας να προστατεύει τις ιδιοκτησίες για λογαριασμό των επενδυτών στους οποίους ανήκουν. Στην Τράπεζα της Αμερικής είμαστε αφοσιωμένοι στο να βοηθούμε τους πελάτες μας με λύσεις κατακράτησης κατοικιών και άλλα προγράμματα αποφυγής κατάσχεσης. Η κατάσχεση είναι πάντα η τελευταία λύση για εμάς.»

***

One response »

  1. Ο/Η ΗΠΣΤΓ λέει:

    “Είναι συνήθης τακτική , όταν ενημερωνόμαστε για δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν της ιδιοκτησίες γης που μας ανήκουν, να ενημερώνουμε και τους εξωτερικούς εργολήπτες μας”,

    ενδιαφέρον 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s