Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν από το athens indymedia, γύρω στις 7 πρωί έγινε επιχείρηση από τους μπάτσους για την εκκένωση της κατάληψης στην οποία είχαν βρει καταφύγιο πάνω από 30 άστεγοι συνάνθρωποι μας οι οποία έχουν προσαχθεί από τους «γενναίους» των ΜΑΤ σε κοντινό αστυνομικό τμήμα. :

«Στις 7 το πρωί έγινε εισβολή της αστυνομίας στο χώρο με αποκλεισμό της γύρω περιοχής, αυτή τη στιγμή και οι 30 κάτοικοι της «Eπιβίωσης» είναι στο αστυνομικό μέγαρο και υποτίθεται θα αφεθούν ελεύθεροι. Πρόβλημα σίγουρα θα αντιμετωπίσουν όσοι μετανάστες δεν έχουν χαρτιά.
Η αστυνομία μαζεύει πράγματα από το χώρο και μάλλον θα προσπαθήσει να τον σφραγίσει. Τα πράγματα είναι όλα όσα προσφέρατε εσείς σε αυτούς τους ανθρώπους και τα προσωπικά τους είδη. Το βασικό είναι όμως οι άνθρωποι.
Εκκλησία και κράτος σε πλήρη συνεργασία, στο πνεύμα των χριστουγέννων, επιτίθεται σε άστεγους και μετανάστες που αναζήτησαν μία ελπίδα.
Χρειάζεται συμπαράσταση.
Όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλά.
Ενημερώστε τον κόσμο, διαδώστε το, σας χρειαζόμαστε.».

Να σημειωθεί ότι το κτήριο της κατάληψης ανήκει στην Καθολική Εκκλησία και τα τελευταία 5 χρόνια ήταν σε πλήρη αχρηστία. Η βαρβαρότητα του Κράτους και των παπάδων δεν έχει τέλος. Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της αστικής δημοκρατίας και του «πνεύματος των Χριστουγέννων».

Η κατάληψη βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στο παλιό νοσοκομείο του Άγιου Παύλου, στο νούμερο 17 της οδού Φράγκων.

Advertisements

One response »

  1. Ο/Η Mitropanthro λέει:

    Ναι, έρχονται ααααγιες μέρες σε λιγάκι, πρέπει να παν στα επίσημα συσσίτια, να τους πάρει η κάμερα του εθιμοτυπικού ρεπορτάζ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s