Αναδημοσίευση από athensindymedia :

 

***

Σήμερα Δευτέρα 19/12/2011 πραγματοποιήθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες απαλλοτρίωση σε super-market της αλυσίδας Carrefour στο Περιστέρι. Είδη πρώτης ανάγκης μοιράστηκαν σε κόσμο της παρακείμενης λαϊκής αγοράς και κατά τη διάρκεια μοιραζόταν το παρακάτω κείμενο.

 Οι καιροί που ζούμε, μ’ όλη την όξυνση της αφαίμαξης και της λεηλασίας που εμπεριέχουν, είναι πιο ξεκάθαροι από ποτέ. Τ’ αφεντικά με τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς, με τα MME και τους στρατιωτικούς-αστυνομικούς μηχανισμούς κάνουν τα πάντα για να ασφαλίσουν τα πλούτη τους και τα προνόμιά τους, για να διαιωνίσουν την ηγεμονία τους μέσα από τη βαθύτερη καταπίεση και εκμετάλλευση των «από κάτω» του καπιταλιστικού κόσμου. …

Τραπεζίτες και βιομήχανοι, εφοπλιστές και επιχειρηματίες, τεχνοκράτες και χρηματιστές, δημοσιογράφοι και αναλυτές, σοσιαλφιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι, ευρωπαϊστές και πατριώτες, φασίστες και εθνοσωτήρες, όλο το σκυλολόι του κεφαλαίου μας καλεί ν’ αποδεχτούμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσει και να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στο ολοένα και πιο έντονο ξεζούμισμά μας: μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση των απολύσεων και της ανεργίας, κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων και επιδείνωση των σχέσεων εργασίας, εξάπλωση της φτώχειας καιι της ανέχειας, επιβολή άμεσων και έμμεσων φόρων, έκτακτων εισφορών, ληστρικών χαρατσιών και συνεχών θυσιών για την «αποφυγή της χρεοκοπίας» και για τη «διάσωση της πατρίδας».
Κι όμως. Η αλήθεια στέκεται γυμνή μπροστά σ’ όλους όσους έχουν τα μάτια για να την αντικρύσουν: όλα τ’ αγαθά και όλα τα προϊόντα, όλος ο συσσωρευμένος πλούτος αυτού του κόσμου είναι κλεμμμένος από τους εργαζόμενους και τους ανέργους, από τους προλετάριους και τους απόκληρους, απ’ όλους εκείνους κι εκείνες που περιλαμβάνονται μέσα στις τεχνοκρατικές αναλύσεις των καπιταλιστικών εξισώσεων όχι σαν άνθρωποι, αλλά σαν κλάσματα και αριθμοί.
Όλοι οι διαχωρισμοί που προβάλλονται και προωθούνται από τα πάνω, ανάμεσα σε εργαζόμενους και ανέργους, ανάμεσα σε «έλληνες» και «ξένους» είναι πλαστοί, είναι εργαλεία στα χέρια όλων εκείνων των αρπατικών που θέλουν, μέσα στη συνθήκη της συστημικής κρίσης και της απώλειας της κοινωνικής συναίνεσης, να συνεχίσουν να κερδοφορούν πάνω στις πλάτες μας. Η αλήθεια όμως εδώ και αιώνες είναι άλλη: ο κόσμος δε χωρίζεται ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, αλλά ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
Η δική μας αλήθεια παίρνει σάρκα και οστά κάθε φορά που η αξιοπρέπειά μας, οι ανάγκες και η επιθυμίες μας συγκρούονται με τους δυνάστες μας: με επιθέσεις σε κρατικές και καπιταλιστικές υποδομές, με συλλογικές αρνήσεις πληρωμών, με απαλλοτριώσεις προϊόντων από τα super-market και τους άλλους καπιταλιστικούς ναούς, με απεργίες διαρκείας και αυτοοργανωμένους αγώνες, με αντίσταση και αλληλεγγύη.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
Να αρνηθούμε τη μοίρα της εξαθλίωσης
Να μοιραστούμε την ομορφιά του αγώνα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ
ΕΛΛ. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
***

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s