Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι καλοί φίλοι. Στην παράσταση που ανεβάζουν χρησιμοποιούν και απόσπασμα από το «Ας Λήξουν» , το ποίημα του Μανόλη Πολέντα που είχαμε φτιάξει και σε βίντεο. Αξίζει να δείτε την παράσταση με το συμβολικό( για μένα εντελώς λογικό και ανθρώπινο) εισιτήριο των 6 ευρώ. 🙂 Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες από το blog της ομάδας:

***

Η Ειρήνη Μελά ως Πενία στην Πλατεία Συντάγματος

 Μία διαδραστική λαϊκή κωμωδία βγαλμένη από τα σπλάχνα του ελληνικού 20ου-21ου αιώνα, με τεντζερέδια, μπρίκια, νταούλια, κατσαρόλια, κρασί, ποτό και δείγμα …»κατοχικού» μεζέ

Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα στα πλαίσια της εργαστηριακής της δουλειάς μέσα από το χώρο θεατρικής έρευνας studio 20/21που τελεί υπό την καλλιτεχνική εποπτεία της Αγγελικής Κασόλα, έχει ανοίξει από τον Οκτώβριο του 2010 έναν ουσιαστικό διάλογο με τον Αριστοφάνη μέσα από το έργο του«ΠΛΟΥΤΟΣ». Προς αυτήν την κατεύθυνση και κάτω από την καθημερινή εξάσκηση της στον διάλογο (στοιχείο που η  ομάδα θεωρεί βασικό συστατικό του θεάτρου αλλά και της συνδημιουργίας), η ομάδα μετέφρασε το έργο μέσα από τη ζωηρή ματιά της Ειρήνης Μελά….

Ως πρώτη επεξεργασία της μετάφρασης και μετουσιώνοντας την σε λόγο θεατρικό, η ομάδα πείρα(γ)μα ξεκίνησε τη σχέση της με τον Αριστοφάνη μέσα από το θεατρικό της εργαστήρι. Αποτέλεσμα αυτής της πρώτης προσέγγισης ήταν η παρουσίαση του «ΠΛΟΥΤΟΥ» από το θεατρικό εργαστήρι τον Ιούνιο του 2011 στο θέατρο «Βαφείο- Λάκης Καραλής».

 

Το θέατρο για την ομάδα πείρα(γ)μα είναι πολιτική πράξη.  Μέσα από τον «ΠΛΟΥΤΟ» ο Αριστοφάνης έρχεται αντιμέτωπος με την αναγκαιότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου στην εποχή του. Εμείς καλούμαστε σήμερα να διεισδύσουμε και να κατανοήσουμε βαθύτερα αυτήν την αναγκαιότητα. Γι’ αυτόν το λόγο η ομάδα πείρα(γ)ματαυτόχρονα με την παρουσίαση της παράστασης του «ΠΛΟΥΤΟΥ» στο θέατρο «Βαφείο- Λάκης Καραλής» αποπειράθηκε να σηματοδοτήσει την αναγκαιότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου παρουσιάζοντας τη σκηνή της ΠΕΝΙΑΣ στην Πλατεία Συντάγματος στις 26 Μαΐου 2011 στα πλαίσια της διαμαρτυρίας αγανακτισμένων -και μη- πολιτών ενάντια στον άλογο κι άδικο πλουτισμό.

 

Ως εξέλιξη της εργαστηρικής της έρευνας και συνέχιση του διαλόγου της με τον Αριστοφάνη, η ομάδα πείρα(γ)μα θα παρουσιάζει τον Πλούτο από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και κάθε Δευτέρα βράδυ στις 9.00 μ.μ. στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (Λ. Συγγρού 143, τηλ. κρατήσεων 210 9316 101-4), έναν χώρο στον οποίον τα δύο προηγούμενα χρόνια η ομάδα εισέπραξε την αγάπη κι ένιωσε τη ζεστασιά 2.500 θεατών που χειροκρότησαν την παράσταση «Play it Again, Sam» του Γούντυ Άλλεν σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα.

 

Η παράσταση βασίζεται σε δυο άξονες: στον απόλυτο σεβασμό στο κείμενο του ποιητή και στη διαδραστική σχέση κοινού και παράστασης βασισμένη στην παράδοση του λαϊκού θεάτρου της χώρας μας. Η παράσταση αντλεί την μουσική της από το δημοτικό τραγούδι, καθώς κι από σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς που σημάδεψαν μουσικά την εποχή μας.  Τέλος ενσωματώνει το λόγο σημαντικών Ελλήνων ποιητών.

Γιάννης Καρούνης

Ηθοποιός

Διεύθυνση Παραγωγής

ομάδα πείρα(γ)μα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s