Μεταφέρω και μεταφράζω την ανάρτηση με ημερομηνία 23-12-11 από το : libcom.org 

Να σημειώσω ότι οι ομοιότητες με την εδώ κατάσταση δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμπτωματικές. Η επίθεση στην εργασία και την εργατική τάξη γίνεται παντού με τα ίδια επιχειρήματα. Ας το προσέξουμε λίγο αυτό.

***

Εχθές ήταν μέρα γενικής απεργίας στο Βέλγιο για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Η δημόσιοι υπάλληλοι στο Βέλγιο αντιμετωπίζουν παρόμοιες επιθέσεις στις συντάξεις με αυτές που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βρετανία.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο οργάνωσαν μια τεράστια γενική απεργία. Δεν έκλεισαν μόνο σχολεία,νοσοκομεία και τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά γονάτισαν και οι εθνικές υποδομές μεταφορών: λεωφορεία, τρένα, τραμ και λιμάνια, παντού υπήρξαν σοβαρά προβλήματα διακοπών.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει πολύ και είναι το κλειδί στην αντιμετώπιση της διένεξης μεταξύ των γενεών και απολύτως απαραίτητες για την επανασταθεροποίηση, της χρηματοδότησης, της δημόσιας υγείας.

Για την Βελγική κυβέρνηση, όπως και για την Βρετανική, η τραπεζική κατάρρευση είναι βούτυρο στο ψωμί, καθώς έχει λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά, ώστε να προωθηθούν οι επιθέσεις τους στους εργαζόμενους.

Μια ακόμα ομοιότητα με τη κατάσταση στη Βρετανία είναι οι διαπραγματεύσεις φάρσα στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση με τα συνδικάτα, διαπραγματεύσεις μόνο κατ’ όνομα μιας και οι αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί.

Το συνδικάτο ABVV δήλωσε πως οι εργάτες «απεργούν ενάντια στα μέτρα συνταξιοδότησης της κυβέρνησης επειδή μας έχουν επιβληθεί με απουσία οποιουδήποτε είδους διαπραγματεύσεων.»

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση παίζει το ίδιο παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε όπως και οι Συντηρητικοί. Στρέφουν τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο αναφέροντας συνεχώς τις διαφορές μεταξύ των συνταξιοδοτικών παροχών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

***

Advertisements

One response »

  1. Ο/Η iordanoglou λέει:

    Τελικά η σύγκλιση και η ευρωπαικη ολοκλήρωση δεν είναι μύθος, την ίδια ρητορική και τις ίδιες πρακτικές χρησιμοποιούν οι ιθύνοντες των κατα χωρες πολιτικών προσωπικών… Το επίπεδο συνεργασίας του κεφαλαίου σε πολιτικό επίπεδο, δεν παύει να με εντυπωσιάζει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s