Επειδή αρκετή προπαγάνδα παίζει από αστούς αλλά και από διάφορους πατριώτες περί «γερμανικής κατοχής». Επειδή ο πόλεμος ενάντια στην εργασία και την εργατική τάξη δεν γνωρίζει σύνορα.

Αναδημοσίευση από athens indymedia :

***

Groίansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Apresentaηγo do mapa da pobreza em Berlim (ΰ dir. Ulrich Schneider)

12 εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες ζουν ή απειλουνται άμεσα να βρεθούν κάτω απο το όριο της φτώχιας σύμφωνα με την έκθεση της Γερμανικής Συνομοσπονδίας για την ποιότητα ζωής, που παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη.

Η κοιλάδα του ποταμού Ρουρ που έως τώρα αποτελουσε το κέντρο της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας ειναι αυτή που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά αυξησης των φτωχών, απο οποιαδήποτε άλλη περιοχη της χωρας. Στην Γερμανια θεωρείται φτωχος όποιος τα εισοδήματα του είναι κάτω απο το 60% του βασικου μισθού. …

Η ομοσπονδία περιλαμβάνει 10.000 οργανώσεις και ιδρύματα απο τον χώρο της κοινονικης δρασης και μελετών και απο τον τομέα της υγείας. Ο «χάρτης της φτώχιας» που παρουσιάστηκε δείχνει οτι το μεγαλύτερο ποσοστό ένδειας συγκενρώνεται στο κρατιδιο της Ρηνίας στην Βορια Βεστφαλία στην δυτική πλευρα της χώρας. Η κατασταση στην περιοχή προμηνήει κοινονικές αναταραχές ανάλογες με αυτες που ειχαν σημειωθεί στην Μ.Βρετανία το περασμένο καλοκαίρι. Οι περισσότεροι δήμοι στην περιοχή ειναι καταχρεωμένοι και στην ουσία υπολειτουργούν αδυνατόντας να εξυπηρετησουν στο ελάχιστο τις ανάγκες των δημοτών.

Σε πανεθνικό επίπεδο η φτώχια άγγιζε το 2010 το 14,5%, ενω το 2111 αναμένετε δραματική αυξηση της μετα απο την ανακοίνωση της κυβέρνησης οτι θα περιορίσει τα επιδόματα βοήθειας στους άνεργους. Υπάρχουν περιοχές που τα ποσοστά αγγίζουν το 22%.» Η κυβέρνηση ή αδιαφορεί ή αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Η χώρα παράγει πλούτο που όμως δεν διανέμεται σωστά» είπε κατά την παρουσίαση της μελέτης ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.

***

3 responses »

  1. Ο/Η Saliv λέει:

    Ναι, αλλά το hartz4 είναι εκεί, (εγγυημένο εισόδημα θα το λέγαμε στην ελλάδα) καλύπτοντας νοίκι, πάγια + 400 ευρώ χαρτζιλίκι στους «φτωχούς» ανεξαρτήτως εθνικότητας (με την παράμετρο να είσαι νόμίμως στη χώρα – σημαντικός περιορισμός). Άρα όποιος είναι κάτω απ το όριο της φτώχιας παίρνει το εγγυημένο εισόδημα και την παλεύει. Άν πείς σε κανένα γερμανό οτι υπάρχουν χώρες χωρίς κατώτατο εισόδημα θα νομίζει οτι του κάνεις πλάκα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s