Τελικά σε πολλά πράγματα είμαστε πολύ καλύτερα εδώ όπως -ειρωνικά- σημείωσε ο φίλος που ανάρτησε την είδηση στο facebook. Όπως φαίνεται στην Αριζόνα η ακροδεξιά κάνει τα πάντα για να γυρίσει την πολιτεία και τη νομοθεσία της σε χρονικό σημείο πριν και από τον Διαφωτισμό. Μεταφράζω και μεταφέρω από το blog   timesunion  . Καλό θα ήταν να διαβαστούν και άρθρα που παρατίθενται στα link (στα αγγλικά) μιας και είναι πιο εκτενή.

Σαν να βλέπω την ευχαρίστηση στα πρόσωπα των ακροδεξιών ελληναράδων και να ακούω ανοησίες όπως: «οι Αμερικάνοι προστατεύουν τη χώρα τους δεν είναι σαν και εμάς»…μόνο που … είναι σαν να λέμε ότι στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να διδάξουν δάσκαλοι από τα Γρεβενά και την Κρήτη. Ούτως ή άλλως, όπως η Αριζόνα κλάπηκε από το Μεξικό τον 19αιώνα με πόλεμο από το Μεξικό, έτσι και εδώ θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι βλάχοι και οι κρητικοί δεν είναι ακριβώς…έλληνες. Και αυτό δεν μας συμφέρει, ε ελληναράδες μου; Αχ αυτή η πραγματικότητα..πόσο πιο περίπλοκη από τα σύνορα των καπιταλιστών στους χάρτες.

Μετάφραση:

*** Η ιστοσελίδα Thinkprogress  μόλις ανάρτησε μια είδηση για έναν νέο νόμο στη πολιτεία της Αριζόνα η οποία μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς στην ποιο «βλάχικη» πολιτεία της Αμερικής.

Στο εξής, οποιοσδήποτε καθηγητής διδάσκει στην Αριζόνα, μπορεί να απολυθεί επειδή μιλάει με «βαριά προφορά», και τα μαθήματα που επικεντρώνουν σε εθνοτικές ομάδες, όμως η Μέξικανο-Αμερικανική ιστορία, δεν επιτρέπεται να διδάσκονται στα σχολεία (της Αριζόνα.)…

Οι καθηγητές μπορούν να κάνουν «μαθήματα γλώσσας» για να προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν τη «προφορά» τους, αλλά αν το σχολείο δεν εγκρίνει παρόλα αυτά το τρόπο με τον οποίο μιλάνε θα μπορεί να τους απολύσει, για κανένα άλλο λόγο εκτός από το ότι μιλάνε με προφορά.

***

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s