Αναδημοσίευση από το    the insider.gr 

Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς τίποτε καλύτερο. ότι ακριβώς ακούει κάποιος από βιαστές, ότι το θύμα δηλαδή «τα ήθελε». Εδώ όμως δεν έχουν να κάνουμε μόνο με ένα πρόσωπο αλλά με ένα ολόκληρο ιερατείο όπως αυτό της «αγίας» Καθολικής εκκλησίας. Βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε και τα «δικά μας» φυντάνια των ορθόδοξων ιερατείων δεν πάνε πίσω. Απλά στη χώρα μας ιδίως στις τοπικές κοινωνίες είμαστε ακόμα σε εποχές πολύ πριν το Διαφωτισμό, για να μην μιλήσει κανείς για τις όποιες «επίσημες πολιτικές γραμμές» .

***

Της Ελίνας Ράπτη 


Ο Επίσκοπος της Τενερίφης παρέχει μια ενδιαφέρουσα εξήγηση για τον τεράστιο αριθμό των παιδιών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από καθολικούς ιερείς: «Το ζήτησαν τα ίδια», λέει.

Το 2007, όταν η αμερικανική Καθολική Εκκλησία άρχισε να παραπαίει από τα σκάνδαλα περί σεξουαλικών κακοποιήσεων, ο επίσκοπος της Τενερίφης Bernardo Alvarez έκανε μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.

Σε συνέντευξη του την παραμονή των Χριστουγέννων στην εφημερίδα La Opinión de Tenerife, ο Επίσκοπος Alvarez είπε ότι υπάρχουν παιδιά που θέλουν να κακοποιηθούν.

«Υπάρχουν έφηβοι 13 ετών οι οποίοι όχι μόνο συμφωνούν στη σεξουαλική πράξη, την αναζητούν, και αν είστε απρόσεκτοι θα την προκαλέσουν κιόλας.

Οι βιαστές δεν είναι οι ιερείς. Οι βιαστές είναι τα προκλητικά αυτά πορνίδια, θηλυκού και αρσενικού γένους, που μονίμως βρίσκουν λόγους να σκύβουν μπροστά στους ιερείς και να εκθειάζουν τεντωμένοι τη φρέσκια, υγρή σάρκα τους, σχεδόν εκλιπαρώντας να χρησιμοποιηθούν ερωτικά από παιδόφιλους.

Μετά αρχίζουν τις μηνύσεις και πλέον είναι προφανές το τι συμβαίνει… Συνταξιοδοτούνται και μια ζωή πληρώνονται από την εκκλησία».

Τα αμφιλεγόμενη σχόλια σοκάρισαν την κοινή γνώμη. Η ισπανική κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την Εκκλησία, εκτός και αν ληφθούν άμεσα μέτρα εναντίον του Επισκόπου της Τενερίφης. Ομάδες προστασίας των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και ενώσεις προστασίας των παιδιών κάλεσαν τις αρχές για δίωξη του Επισκόπου για υποκίνηση και υπεράσπιση των πράξεων κακοποίησης των ανηλίκων, ενώ τα αριστερά πολιτικά κόμματα ζήτησαν την άμεση απόλυση του Alvarez.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Alvarez είναι ακόμα Επίσκοπος.

***

One response »

  1. Ο/Η Margie Lazou (@Octarin) λέει:

    Ξερνάω. Τώρα, ξερνάω. Αυτός είναι σχολιασμός νοσηρου νου… θέλει ισόβιο εγκλεισμό αυτό το τέρας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s