ίσως και να παραληρώ. ίσως. απόψε έτσι νιώθω. δουλειά και ύπνος. ένα καλό βιβλίο, πληκτρολόγια και ελπίδες. ναι καλά. aphex twin και αναμνήσεις. το πρόβλημα είναι.. μπα. πάλι από την αρχή. γράφοντας σιγά-σιγά, υδρορροή στη Βαρβάκειο να στάζει. φάτσες Ελλάδα. ψύχος δηλαδή. μη φανταστείς τίποτα ιδιαίτερο. τα γνωστά. αντρίλα, δουλειά και μπάλα. κάποιες δόσεις βέβαια. εδώ που τα λέμε δεν κατάφερες και τίποτα σπουδαίο. η τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύεις οι φραγκάτοι. ίσως. παίζει και να είναι της εποχής. ο φόβος. από τα αριστερά, πάνω και κάτω. μη κοιτάξεις δεξιά. σκοτάδι. το μόνο φως που ήταν δικό μας είναι καταραμένο φαίνεται. «γράφει» κίτρινο στις φωτογραφίες. οι άνθρωποι μαύρες σκιές. άτιμο φως. σκιές μας θέλουν. ας είναι. συνέλευση Παγκράτι-Βύρωνα και ένα πανό. όλοι αναρωτιούνται. ποιος τελικά να είναι ο δίπλα. αυτό δεν γίνοταν όμως τόσα χρόνια. αντί να φοβάσαι το διπλανό απλά κοιτάς τη πάρτη σου. τα ένδοξα 90’s. τα περίεργα 00’s. ξημερώματα στο μηδέν σε πρωινά φαγάδικα. επαρχία και χαμένοι έρωτες. ξημέρωμα ξανά. και μετά ξανά. η διασκέδαση βλέπεις. ατέλειωτη πορεία στο μηδέν. τι να μας πουν για τη χρεωκοπία. ζήσαμε το clubing. όνειρα, εγωισμός και παρατημένες φιλίες. τώρα αγώνας, άγχος. και αν προσάγουν εμένα την επόμενη φορά; προσμονή του πόνου από γκλοπ. συνηθίζεις άραγε;  στείλαμε οι μικρομεσαίοι το φόβο εξαγωγή στους «άλλους». δεν ακούσαμε για χρόνια νέα από το φόβο. έκανε μια γύρα στο κόσμο και τώρα χτυπάει τη πόρτα. δικαίως. κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. ο  aphex σε εκείνo τον περίεργο βρόχο ήχου. θυμάσαι; τα πρωινά που δεν σε βρήκαν στο μηδέν; με μια μελωδία και ένα βιβλίο. αγκαλιά και ζεστασιά. κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σου, το αναπόφευκτο. είμαστε μικροί και θα τελειώσει. καινούργιες μουσικές και ελπίδες. εφηβεία. ίσως. παραλία και να κοιτάς τα αστέρια. χιλιάδες τα έγραψαν. κάθε φορά να αισθάνεσαι ότι τα δικά σου αστέρια ήταν τα πιο σημαντικά. μετά ανέλαβε ο καπιταλισμός. ο παντεπόπτης οφθαλμός. μη φανταστείς τίποτα μεταφυσικό. όλα απλά και τόσο δύσκολα.
το πρώτο φιλί. μαλακίες. ίσως. περνάει ο καιρός. θυμάσαι τον πρώτο σου υπολογιστή; ο νέος κόσμος. θα τον καταστρέψουν όπου να’ναι. ίσως. η αποικιοκρατία δεν σταμάτησε ποτέ. απλά μετακόμισε μέσα στα μυαλά μας. πολιτισμός βλέπεις. παραγωγή και χώροι. οι άνθρωποι σταμάτησαν να παράγουν πολιτισμό τώρα τον παράγει η ιδιοκτησία. στοπ. πάλι πολιτική. δύσκολα όλα. να πέσεις για ύπνο και να διαβάσεις. αυτά που διάβασες δεν θα τα φυλακίσουν ποτέ. ίσως. πάντα υπάρχει μια κενή θέση ανθρωποφύλακα. ο κόσμος. χαμόγελα και εκείνο το βλέμμα. «τι θα κερδίσω από εσένα;» τώρα κατήφεια. «άραγε θα μπορούσα να φάω και ανθρώπους;» τόσα χρόνια τι έκανες δηλαδή; παραλήρημα. aphex. θυμάσαι; κλεινόσασταν στα δωμάτια και παίζατε δίσκους. κάνατε chill out. από τότε έγιναν εκατομμύρια chill out και η γενιά σου απέκτησε θερμοκρασία τάφου. μη γίνεσαι αρνητικός. αρνητικοί μόνο οι ισολογισμοί. το παθητικό βλέπεις. παθητικός θεατής. ποτέ ξανά. λίγοι είμαστε. σχέδια. θεωρία και πράξη. «τι σημαίνει θεωρία και τι σημαίνει πράξη;» ρώτησε ο σαλτιμπάγκος με τη σακούλα του costa-boda στο χέρι. φτάνει να υπάρχει κρέας. ίσως. γέλια από το δρόμο κάτω. δικαίως ο κόσμος ψάχνει να γλεντήσει. απλά οι σκέψεις. τώρα βλέπεις είναι η ώρα. μετά η ανάδυση στην επιφάνεια. ο βυθός παρέχει ασφάλεια. να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τον επόμενο ασφαλίτη που θα συναντήσω. στον αιώνα του «περίπου» είναι καλό να ξέρεις με σιγουριά τι δεν είναι εσύ. ίσως. μια δουλεια ή μια ντροπή. η ντροπή δεν είναι δουλειά. δικαίως. Τι σημαίνει «ντροπή;» ρώτησε ο σαλτιμπάγκος με το τηλεκοντρόλ στο χέρι. φτηνός γίνεσαι. και προβλέψιμος. μπορείς και καλύτερα. γράψε. που ξέρεις.. μπορεί.. στοπ. μην αφήνεσαι. η ιδιωτικότητα της σκέψης θα είναι είδος πολυτελείας σε λίγο καιρό. «μας τα είπαν και πιο παλιά αυτά και τελικά δεν έγιναν έτσι!» πετάχτηκε ο πατριώτης. θυμάμαι. ναι. οι τρελοί του χωριού. ενάντια στα εκατομμύρια των πατριωτών, των σοβαρών, των προσεγμένων και των μετρημένων. οι πατριώτες κιμάς. οι σοβαροί στα σκλαβοπάζαρα. οι προσεγμένοι να κάνουν πεζοδρόμιο. Οι μετρημένοι να καταμετρώνται στα θύματα. εύγε νέοι μου. η γενιά σου αν δεν την προδώσεις δεν λέει κάτι. «προδοσία». ακούω και διαβάζω μια λέξη. αηδία. όλοι «προδότες». μην κοιτάζεις δεξιά. σκοτάδι. ναι το ξέρω έρχεται προς τα εδώ. η Βαιμάρη. θυμάσαι; εικόνες ασπρόμαυρες με κανόνια. κάτι ανθρωπάκια αποστεωμένα. προβλέψιμος γίνεσαι. προβλεπόμενοι είστε. και ζω αναμεσά σας. ο ίδιος αέρας. τα ίδια λεφτά πιάνουμε στα χέρια. λεφτά. βγήκαν ξανά παγανιά οι ρουφιάνοι. χτυπημένα πρόσωπα. η εποχή των ενόχων. αναμενόμενο. μη γίνεσαι προβλέψιμος. ενημέρωση. «τι είναι ενημέρωση;» ρώτησε ο σαλτιμπάγκος με το μικρόφωνο στο χέρι.

προσέξτε τους προβλέψιμους. άτιμο πράγμα. το φως τους γράφει κίτρινο.

μια νύχτα. φως. ξέρω. μετά ο στρατός.

διάβασε ρε μαλάκα πριν κοιμηθείς. ότι διάβασες θα στο φυλακίσουν τελευταίο.

ανάπτυξη θα υπάρξει. πάντα υπάρχει ζήτηση για ανθρωποφύλακες.

να θυμασαι εκείνο το κίτρινο των σκιών. το κίτρινο της φλόγας.

ξημερώνει. αγκάλιασε με. μεγαλώσαμε. θα τελειώσει ξανά;

για να μην τελειώσει, πρέπει να τους τελειώσουμε.

σελιδοδείκτης. καληνύχτα.

risinggalaxy

Advertisements

13 responses »

 1. Ο/Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ λέει:

  Μπράβο

 2. Ο/Η peiratestouoneirou λέει:

  Μπράβο ρε! Ωράιος!

  Το μυαλό μας είναι στα 4 παιδια που φυλάκισαν οι χουντικοί για να αναλάβουν οι ανθρωποφύλακες!!!

 3. Ο/Η Ακρίδα λέει:

  Μπράβο, ρε συ!

 4. Ο/Η μέρα νύχτα... λέει:

  «…
  Ε ναι λοιπόν! Έχω παρανομήσει! Ακούω μουσική. Και δεν εννοώ την ηλεκτρονική μουσική που επιτρέπεται δια νόμου από την κυβέρνηση. Αυτή δεν την αντέχω. Ποτέ μου δεν την άντεχα.Είναι άψυχη κύριε μηχανικέ… Με καταλαβαίνετε; Πώς γίνεται η μουσική από έναν υπολογιστή να εκφράσει ανθρώπινα συναισθήματα;
  Η jazz όμως… Αυτή είναι μουσική! Μια και μόνο νότα από το σαξόφωνο του Coltrane, από το πιάνο του Monk, την τρομπέτα του Miles Davis, μου φτιάχνει τη ημέρα.
  Και αν το να νιώθεις είναι παράνομο, τότε εγώ είμαι ήδη φυλακισμένος μέσα σε μια κοινωνία που δεν ξέρει τι σημαίνει ευαισθησία!

  Ο μηχανικός σηκώθηκε από την εργονομική καρέκλα του και πήγε να μιλήσει στον προϊστάμενό του.
  Δύο ώρες αργότερα ο κύριος Ν δε θα θυμόταν αυτόν τον μικρό λόγο που είχε βγάλει. Δε θα θυμόταν πως φώναζε και έκλαιγε με λυγμούς καθώς διέσχιζε τους λευκούς διαδρόμους ενός νοσοκομείου, οδηγούμενος από δύο γιατρούς στον θάλαμο ολικής αναδιοργάνωσης.
  Μέσα σε ένα λεπτό ο εγκέφαλός του θα επέστρεφε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χάνοντας όλες τις πληροφορίες που είχαν αποθηκευτεί ως εκείνη τη στιγμή. Καθισμένος σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου δε θα θυμόταν ούτε ποιος ήταν. Οι άνθρωποι γύρω του θα μιλούσαν γλώσσες ακατάληπτες και αυτός συνδεδεμένος με σωληνάκια θα κοιτούσε για πρώτη φορά από το παράθυρό του τις μεγάλες σταγόνες της βροχής να πέφτουν από τον ουρανό.
  Και όλα αυτά ενώ χτυπούσε τα δάχτυλά του στο αλουμινένιο μπράτσο του κρεβατιού, παίζοντας ένα μικρό ρυθμικό θεματάκι σε μέτρο 7/8…»

  (Μανώλης Χατζηγιαννάκης, Pithecantropus Erectus)

 5. Ο/Η dimi λέει:

  παρα πολυ ομορφο γαλαξια.
  τα Selected Ambient Works, ηταν παρα πολυ καλη δουλεια, btw.

  οσον αφορα την ματαιοτητα τωρα, που σου βγαινει μεσα στην , σχεδον , «αυτοματοποιημενη» , γραφη σου, θα σου παραθεσω κατι απο εναν σουρρεαλιστη, που διαβαζω αυτες τις ημερες :

  «Mονο μετα, αφου κατενοηθη η ματαιοτητα καθε καινουργιας προσπαθειας
  ο βιος εχει πιθανοτητες να γινει εξοχος
  τα πραγματα, τα οντα αρχιζουνε και ζουν
  μπορουν να καταλαβουν την θεση που αλλοτε
  η ελπιδα ειχε κατακτησει »
  ( Ν. ΚΑΛΑΣ)

  ps: τι θα γινει ρε μεγαλε με εκεινη την κρασοσυναντηση? αντε ψηστο, ρεπαρω σημερα 😉

 6. Ο/Η maskasv λέει:

  Είμαι 21 χρονών και σε διαβάζω καιρό… Ότι και να πω για αυτό το post είναι λίγο, με αποτελείωσε….

 7. Ο/Η Anakata-dyomenh λέει:

  καραλάικ… !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s