Αναδημοσίευση από το    ATHENS INDYMEDIA :

***

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ

«ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ» ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως κάθε χρόνο, μαζί με την Άνοιξη ήρθαν και πάλι οι γνωστές πιέσεις από μέλη της Διοίκησης προς συναδέλφους μας για να δεχτούν να αποχωρήσουν από την εταιρία, με την υπόσχεση να τους πληρώσουν το ποσό του Ταμείου Ανεργίας, την αποζημίωση απόλυσης και έναν-δυο μισθούς παραπάνω. Μάλιστα με περισσό θράσος ονομάζουν αυτές τις κατάπτυστες πιέσεις «προσφορές», σα να απευθύνονται σε αδαείς καταναλωτές και όχι σε εργαζόμενους που ζουν τις οικογένειες τους με το μισθό τους. Επιπροσθέτως τους προειδοποιούν να μην μιλήσουν σε κανέναν και ειδικά στους εκπροσώπους του Σωματείου.

Ευτυχώς, ήδη πολλοί συνάδελφοι απέρριψαν κατηγορηματικά τις υποτιθέμενες «προσφορές», ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις απειλές της Διοίκησης και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν τις θέσεις εργασίας τους. Αυτό το παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι συνάδελφοι. Κανένας δεν πρέπει να υποχωρήσει στις πιέσεις, κανένας δεν πρέπει να αποδεχτεί τις «προσφορές» για να παραιτηθεί.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, όποιος συνάδελφος κληθεί να παραιτηθεί ή να υπογράψει την απόλυσή του, πρέπει:

–          να αρνηθεί κατηγορηματικά την παραίτηση ή την απόλυσή του

–          να μην υπογράψει κανένα χαρτί

–          να ενημερώσει άμεσα τους εκπροσώπους του Σωματείου

–          να απαιτήσει την παρουσία του Σωματείου σε οποιοδήποτε συζήτηση με την Διοίκηση που αφορά στην θέση και τις συνθήκες εργασίας του.

Είναι φανερό πλέον πως όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να βρουν δουλειά υπό τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας (Μνημόνια, αντεργατική πολιτική, διάλυση των θεσμών που προστάτευαν τους εργαζόμενους από την ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών, γεωμετρικά αυξανόμενη ανεργία κτλ), αλλά κι αν βρουν, αυτή η εργασία θα πληρώνεται με μισθούς πείνας (από 215 ευρώ το μήνα για τετράωρη εργασία), σε απάνθρωπες συνθήκες. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μιλάμε για φτώχεια και εξαθλίωση.

Ενημερώνουμε επιπλέον κάθε συνάδελφο πως τα ψίχουλα που «προσφέρουν» φορολογούνται κανονικά και οι κρατήσεις μάλιστα είναι μεγάλες, οπότε οι ένας-δυο μισθοί εξανεμίζονται με την υπογραφή της «παραίτησης». Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το ροζ συννεφάκι στο οποίο βρισκόμασταν μέχρι πριν λίγο καιρό, έχει εξαφανισθεί και πως τώρα αν υποχωρήσουμε στο παραμικρό, το μόνο που μας περιμένει είναι το κενό.

Συνάδελφοι, οι κινήσεις της Διοίκησης το τελευταίο διάστημα δεν προμηνύουν τίποτα καλό. Η προσπάθεια των προϊσταμένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα να μην ενημερωθεί το Σωματείο για τις πιέσεις που ασκούνται σε συναδέλφους, σε συνδυασμό με κινητικότητα σχετικά με τη μεταφορά δραστηριοτήτων προς γνωστές εταιρείες-κάτεργα «επινοικιαζομένων», οι πιέσεις που ασκούνται σε όλους τους εργαζόμενους στη Vodafone για ωράρια και άλλα εργασιακά ζητήματα καταδεικνύουν πως η μεγαλύτερη «προσφορά» που ετοιμάζει η Διοίκηση στους εργαζομένους της είναι η «έξοδος» προς απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες και στην ανεργία. Οφείλουμε να βάλουμε φρένο σε σχεδιασμούς που απειλούν τη διαβίωσή μας.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η Διοίκηση την σιωπηρή αυτή «εθελούσια έξοδο». Οι εργαζόμενοι έχουν φέρει αμέτρητα κέρδη στην εταιρία αυτή όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχουν μοιραστεί τα κέρδη με τους μετόχους και τα χρυσοπληρωμένα στελέχη. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, που έχουν προσφέρει τον ιδρώτα τους κι έχουν καταστρέψει πολλές φορές την υγεία τους και την ψυχολογική τους ηρεμία, την απληστία της εργοδοσίας της Vodafone.

Μήπως θα ήθελαν η Διοίκηση και τα φερέφωνα της να προσπαθήσουν να ζήσουν με 215 ευρώ το μήνα; Ας σκεφτούν για λίγο κι ας δοκιμάσουν έτσι για αλλαγή να ακούσουν τη συνείδηση τους πριν ανοίξουν το στόμα τους την επόμενη φορά για να μιλήσουν για «προσφορές», μήπως και θυμηθούν ότι υπάρχει και κάτι που λέγεται εντιμότητα και φιλότιμο στην ανθρώπινη φυλή.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΕΡΕΦΩΝΩΝ ΤΗΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE

***
Advertisements

One response »

  1. Ο/Η Amik λέει:

    Αν μπορούν τα παιδιά απο την vodafone και θέλουν καλό είναι να επικοινωνήσουν με τα παιδιά στο http://akoustika.espiv.net/ που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σωματείο βάσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s