Αναδημοσιεύω το πλήρες κείμενο της αφίσας συντρόφων που κολλήθηκε στη Κέρκυρα  και με υπογραφή:

 Πρωτοβουλία για το Ξεσκέπασμα του Συγκαλυμμένου Εθνικισμού.

Ευχαριστώ θερμά τον Θοδωρή που μου έστειλε το κείμενο της αφίσας 🙂
 

… και ο θεός (ο ελληνικός) έπλασε το επαμ

Τι εστί άραγε ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο; Ποιο είναι το ΕΠΑΜ που τόσο υποτιμήσαμε και που μας εκπλήσσει τόσο αρνητικά τελευταία; Αν βάλεις λίγο από αγάπη για την πατρίδα, λίγο από συναγερμό μπροστά στην καταστροφή, λίγο από λαϊκή επανάσταση, λίγο από «εμπεριστατωμένη» οικονομική ανάλυση……… βουαλά…….έχεις το ΕΠΑΜ.

Το ΕΠΑΜ δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2011 για να σώσει την πατρίδα από τους ξένους λύκους και τους δοσίλογους εντολοδόχους τους, όπως συχνά λένε οι υποστηρικτές του. Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Μετά από τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες κατά του μεσοπροθέσμου την άνοιξη του 2011 και τον ξεσηκωμό όλων των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του νεοεμφανιζόμενου κινήματος των αγανακτισμένων, μια νέα δύναμη εμφανίζεται δειλά δειλά σε όλη τη χώρα, οι θαυμαστές του Δημήτρη Καζάκη, ενός γνωστού στα μίντια οικονομολόγου. Εκείνη την εποχή εμφανίζονται διάφοροι επιστήμονες, καλλιτέχνες και «παλαιοί επαναστάτες» που από το γνήσιο, υποτίθεται, ενδιαφέρον τους για τα βάσανα του ελληνικού λαού πηγαίνουν στις πλατείες για να καταθέσουν την «έμπειρη, αμερόληπτη, εμπεριστατωμένη άποψη» τους για την ελληνική κρίση, τα λάθη που έχουν γίνει από τους έλληνες πολιτικούς και για το τι θα μπορούσε να αλλάξει από εδώ και πέρα. Μέσα σ’αυτούς τους επίτιμους καλεσμένους των πλατειών που ήταν πάντα ολίγον θολό το ποιος τους καλούσε, ήταν και ο Καζάκης, του ΕΠΑΜ. Ο Καζάκης αναγνωρισμένος οικονομολόγος με πτυχία και εμπειρία, με επιστημονικό προφίλ, αλλά και λαϊκότητα (ή καλύτερα λαϊκισμό), από την αρχή έπιανε τον παλμό των νεοελλήνων και σουλάτσαρε θεαματικά από πλατείες σε αίθουσες και από αίθουσες σε τηλεοπτικά πάνελ.

 

 ρητορική … πιάτσας & αμφιθεάτρου 

Η ρητορική του ήταν ιδιαιτέρως ελκυστική και πονηρά υφασμένη, αφού από τη μία είχε μια οικονομοτεχνική ανάλυση της σύγχρονης (και όχι μόνο) ιστορίας της Ελλάδας, με επιχειρήματα και πληθώρα στοιχείων που θα έπειθαν και τον πιο δύσπιστο μη γνώστη εξειδικευμένων οικονομικών και από την άλλη είχε έναν λόγο εσκεμμένα και κατ’επίφαση λαϊκό που μιλούσε για την ανάγκη να παραγκωνιστούν οι όποιες πολιτικές-ιδεολογικές διαφορές των ελλήνων με σκοπό την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Ο Καζάκης αξίωνε οι ταξικές και πολιτικές αντιθέσεις της ελληνικής κοινωνίας (όπως και κάθε κοινωνίας) να τσουβαλιαστούν κάτω από μια επίπλαστη εθνική ενότητα. Ο «καλός» αυτός κύριος είχε πάντα να επιδείξει μία πληθώρα στοιχείων που αποδείκνυαν, υποτίθεται,  τη διαχρονική και συστηματική επίθεση των ξένων δυνάμεων, των μεγάλων ξένων συμφερόντων και των διεθνών οργανισμών ενάντια στην ελλάδα. Στο ίδιο συνομωσιολογικό ύφος καταδίκαζε την ξεπουλημένη πολιτική των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων, όπως κάνει κάθε φιλόδοξος κομματάρχης που σέβεται τον εαυτό του. Το πακέτο λύσεων που πρότεινε ήταν η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, η ενδυνάμωση της εθνικής οικονομίας, η εθνική κυριαρχία και άλλα διάφορα εθνικοαπελευθερωτικά. Όσο για τον Καπιταλισμό, ως σύστημα αδηφάγο και υπερεθνικό, ούτε αναφορά. Για την ταξική διαστρωμάτωση των ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης, επίσης ούτε αναφορά. Για τον συγκαλυμμένα εθνικιστικό λόγο του δόκτωρα Καζάκη, αυτά είναι αναλύσεις ξεπερασμένες μιας και τώρα, η όποια στοιχειωδώς πολιτική θέση, χαρακτηρίζεται ως κομματική αγκύλωση. Ο κύριος Καζάκης μετά από κάθε «παράσταση», όμορφα και ηρωικά, εξαφανιζόταν για να πάει στην επόμενη πλατεία, στην επόμενη πόλη, στο επόμενο κανάλι, αφήνοντας το ενθουσιασμένο κοινό να μιλάει για τον πολύ ενημερωμένο επιστήμονα, αλλά και τον προσιτό άνθρωπο, τον έναν από εμάς, που ξέρει όμως πιο πολλά από εμάς.

 

φίλοι & εχθροί του επαμ (έθνος VS τάξη γράψατε 1-0)

Και έτσι σιγά σιγά με παρουσία σε όλη την Ελλάδα, με γεμάτες πλατείες και αμφιθέατρα, με όλο και περισσότερο κόσμο να πίνει νερό στο όνομα του Καζάκη, στήνεται ένα κανονικό fan club και ιδρύεται στα μέσα Ιουλίου το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο. Το ΕΠΑΜ, διατείνεται ότι δεν είναι κόμμα και μάλιστα ότι δεν επιθυμεί τον εγκλωβισμό των Ελλήνων στις κομματικές και όποιες άλλες ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές. Το ΕΠΑΜ διατείνεται ότι είναι μέτωπο και ο ρόλος του είναι προσωρινός και στοχεύει μόνο στην ανασυγκρότηση της χώρας, όπως το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στο σοσιαλισμό, το ΚΚΕ στον κομμουνισμό κ.ο.κ. Στο ΕΠΑΜ χωράνε οι πάντες, αριστεροί και δεξιοί, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί. Πατριώτες να είναι και να θέλουν να σωθεί το έθνος και όλα τα άλλα λύνονται. Και οι εχθροί, τότε, ποιοι είναι για το ΕΠΑΜ; Οι ξένοι, φυσικά, που μας πολεμούν από τα γενοφάσκια μας, οι γερμανοί κατακτητές, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, οι τούρκοι που καιροφυλακτούν στα σύνορά μας, οι ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι και όλοι οι έλληνες πολιτικοί που ξεπουλάνε την εθνική μας κυριαρχία. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για το ΕΠΑΜ. Και στον αγώνα που έχει εξαπολύσει απέναντι σε όλα αυτά τα δεινά ευπρόσδεκτοι είναι όλοι, και πάνω απ’όλα όλοι οι ένστολοι, στρατιωτικοί και αστυνομικοί, η εκκλησία που πρέπει να οργανώσει λαϊκοκληρικές συνελεύσεις και όλη η ελληνική ομογένεια. Δηλαδή με άλλα λόγια, ευπρόσδεκτοι είναι ακόμα και αυτοί που πατάγανε με τα άρβυλα τους τα δημοκρατικά δικαιώματα των επαναστατημένων ανθρώπων κατά τη διάρκεια της δικατατορίας του Παπαδόπουλου, ακόμα και αυτοί που σπάνε τα κεφάλια των διαδηλωτών με τα γκλομπ τους στις αντιμνημονιακές πορείες, ακόμα και οι πλούσιοι παπάδες που απολαμβάνουν την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία και διαπλέκονται σε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, ακόμα και οι businessmen της διασποράς που επεκτείνουν τις μεγαλοεταιρείες τους στο εξωτερικό. Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι απανταχού έλληνες μόνο και μόνο επειδή είναι έλληνες. Και οι μετανάστες που ζουν εδώ; Για αυτούς γιατί δε μιλάει το ΕΠΑΜ; Αυτοί δεν είναι οι πρώτοι που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.; Με αυτούς δε βράζουμε στο ίδιο καζάνι; Όχι, εμείς ταιριάζουμε πιο πολύ με τους έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες που είναι μέσα στις ζεστές τους βίλλες! Άλλωστε για το ΕΠΑΜ, σύμφωνα με  άρθρο στο site του, η σημαία και το εθνικό νόμισμα είναι τα σύμβολα αυθυπαρξίας μίας χώρας. Το κόμμα του κυρίου Καζάκη, και σε άλλα άρθρα στο site του, δεν παραλείπει να μας υπενθυμίζει την εθνική μας καταγωγή και τους εθνικούς μας εχθρούς, όπως στο άρθρο για την επέτειο των Ιμίων, που μόνο ακροδεξιές οργανώσεις θα έβρισκαν επίκαιρο.

 

μεταξύ μας μεταξάς

Αν το Ε.ΠΑ.Μ., σας θυμίζει και λίγο από Ε.Α.Μ. (εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο) και αν η «ευπρόσδεκτη» ΕΛ.ΑΣ (ελληνική αστυνομία) σας θυμίζει και λίγο από Ε.Λ.Α.Σ. (ελληνικός λαϊκός απελευθερωτικός στρατός), αυτή ακριβώς είναι η επιτυχία της σούπας του Καζάκη που μυρίζει τόσο πατριωτισμό και λαϊκισμό όσο και η σούπα κάποιων άλλων (εθνικο)σοσιαλιστών του παρελθόντος που μιλούσανε πάντα με το έθνος πρώτη λέξη και μετά σφαγιάζανε εκατομμύρια ανθρώπων που δε γουστάρανε. Και γι’αυτούς που δε φοβούνται τα ζόμπι του μεταξά και του χίτλερ, να μην αυταπατώνται: ο απολυταρχισμός μεταλλάσεται με τον καιρό, βγάζει τη σβάστικα και το χακί, φοράει γραβάτα και σακάκι, και μας λέει «ωραία, δημοκρατικά, επιστημονικά λόγια» που μας μιλάνε στο μυαλό και στην καρδιά…

32 responses »

 1. Ο/Η Julien Febvre λέει:

  Τρομερό το επίπεδο των Καζακικών σχολιαστών!!! Καταθέτω τα όπλα μπροστά στο δείγμα προσωπολατρίας και ανορθολογισμού…

 2. Ο/Η Γέροντας Spin λέει:

  Ο Καζάκης θα μας σώσει όλους. Υπομονή μέχρι τις 6 Αυγούστου

 3. Ο/Η Mπετατζής λέει:

  Μα τον αλλάχ, αυτό με το ΠΑΜΕ ήταν το πιο αστείο πράγμα που έχω πετύχει στο διαδίκτυο έβερ. Να ΄ναι καλά τα παιδιά να μας κάνουν να γελάμε μέσα στο ζόφο.

 4. Ο/Η Dimitrios Karakostas λέει:

  Manu είναι πολυ απλό !!!
  Οτάν κάτι γινεται σωστό και καλέι τους πάντες να ενωθούν και υπάρχεί ρεύμα προς τα εκεί άνθρωποί του τύπου σαν το rising galaxy χαλιούνται και τρέχουν να το λιδορίσουν εφόσον δεν μπορούν πλέον να το ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ!!

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία και για το χαλασμα σου rising Δείχνει οτί ειμαστε στο σωστό δρόμο !!

  Απόρώ γιατί χαλιεσαι με την λέξη πατριωτης?
  Θα ήθελες να αντικατασταθει με άλλη λέξη αυτός που αγαπά την πατριδα που τον γέννησε ή μήπως θεωρείς λάθος να αγαπά κανείς την πατριδα του?

  Για μένα πατριωτης δεν σημαινει φασίστας
  Και από οτι βλέπω αυτός που βαζει ταμπελακια στους λαιμους τον άλλων εισαι εσυ!!

  Κρινεις αρα πρεπεί να εισαι και σε θεση να δεχτεις κριτικη
  Με την ιδια ευκολια που θα κρεμασεις σε εμενα την ταμπελα του φασιστα-εθνικιστη-ακροδεξιου -χρυσαυγιτη μπορώ και εγω να κρεμασω σε σενα την ταμπελα του αριστερου-διεθνιστη-λενινιστη-βρωμιαρη -απλυτου- αντιεξουσιαστη!!

  Και τι θα γινει ?

  Αυτο που παντα γινοταν με την Ελλαδα χωρισμενη σε όσο περισσοτερα κομματια και αυτο πιστεψε με δεν συμφερει ουτε εμενα το φασιστα – ουτε εσενα τον αριστερο (αν και αποποιησε το ορισμο και δικαιο σου)

  ΑΠλα σκεψου με ένα απλό ερωτημα

  ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ?

  Οι Ελληνές?

 5. Ο/Η PANOS λέει:

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΚΕΙ,ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΨΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ Μ Ο Ν Ο
  ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!!!!
  ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΕΠΙ 2 ΔΕΚΑΤΙΕΣ!
  ΤΩΡΑ ΣΑ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!!!

 6. Ο/Η PANOS λέει:

  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΒΗΣΑΤΕ ΚΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
  ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ!!!!
  ΟΥΟΥΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!
  ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.
  ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   Αν είχες το ελάχιστο iq θα καταλάβαινες ότι τα σχόλια έχουν προέγκριση και άρα κάποια αργούν να εμφανιστούν.

   Είσαι τόσο πωρωμένος που ξεχάστηκες και είπες «μας τα σβήσατε»…τι έγινε βάρδιες κρατάτε στο διαδίκτυο;Καλό το μεροκάματο;

   Kαι κάτι τελευταίο. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ πρόβατο ή γίδι για να σχολιάζει σε αυτό το blog και να γράφει ότι είναι του ΚΚΕ και εγώ κουκουές, μην κατανοώντας που γράφει -ή γιατί δεν τον νοιάζει και κάνει τη προπαγάνδα του Καζάκη, είτε γιατί απλά είναι βλάκας-.

   Να είστε καλά με κάνατε και γέλασα. Ελπίζω όταν βγαίνετε από τα σπίτια σας να ρίχνετε μια ματιά για να προσανατολίζεστε γιατί εδώ μέσα δεν το έχετε και πολύ με τον προσανατολισμό ιδίως τον πολιτικό.

   Καλά μυαλά

 7. Ο/Η PANOS λέει:

  Kαι μόνο που ασχολείστε με τον Καζάκη και τον βρίζετε,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ
  πόσο πολύ σας απασχολεί γιατί ΑΞΙΖΕΙ ρε γαμώτο
  ΑΞΙΖΕΙ!!!

 8. Ο/Η risinggalaxy λέει:

  προς οπαδούς του φασίστα Kαζάκη, το παρακάτω σχόλιο είναι απο indymedia και έχει τα πάντα μαζεμένα:

  ***
  p://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/blog-post_5100.html#comment-form

  και εξηγησε μου και μενα απο που προκυπτει το «αξιοπρεπες αριστερο» του, γιατι μαλλον αλλο πραμα εννοεις εσυ αριστερα και αλλο εγω.

  γιατι εγω δεν μπορω να κατανοησω καμια αριστερα που συνομιλει με στρατοκαυλους/ες για ζωτικους χωρους (1ο βιντ), για πιθανη αναγκη στρατιωτικης αντιμετωπισης του εσωτερικου εχθρου (2ο βιντ περιπου 18:00), για «υπονομευση της εικονας της χωρας» απο τιις διαδηλωσεις-«αναταραχες» (30 βιντ τελος και 4ο αρχη) και στο καπακι να ριχνει και οτι στις 12/2 το κεντρο καηκε απο συμμοριες που δουλευαν για ρεαλ εστειτ (δλδ απο οτι καταλαβαινω απο ολο αυτο μαζι, θα πρεπει ο στρατος ν’ αντιμετωπισει τον εσωτερικο εχθρο που δουλευει για το ρεαλ εστειτ..λογικο μου φαινεται), τις οποιες μαλιστα γνωριζει (τα λεει στο χωνι αυτα).. αυτα ειναι τα αριστερα του; μηπως παραειναι τελικα (ή ειναι μονο) βαγκαποντης ο τυπος;

  και πες κιολλας, αμα ειναι ο τζιμακος να αρχισει τις περιοδιες στα στρατοπεδα τοτε χαλαλι τους, να τα στηριξω τα παιδια!

  (αλλα πως ο ενας λεει να παρει μια μπετοβεργα και ο αλλος λεει για το ιδιο θεμα «πωπω κακο, αυτα τα βαζουν να γινονται τα ρεαλ εστειτ»; μπερδευομαι ρε γμτο..)

  ***

  τώρα θα το ξαναπώ: Αν δεν σας ενοχλούν όλα αυτά, τότε φασίστες είστε , να το κοιτάξετε και έξω από εδω. Οκ;

 9. Ο/Η manu' λέει:

  η οικονομικη αναλυση του καζακη δεν ειναι
  για μη γνωστες αλλα για πολυ εμπειρους οικονομολογους.
  και να σου πω και κατι,βαρεθηκα οταν καποιος λεει ολοι,
  ολοι να ενοουν οτι θελει ο καθενας.
  ποιος μιλησε για
  πλουσιους παπαδες;
  ομογενεις biginvestments;
  και φασιστομπατσους;
  οι ελληνες που πλενουν πιατα δεν ειναι μαζι μας δηλ.

  να σου πω μου θυμιζειε τις «καθαρες θεσεις»
  της ηγεσιας του κκε.βαλτε τις σε μια σακουλα και
  στη καταψυξη γρηγορα.
  ποιος χεστηκε μωρε που ο κοσμος πειναει;
  εαν δεν διαπιστωσουμε τη ταξικη καθαροτητα του καθενος
  τοτε απαγορευεται να ειναι επαναστατης.

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   καλωσόρισες στον πραγματικό κόσμο. τώρα τρέξε γρήγορα στον κατασκευασμένο ιδεόκοσμο του Καζάκη

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   επίσης αν είναι έτσι και η δικιά μου ανάλυση για το τι είναι ο Καζάκης είναι για πολύ «έμπειρους» και δεν είναι για τον πολύ λαό. Τι λες μωρέ;

  • Ο/Η Κλαιρη Γεωργακοπουλου λέει:

   AYTH H «ΤΑΞΙΚΗ’ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ,ΑΥΤΟΣ Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Μ Ο Ν Ο
   ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ
   ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ Α Γ Α Π Η
   ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟ,ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ!!!
   ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕ ΝΑ ΛΥΣΣΑΤΕ ΑΠΟ ΟΡΓΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!!!
   ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΩΡΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ Κ-Υ-ΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΠΟΥ ΞΕΣΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ??????
   ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ Α Λ Λ Α Ξ Ε Ι ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΤΑ
   ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΡΟΥΤΙΝΙΑΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
   ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ξ Ε Π Ο Υ Λ Ι Ε Τ Α Ι Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!!!!!!
   ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ Ε Ν Ο Χ Ο Υ Σ
   ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ!!!!

   • Ο/Η risinggalaxy λέει:

    βρε κατακαημένα που ήρθατε όλα μαζί παρέα, είστε τόσο καθοδηγούμενα που δεν μπορείτε να διακρίνετε ποιος είναι τι . Ναι , σίγουρα το blog είναι του ΠΑΜΕ , όπως και να το κάνεις φαίνεται… εχεχεχεχ

 10. Ο/Η Αντώνης λέει:

  Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τον Καζάκη δεν τον άκουσα ποτέ να λέει ότι οι Έλληνες τραπεζίτες και βιομήχανοι είναι φίλοι μας. Γενικά το κείμενο πάσχει και το λέω παρότι δεν είμαι οπαδός του Καζάκη. Διαφωνώ με την ιδεολογική ταυτότητα του ΕΠΑΜ αλλά παρακολουθώ την εκπομπή του Καζάκη και παλιότερα στο ραδιόφωνο και τώρα στο διαδίκτυο γιατί παρέχει αρκετά καλή ενημέρωση ειδικά για θέματα χρέους, μνημονίων, συμφωνιών και ΕΕ που είναι δύσκολο έως αδύνατο να τα μάθεις από τα κεντρικά ΜΜΕ. Μάλλον προτιμώ τις αναλύσεις του από τους εύκολους αφορισμούς περί «κρίσης του καπιταλισμού» γενικά και αόριστα. Χαίρω πολύ καπιταλισμό έχει όλος ο κόσμος αλλά το αγγούρι το τρώμε μόνο εμείς μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Ο ίδιος δεν είναι ιδιαίτερα συνωμοσιολόγος όπως λέτε αλλά σίγουρα έχει πολλούς συνωμοσιολόγους οπαδούς(anti-ntp, κλπ). Επίσης λόγω της εθνικοπατριωτικής ρητορείας του Καζάκη έχουν μαζευτεί γύρω του κάμποσοι πρώην(ίσως και νυν) ακροδεξιοί οι οποίοι φυσικά όπου ακούσουν «πατρίδα» τρέχουν. Έχω ωστόσο γνωρίσει και πολύ σοβαρά άτομα που είναι οργανωμένα στο ΕΠΑΜ αν και η γενικότερη εικόνα που έχω είναι μάλλον αρνητική.

  Στα αρνητικά του Καζάκη συγκαταλέγονται
  α)η εξοργιστική αλαζονεία του και η συνήθεια να χαρακτηρίζει «άσχετους» συλλήβδην όλους τους αναλυτές οι οποίοι προτείνουν κάτι έστω και λίγο διαφορετικό από εκείνον, β)το κόλλημα που έχει φάει με την αριστέρα που απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ βρίζει το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ αν και ως ένα βαθμό είναι λογικό να αμύνεται απέναντι στη σφοδρή κριτική που δέχεται από τ’ αριστερά και
  γ)η επιμονή του Καζάκη να λέει ότι πλέον «δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά»(«μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά» που λέει το παλιό σλόγκαν των ΛΑΟτιανών) και τα διάφορα περίεργα «πατριωτοδημοκρατικά» που μας τσαμπουνάει ολημερίς(όσοι τον παρακολουθούν ξέρουν τι εννοώ).

  Πραγματικά με έχει μπερδέψει πολύ. Είτε είναι πολιτικά αφελής(πράγμα περίεργο μετά από τόσα χρόνια κοντά στον κεντρικό πυρήνα του ΚΚΕ) είτε είναι όντως εθνικιστής οπότε έχετε δίκιο.
  Σε κάθε περίπτωση πάντως θα συνεχίσω να ακούω την εκπομπή του γιατί αν περιμένω να μάθω για τις συμφωνίες από τους πρετεντέρηδες ή από τους αερολόγους της αριστεράς ζήσε Μάη μου.

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   πολύ φοβάμαι ότι το μπέρδεμα δεν είναι του Καζάκη αλλά δικό σου. Έχεις μπερδέψει την πατρίδα με την αριστερά όπως και τη πατρίδα με το συμφέρον σου. 😛 επίσης αν εσύ ανέχεσαι να είσαι στο ίδιο μόρφωμα με τους φασίστες του ΑντιΝέα Τάξη οι οποίοι έκαναν πλάτες στη σφαγή του Μπρέιβικ, στην Νορβηγία τότε το μπέρδεμα είναι και πάλι δικό σου

   • Ο/Η Αντώνης λέει:

    Το δικό σου σχόλιο με μπέρδεψε περισσότερο γιατί δεν κολλάει πουθενά στα όσα έγραψα.

    Αν διάβαζες λιγάκι πιο προσεκτικά θα καταλάβαινες ότι δεν είμαι στο ΕΠΑΜ πρώτα και κύρια ακριβώς γιατί θέλω να αποφύγω τέτοια άτομα. Αυτό που είπα είναι ότι παρακολουθώ την εκπομπή του γιατί προτιμώ να μαθαίνω συγκεκριμένα στοιχεία αντί ν’ ακούω τις αοριστολογίες περί «καπιταλιστικής κρίσης». Την πατρίδα την έχω χεσμένη όπως και την αριστερά(την επίσημη τουλάχιστον). Για το συμφέρον μου πράγματι ενδιαφέρομαι όπως κι εσύ για το δικό σου ή κάνω λάθος;

 11. Ο/Η lnsurrection λέει:

  Μπράβο ρε rising. Έλεος με τους εθνοσωτήρες και εθνικές ενότητες. Δεν έχουμε καμιά σχέση μεταξύ μας ως έθνος, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Οι σχέσεις γεννιούνται στην πραγματικότητά μας, και σε αντιδιάσταση με την εθνική ταυτότητα που προβάλλουν η οποία στην ουσία είναι ανύπαρκτη και επί του φαντασιακού, η ταξική μας ταυτότητα είναι αυτή που πρέπει να μας ενδιαφέρει την οποία βιώνουμε κάθε λεπτό της ημέρας μας.

  Άντε να δούμε, μην αρχίσω να γράφω κάνα essay :p

 12. Ο/Η vasilis λέει:

  Με έχει πολύ μπερδέψει η περίπτωση. Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη. ;Βλέπω στο site του epam τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να ευλογεί τα όπλα και γελάω. Αλλά παρόλα αυτά…

  Ο Καζάκης λέει ότι για να αντρέψουμε το μνημόνιο πρέπει να συστρατευθούμε όλοι. Δεξιοί και αριστεροί ώστε να ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία και μετά βλέπουμε εάν θα έχουμε κομμουνισμό, σοισιαλδημοκρατία ή καπιταλισμό. Από την λίγη ιστορία που έχω διαβάσει το ίδιο έλεγε και το ΕΑΜ. Και το ΕΑΜ είχε μέσα πάρα πολλούς απόστρατους και φιλοβασιλικούς (αυτό είναι πασίγνωστο).

  Επίσης στην περίοδο του 40 το ΚΚΕ ήταν στην παρανομία και όλα τα νόμιμα κόμματα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο ΕΑΜ και μετά έτρεχαν διότι το ΕΑΜ έπιασε το συναίσθημα και την ανάγκη του λαού για πραγματική αντίσταση. Μήπως το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα είναι λίγο καθεστωτικά, κ κοιτάνε λίγο την εκλογική τους πελατεία? Νομίζω πως είναι.

  Το ερώτημα που σου κάνω είναι το εξής: Πιστεύεις ότι η χώρα είναι σε αντίστοιχη κατάσταση με το 40? Εάν ναι ίσως η λογική του ΕΠΑΜ να έχει κάποιο περιεχόμενο. Εάν όχι τότε να ρίξουμε τον καπιταλισμό. Τώρα. ΠΙστεύεις ότι γίνεται? Μπορεί ο λαός να συστρατευθεί σε μια αντικαπιταλιστική πανστρατιά? Δεν το πιστεύω φίλε.

  Γίνεται εάν δεν ενωθούμε να τους διώξουμε?

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   Η γραμμή περί του είμαστε όλοι ένα είναι η γραμμή και του Πατριωτικού Μετώπου και άλλων ακροδεξιών. Αν δεν μπορείς αντικαπιταλιστικά δεν θα μπορέσεις καθόλου.

   Ο άνθρωπος είναι συνωμοσιολόγος ενώ παριστάνει τον μέγα επιστήμονα. Αυτό μου φτάνει.

   Δεν με αφορούν τα «ΕΑΜ» ούτε τα άλλα «μέτωπα» της Σταλινικής και Λενινιστικής θεωρίας.
   Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως αριστερός και δεν είναι και τέτοιο και το blog .
   Έλεος πια με τους πατριώτες , φτάσαμε σε σημείο να ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και να συζητάμε ακόμα για τον αν υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα. Δηλαδή έλεος

   • Ο/Η vasilis λέει:

    Ευχαριστώ για την απάντηση αν και έχω την εντύπωση ότι δεν μου απάντησες

    Μπορεί ο λαός να συστρατευθεί σε μια αντικαπιταλιστική πανστρατιά? (Καμία απάντηση)

    Πιστεύεις ότι η χώρα είναι σε αντίστοιχη κατάσταση με το 40? (Καμία απάντηση)

    Γίνεται εάν δεν ενωθούμε να τους διώξουμε? (Καμία απάντηση)

    Και αυτά που γράφεις με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι αποπροσανατολιστικά.

    Λες επίσης ότι «Δεν με αφορούν τα “ΕΑΜ” ούτε τα άλλα “μέτωπα” της Σταλινικής και Λενινιστικής θεωρίας». ΟΚ οπότε εσύ στην κατοχή του 40 τι θα έκανες? Θα έβγαινες στο βουνό με το ΕΑΜ και το ΕΛΑΣ ή θα περίμενες την παγκόσμια αντικαπιταλιστική ανατροπή?

    Αν αρκούμαστε στο να παριστάνουμε τους αντικαπιταλιστές και να περιχαρακωνόμαστε στον ιδεολογικά αποστειρωμένο μικρόκοσμο μας νομίζω ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό

    Παραμένω μπερδεμένος…

    • Ο/Η risinggalaxy λέει:

     Δεν υπάρχει «λαός» αλλά τάξεις.
     Φυσικά και μπορεί να οργανωθεί.
     Όχι η χώρα δεν είναι σε αντίστοιχη κατάσταση με το ’40. Η Μέρκελ δεν είναι Ναζί. Αν οπωσδήποτε θες αναλογία, πιο πολύ μου κάνει πως η χώρα βρίσκεται σε ένα είδος δημοκρατίας της Βαϊμάρης(Γερμανία ’29-’33). Άνθιση των θεωριών συνωμοσίας, εθνικισμός, σεξισμός, πατριδολαγνία και περασμένα μεγαλεία μιας «καλύτερης» εποχής (ρομαντισμός), στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων σε καθεστώς εξαίρεσης κτλ. Και ναι η Χρυσή Αυγή είναι Ναζί, η ρητορεία Χρυσοχοίδη,Βορίδη, ΜΜΕ κτλ εμπίπτει στη κατηγορία «καραμπινάτος φασισμός» όπως και τα διάφορα εθνικοπατριωτικά μορφώματα σούπες πρώην αριστερών τρελών με κρυφοχουντικούς όσο και φανεροχουντικούς(sic)

     Το ερώτημα της «ένωσης» είναι εξόχως αφαιρετικό και άρα ανορθολογικό. Ποιοι είμαστε εμείς ; Τα αφεντικά με τους εργαζόμενους; Οι μαχαιροβγάλτες με τους μετανάστες; Οι παπάδες με όλους; Δεν νομίζω. Αυτή η αντίληψη είναι ακροδεξιάς κατεύθυνσης. Λυπάμαι. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

     Δεν υπάρχει αποπροσανατολισμός σε ότι αφορά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι αυτό που είναι , ή έχεις κάποιες αξίες αδιαπραγμάτευτες ή όχι.

     Ως αναρχικός είμαι κατά σε κάθε πόλεμο. Το αναρχικό κίνημα πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος και η στάση κάποιων γνωστών αναρχικών στον Πρώτο Παγκόσμιο ακόμα είναι κάτι που δεν έχει λυθεί. «Πόλεμο» έχουμε αλλά είναι ταξικός και προτίθεμαι να πολεμήσω μόνο και μόνο αυτόν και κανέναν άλλο.

     Αυτά που λες περί ιδεολογικής περιχαράκωσης είναι αξιομνημόνευτα μόνο που τα λες σε μένα και μάλλον δεν θα τα έλεγες σε κάποιον πατριώτη, ή εθνικιστή ή φασίστα ή νεοναζί. Οπότε αλλού αυτά. Πες τα σε κάνα αγανακτισμένο απολιτίκ μήπως και τσιμπίσει.

   • Ο/Η vasilis λέει:

    Καταρχήν δεν θέλω να τσιμπήσει κανένας γιατί δεν ψαρεύω. Αυτά τα «περί ιδεολογικής περιχαράκωσης» χαλαρά θα τα έλεγα «σε κάποιον πατριώτη, ή εθνικιστή ή φασίστα ή νεοναζί».

    Ωραία η αντιστοιχία με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης. Δεν ξέρω πολλά για τη περίοδο αυτή.

    Λές «είμαι κατά σε κάθε πόλεμο». Οι αναρχικοί του CNT στην Καταλωνία πολέμησαν όμως ( και καπελώθηκαν από τους Ρώσους που έδιναν βοήθεια και δεν διέφεραν πολύ από τους Ναζί – στα λέω για να μη μου τα πεις).
    Αλλά πολέμησαν. Και εντάξει δεν είμαστε στην κατοχή αλλά στην κατοχή τι κάναμε? Δεν μου απαντάς Πολεμάγαμε με το ενωμένο ΕΑΜ (των φιλοβασιλικών, των κομμουνιστών, των απολιτικ ληστών των βουνών, των αγράμματων παπάδων) ή γράφαμε μανιφέστα?

    Ο «βρωμο»Καζάκης λοιπόν σου «προσφέρει» έναν δρόμο. Είναι ξεκάθαρος και διατείνεται ότι είναι ρεαλιστής άρα συμμαχεί με τον διάβολο για να διώξει το μνημόνιο. Άλλη πρόταση υπάρχει???

    Και αυτό που λες πολύ ενδιαφέρον: «Ποιοι είμαστε εμείς ; Τα αφεντικά με τους εργαζόμενους; Οι μαχαιροβγάλτες με τους μετανάστες; Οι παπάδες με όλους; Δεν νομίζω. Αυτή η αντίληψη είναι ακροδεξιάς κατεύθυνσης. Λυπάμαι. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.»
    Σκέφτομαι όμως ότι τον κόσμο τον αλλάζουν οι πλειοψηφίες. Αλλά και πολλές φορές τον αλλάζουν και οι ηρωικές μειοψηφίες που κάνουν την αρχή.Και εδώ ίσως έχεις ένα δίκιο. Μειοψηφίες που όμως θυσιάζονται για το «ρομαντικό» τους όνειρο. Και τέτοιες θυσίες βρίσκεις ανάλογα με την εποχή σε όλους τους χώρους.

    Παραμένω μπερδεμένος αλλά είμαι λίγο πιο φωτεινός
    Ευχαριστώ για την προσοχή

    • Ο/Η risinggalaxy λέει:

     εντύπωση μου προκαλεί το ότι έχεις να πεις δυο κουβέντες για την Ισπανία αλλά δεν ξέρεις τίποτα για τη Βαιμάρη. Επίσης να σταθώ στο «ρεαλισμό» και στο ¨συμμαχία με το διάβολο». Ειλικρινά κάτι άλλο για να πείσεις δεν ξέρεις εκτός από τα παλιά Σταλινικά;

     Δηλαδή σοβαρά τώρα…»ρεαλισμός» «συμμαχία με το διάβολο» ;

   • Ο/Η vasilis λέει:

    Μη σου κάνει εντύπωση. Έχω διαβάσει ένα βιβλίο για τον Ισπανικό Εμφύλιο ((του Antony Beevor) αλλά δεν έχω διαβάσει για την Βαιμάρη. Συγνώμη δλδ που δεν τα ξέρω όλα και δυο φορές συγνώμη που παρόλο που είμαι ελλειπως καταρτισμένος προσπαθώ να σχηματίσω άποψη.

    Επίσης δεν θέλω να σε πείσω. Εγώ ψάχνομαι. Και εσύ με βοηθάς (άλλοτε περισσότερο – άλλοτε λιγότερο)

  • Ο/Η Κλαιρη Γεωργακοπουλου λέει:

   ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ
   ΠΟΣΟ ΚΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ!!
   ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ??????
   ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ!!!!

 13. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Γεια σου risinggalaxy,

  Συμφωνώ καταρχήν, αλλά νομίζω ότι έχει δηλώσει κομμουνιστής (ε και θα μου πεις) και οι προτάσεις του δεν διαφέρουν και πολύ νομίζω από αυτές του κκε, του οποίου πρέπει να ήταν και μέλος κάποτε, όχι;

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   o κομμουνισμός είναι κάτι συγκεκριμένο και ο Καζάκης απέχει πάρα πολύ. Επίσης δεν θεωρώ το ΚΚ κομμουνιστικό κόμμα, ούτε τον κρατικό καπιταλισμό που προπαγανδίζει, κομμουνισμό. Το ότι ήταν κάποιος μέλος του ΚΚΕ δεν σημαίνει και τίποτα, και ο Κύρτσος ήταν στη ΚΝΕ. Ο Καζάκης είναι ένα μείγμα από συνωμοσιολογία, εθνικισμό-πατριωτισμό και «σοσιαλιστικές» «λύσεις». No thanx

   • Ο/Η Γιώργος λέει:

    καλά ναι, καμία διαφωνία…όμως ένα μεγάλο ποσοστό ελλήνων και όχι μόνο δίπλα στο λήμμα κομμουνιστής βάζει την φωτογραφία τέτοιων τύπων…τελοσπάντων, τραγικός ο καζάκης και πολύ σωστό το κείμενο.

    • Ο/Η risinggalaxy λέει:

     αυτά τα φαινόμενα προϋπήρχαν ασφαλώς στην ελληνική εργατική τάξη και όχι μόνο. Απλά τώρα ήρθε η ώρα να εξαργυρωθούν από επιτήδειους και αστούς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s