Αναδημοσίευση από το   ANTIVIRUS  :

***

O José επέστρεψε στα μαθήματα ως Μελίσα

Στις 30 Ιουλίου, ο José επέστρεψε στο δημοτικό σχολείο όπου δίδασκε ως «Μελίσα», κι έτσι έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ δασκάλα του Μπουένος Άιρες, γράφει το Worldcrunch.

Εβδομάδες πριν είχε ενημερώσει σχετικά τη διεύθυνση του σχολείου: «Έχω την υποχρέωση να είναι συνεπής με τα βαθύτερα συναισθήματα μου που με οδηγούν να κάνω αυτό το βήμα στη ζωή μου, μια ζωή που δεν πρόκειται ποτέ να ζήσω στο έπακρο, αν δεν δείξω την ουσία της ύπαρξής μου. Και ύπαρξή μου είναι βαθιά θηλυκή.»

Τον περασμένο Μάιο η Γερουσία ψήφισε ένα νόμο σχετικά με την ταυτότητα του φύλου που επιτρέπει στα άτομα να προσαρμόσουν την ταυτότητά τους, έγγραφα και πιστοποιητικά γέννησης με βάση την επιλογή του φύλου τους.

Η Μελίσα είναι δασκάλα εδώ και 22 χρόνια. Έχει 12 διαφορετικές τάξεις σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης με μαθητές από την Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη τάξη.

Η οικογένεια της Μελίσα έχει αποδεχτεί τη νέα της ταυτότητα. Ο διευθυντής ενός από τα σχολεία στα οποία διδάσκει λέει ότι και η πλειοψηφία των μαθητών και των δασκάλων την έχει αποδεχτεί: μόνο μια μητέρα αποφάσισε να αποσύρει το γιο της από το φροντιστήριο για νέους σκακιστές.

***

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s