αναδημοσιεύω από το ιστολόγιο της κατάληψης   ΣΙΝΙΑΛΟ:

***

Άλλο ένα θλιβερό άρθρο του Δ. Μπίρμπα, επικεφαλής της συριζαίας δημοτικής παράταξης στο Αιγάλεω, ήρθε να προστεθεί στην ανάπηρη αρθρογραφία της αριστεράς μπροστά στο φαινόμενο του κοινωνικού εκφασισμού και την εξάπλωση του νεοφασισμού στην ελληνική κοινωνία.

Οι δεκάδες επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι μετανάστες τους τελευταίους μήνες στο Αιγάλεω, είτε μόνοι στους δρόμους ενώ πήγαιναν στη δουλειά τους, είτε μέσα στα μικρά τους μαγαζιά, είτε μέσα σε λεωφορεία, είτε μέσα στα σπίτια τους δεν έχουν απαντηθεί ούτε στο ελάχιστο από την παράταξη του Μπίρμπα. Και, φυσικά, δεν έχουν απαντηθεί ούτε οι επιθέσεις  των φασιστών στα ίδια τα μέλη του Σύριζα είτε στα προεκλογικά περίπτερα τις μέρες των εκλογών είτε στην τηλεόραση ανοιχτά και δημόσια. 

Ποιες απαντήσεις λοιπόν προτείνει ο επίδοξος δήμαρχος για να αναχαιτιστεί το φασιστικό φαινόμενο; Άκουσον:

– Κατ’ αρχήν η απαίτηση άμεσης λειτουργίας και εκδημοκρατισμού των αστικών θεσμών (!)

– Κωδικοποίηση και εκλαΐκευση των ορθών θέσεων μας για το μεταναστευτικό (!!)

– Μαζικές αντιδράσεις και κοινωνική απομόνωση των δραστών (!!!)

Παρατηρούμε γλαφυρά τον ειρωνικό «μεσσιανισμό» της πρώτης πρότασης, την γαργαλιστική «φιλολογία» της δεύτερης πρότασης και την φαντασματική αναφορά της τρίτης… Μέχρι εδώ «τα παιδία παίζειν» για όσους έχουν πλησιάσει φασίστα στο ένα μέτρο. Έχει όμως μεγάλη σημασία η κατακλείδα του μεγαλειώδους αυτού πονήματος:

-«Αυτό που πρέπει να αποφύγει η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι η βίαιη σύγκρουση με το ναζιστικό παρακράτος. Η διαφαινόμενη επιλογή του άλλου «black block», να τσακίσει το ίδιο τους φασίστες, σε συνδυασμό με την αβελτηρία και την επιλεκτικά «αβρή» αντιμετώπιση μέχρι σήμερα, της Χ.Α. από την Ελληνική Αστυνομία, εύκολα μπορεί να εμπλέξει τη χώρα σε μια καταστροφική σπείρα αλληλοτροφοδοτούμενης βίας» (!!!)

Τι πρέπει λοιπόν να αποκλειστεί ως απάντηση στους φασίστες; Αυτό που ζητάνε οι μετανάστες όταν απεγνωσμένα κοιτάζουν τριγύρω ψάχνοντας ως διαφυγή από τα μαχαίρια και τα ρόπαλα. Αυτό για το οποίο παίρνουν τηλέφωνο ζητώντας βοήθεια όταν δέχονται επίθεση. Αυτό το οποίο κάνει τους φασίστες να τρέμουν όταν μαζεύονται στο Areston πριν τις θλιβερές μοτοπορείες τους. Αυτό που κάνει τις μοτοπορείες τους να τρέχουν όταν διαβαίνουν το Αιγάλεω. Αυτό το οποίο τους κρατάει μακριά από το να ανοίξουν γραφεία στο Αιγάλεω. Αυτό που τους κρατάει στις τρύπες τους…

Η απαντητική αντιφασιστική προλεταριακή βία λοιπόν για μια ακόμη φορά εξισώνεται με την φασιστική βία και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το πού οφείλεται η ανεμπόδιστη επέλαση του φασισμού…

Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι ως κατάληψη Σινιάλο, πέρα από το ότι αποτελούμε απλώς μέρος των γενικευμένων αντιφασιστικών απαντήσεων από εξαγριωμένους προλετάριους του Αιγάλεω, κάνουμε μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες στην κατάληψή μας, έχουμε διαπροσωπικές σχέσεις με τους μετανάστες είτε αυτοί είναι μικροπωλητές στο Μετρό είτε χαμάληδες σε βενζινάδικα, συμμετέχουμε ως άτομα στη Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω, δεν λείπουμε από οποιαδήποτε κινηματική διαδικασία αγώνα στην πόλη είτε αφορά μετανάστες είτε ντόπιους. Απ’ ό,τι φαίνεται είμαστε λοιπόν κάθε φορά εκεί από όπου λείπει ο υποψήφιος «αντιφασίστας» δήμαρχος.

***

Advertisements

One response »

 1. Ο/Η zaira (@zairacat) λέει:

  συμφωνώ και επαυξάνω την κριτική εναντίον των απόψεων του σύριζα και συγκεκριμένα εδώ του παλιού φίλου Δημήτρη για τη στάση απέναντι στ@ ναζήδες.
  δεν θα σταματήσω να έχω ωστόσο θυμό για τη χρήση του όρου «ανάπηρος» με αρνητικό πρόσημο, όσο και να μου επισημαίνεται ότι είναι:
  α) λεπτομέρεια
  β) σχηματικό
  γ) έχει καθιερωθεί να λέγεται
  ως άτομο με αναπηρία, όσο και αν χαρακτηρίζομαι θα γραφική, θα συνεχίσω να επιμένω ότι αν θέλει κάποιος να ξεκινήσει μια επανάσταση, ας την ξεκινήσει περιλαμβάνοντας όλ@ μέσα – και τα άτομα με αναπηρία.
  και τα αρνητικά πρόσημα δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s