αναδημοσίευση από το ιστολόγιο

  ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΛΑΩΝ :

***

Στις 17 Σεπτέμβρη ξεκίνησε η Απεργία Διαρκείας σε όλους τους τομείς στην Εκπαίδευση στην Μαδρίτη την ίδια μέρα που καλέστηκε 24ωρη Γενική Απεργία από τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο, στο Μετρό της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης. Κινητοποιήσεις που θυμίζουν στην κυβέρνηση την περασμένη Γενική Απεργία στις 29 Μάρτη, όπου παράλυσε βασικές εργασιακές δραστηριότητες όταν εκατοντάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην πολιτική λιτότητας της ισπανικής κυβέρνησης.

Οι εκπαιδευτικοί επιπλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα στην τοποθέτησή τους με αποτέλεσμα την δυσκολία λειτουργίας των σχολείων. Η σύμβουλος εκπαίδευση και ο πρύτανης, αρνήθηκαν να συναντηθούν με αντιπροσωπεία απεργών που είχαν καλέσει σε συγκέντρωση. Λίγο αργότερα όλες οι συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών από διαφορετικές βαθμίδες ενώθηκαν σε μια πορεία αντιπληροφόρησης στο κέντρο της Μαδρίτης μέχρι την Ατότσα όπου υπήρχε το κάλεσμα για την απεργιακή πορεία και των άλλων εργαζομένων στους σιδηρόδρομους και το Μετρό.

Η CNT με ανακοίνωσή της υποστηρίζει την απεργία διαρκείας στην εκπαίδευση, αναφέροντας:

Μπροστά στην σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση αρμόζειι μόνο μία απάντηση. Η Απεργία. Αυτή η μόνη γλώσσα που  καταλαβαίνουν. Το πρωταρχικό εργαλείο αγώνα των εργαζομένων, η απεργία.

Τονίζει την ανάγκη αυτοοργανωμένων εργατικών αγώνων λέγοντας: “… οι εκπαιδευτικές κοινότητες που συμμετέχουν στην απεργία οφείλουν να προετοιμάσουν τον αγώνα τους μέσα από τις γενικές συνελεύσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο”

[…] “Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών γιατί την αξιοπρέπεια και γιατί θέλουμε να σπάσουμε τις αλυσίδες. Ελπίζουμε να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι από όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, και γιατί όχι, να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές. Είναι πια ανάγκη να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και προτρέπουμε τους πανεπιστημιακούς και όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς τομείς να κινητοποιηθούν και να συμμετέχουν σε συνελεύσεις ώστε να ξεκινήσουν το δικό τους αγώνα, την δική τους απεργία τη δική τους ελευθερία.

Απεργία τώρα. Αυτοδιαχείριση, πάντα
Ενάντια στους πρυτάνεις σήμερα, ενάντια στον καπιταλισμό πάντα: αναρχοσυνδικαλισμός

Η εκπαιδευτική κοινότητα της CNT στη Μαδρίτη

Πηγές: Νodo50, A las Barricadas, CNT

***

Advertisements

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s