Όσοι-ες παρακολουθούν την ελληνική ακροδεξιά/ναζισμό στο διαδίκτυο, δεν έπεσαν από τα σύννεφα με τα νέα της σύλληψης του ανθρώπου πίσω από τη σατυρική σελίδα του Γέροντα Παστίτσιου. Η ελληνική ακροδεξιά χρησιμοποιώντας τακτικές που εφαρμόζει η αντίστοιχη αμερικάνικη, το Πεντάγωνο αλλά και ο Ισραηλινός στρατός(IDF) τα τελευταία χρόνια έχει στήσει έναν μηχανισμό προπαγάνδας στο διαδίκτυο ο οποίος περιλαμβάνει ιστολόγια, μεγάλους λαϊκιστικούς δήθεν «ενημερωτικούς» ιστοτόπους και μαζική οργάνωση σχολιασμού σε ειδήσεις που αφορούν τα «προνομιακά» για αυτή κοινωνικά θέματα: τη μετανάστευση και την «εγκληματικότητα» .

Ουκ ολίγες φορές είχαμε τη διάδοση ψευδών ειδήσεων για δήθεν βιασμούς, δολοφονίες και ότι άλλο τραβάει η τρομολαγνεία του καθενός, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν -φυσικά- μετανάστες με θύματα ευπαθείς ομάδες. Η μηχανή διάδοσης με τη μέθοδο του «σύννεφου»(cloud) έπαιρνε εμπρός ακόμα και από «μεγάλους» ιστοτόπους , διαδίδοντας τις αρρωστημένες φαντασιώσεις διάφορων ακροδεξιών. Μέσα στο όλο γαϊτανάκι μπλέκονται και ιστοτόποι ιδιοκτησίας γνωστών «δημοσιογράφων» του «αστυνομικού ρεπορτάζ» -δηλαδή παπαγάλων της αστυνομίας- με πρόσφατο και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη ψευδή είδηση για έφοδο των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και κλείσιμο του athens indymedia.

Η σελίδα του Γέροντα Παστίτσιου τους έκανε ζημιά ακριβώς εκεί. Έκανε ζημιά και ενόχλησε στα δήθεν «ενημερωτικά» «αδέσμευτα» και «δημοκρατικά» ιστολόγια, τα περισσότερα των οποίων είτε είναι βιτρίνες μελών της Χρυσής Αυγής, είτε διάφορων φασιστών, πληρωμένων παπαδόφιλων και κάθε λογής ΚΥΠΑτζηδων και χουντικών.

Ανέδειξε με το καλύτερο τρόπο τη βλακεία, το ταλιμπανισμό και τη φανατίλα όλων αυτών όταν τους τρόλαρε με ένα δήθεν «θαύμα» και όλοι αυτοί το αναπαρήγαγαν άκριτα και χωρίς να το ψάξουν. Αυτό ενόχλησε τη συντηριτικούρα, ενόχλησε το παπαδαριό, ενόχλησε τους φασίστες που πιστεύουν πως επειδή έχουν από 15 λογαριασμούς ο ένας, το διαδίκτυο είναι ιδιοκτησία τους. Έτσι τα νήματα κινήθηκαν, οι απειλές άρχισαν και μπήκαν τα «μεγάλα» μέσα. Έτσι φτάσαμε στη σύλληψη κάποιου που το μόνο έγκλημα του ήταν να κρατάει ζωντανή τη παράδοση του Αριστοφάνη, τη παράδοση του Καραγκιόζη ή απλά να τρολάρει τους ηλίθιους αυτού του κόσμου.

Εκτός όμως από τα προφανή θέματα ελευθερίας του λόγου που εγείρει η όλη υπόθεση, υπάρχουν και άλλα ποιο σημαντικά -κατά τη γνώμη μου- θέματα. Για μια ακόμα φορά έχουμε τη πλήρη σύμπλευση των ορθόδοξων μουλάδων, του ναζιστικού κόμματος, μέρους του δικαστικού σώματος και διάφορων κύκλων της ελληνικής αστυνομίας. Τι άλλο θα μπορούσε να ονομάζεται εκτός από σύμπλευση το γεγονός πως παρότι που υπάρχουν 100δες σελίδες κάθε είδους ακροδεξιών στο διαδίκτυο βρήκανε να συλλάβουν τον.. Γέροντα Παστίτσιο.

Και δεν μιλάμε απλά για κάποιες σελίδες «γραφικών» ιδεολόγων αλλά για σελίδες όπου εμφανίζονται φωτογραφίες με βαρύ οπλισμό, συζητιούνται ανοικτά δυνατότητες εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών, βιασμών γυναικών, ακόμα και παραδοχή εγκλημάτων όπως μαχαιρώματα και ξυλοδαρμοί. Δεν είναι ουκ ολίγες οι φορές που σε αυτές τις σελίδες και συζήτηση που γίνεται συμμετέχουν και αστυνομικοί διάφορων «μάτσο» υπηρεσιών όπως τα ΜΑΤ και οι ΔΙΑΣ/Δέλτα. Εντάξει μπορεί να μην πέφτει κανείς από τα σύννεφα με τη δημιουργία ενός ρεύματος trendy φασισμού στην ελληνική κοινωνία για λόγους καταστολής και αντιεξέγερσης αλλά μερικά πράγματα βγάζουν μάτι:

Αλήθεια τι έγινε με τον λεβέντη που κόμπαζε γα την επιδεξιότητα του στα μαχαίρια; Ακόμα τον ψάχνουν;

Για να μην μιλήσουμε για την παρακάτω περίπτωση:

Επίδειξη βλακείας κάποιων ανεγκέφαλων που παραδέχονται ανοικτά τρομοκρατικές ενέργειες που μπορεί και να μην έχουν κάνει;

Επίδειξη δύναμης επειδή ξέρουν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι ;

Σε κάθε περίπτωση αποτελούν μια πολύ πιο σοβαρή περίπτωση από τις τρολιές με τα παστίτσια για έναν μοναχό που κάποιοι έχουν ανάγει σε ακροδεξιό είδωλο. Τα παρακάτω screenshot δεν αποτελούν και κανέναν ιδιαίτερο προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας ούτε κάποιο μακροχρόνιο ρεπορτάζ. Κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολύ καιρό στο διαδίκτυο χωρίς κανένας «θεσμικός» παράγοντας να έχει κάνει τίποτα.

Λυπάμαι που υποβάλω σε αυτό το μαρτύριο κλασικής ακροδεξιάς μαλακίας με κατηγορίες επιπέδου «οι αναρχικοί ρίχνουν ναρκωτικά στις πορτοκαλάδες των παιδιών μας» αλλά νομίζω είναι ενδεικτικά και του επιπέδου των μηχανισμών που προσπαθούν να κάνουν κουμάντο στην ελληνική κοινωνία.

Αλήθεια η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ασχολείται μόνο και εφόσον γίνουν με «καταγγελίες»;  Δηλαδή οι παρακολουθήσεις 50.000 χιλιάδων τηλεφώνων από την ΕΥΠ, οι εκφοβισμοί συνδικαλιστών από την ασφάλεια, οι επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής, όλα αυτά τα ωραία, γίνονται κατόπιν ‘καταγγελίας»;

Βέβαια το ζητούμενο εδώ δεν είναι να ζητήσουμε από την «αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». Το να «κάνει η αστυνομία τη δουλειά της¨είναι εξάλλου η μόνιμη επωδός της ακροδεξιάς για το ξεκάρφωμα στα media. Αυτό που προσπαθώ να δείξω είναι ότι σε καιρούς κρίσης, με την ανεργία να ανεβαίνει και το ελληνικό κεφάλαιο -μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει- να στηρίζει τη Χρυσή Αυγή, η ελληνική αστυνομία -ή τουλάχιστον ένα μέρος της με σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά- κάνει ακριβώς τη δουλειά της. Αυτή είναι η δουλειά της αστυνομίας όταν «τελειώνουν τα φράγκα».

Οι μηχανισμοί του κράτους -είτε εκτελούν διαταγές της πολιτικής ηγεσίας, είτε ενεργούν μέσω αυτονομημένων πυρήνων με σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά- δεν έχουν απλώς διαλέξει την άλλη πλευρά. Είναι η άλλη πλευρά. Η πλευρά απέναντι στα μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας και της εργατικής τάξης που δεν ανέχονται ούτε φασίστες ούτε ακροδεξιούς, ούτε ομοφοβικούς, ούτε ρατσιστές ούτε ορθόδοξους μουλάδες.

Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια υπόθεση σαν αυτή του.. Παστίτσιου, προσφέρεται για εύκολη πολιτική σπέκουλα -μιας και η σύμπλευση των μηχανισμών του κράτους με την ακροδεξιά εδώ και καιρό είναι το λιγότερο εμφανής- ενώ ήδη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο άνθρωπος έχει αφεθεί ελεύθερος. Η προπαγάνδα και ο εκφοβισμός των φασιστών και του παπαδαριού δούλεψε, η ΕΛ.ΑΣ έκανε το καθήκον της και τη χάρη της στους ιδεολογικούς της συμμάχους, η δικαστική εξουσία το ίδιο και όλοι είναι μια χαρά.

Και μια τελευταία παρατήρηση που έκανε φίλος στα social media : Είχαμε την άρση του ιδιωτικού απορρήτου για … πλημμελήματα. Από πότε το απόρρητο αίρεται για πλημμελήματα με καταγγελία… του Ναζιστικού Κόμματος;

Πόσο άραγε απέχουμε από το να μην αφήνονται ελεύθεροι οι επόμενοι Γέροι Παστίτσιοι;

Γιατί αυτό που μας διδάσκει η ιστορική εμπειρία είναι ακριβώς αυτό: Tο Κράτος και το Κεφάλαιο όταν κινδυνεύουν δεν έχουν όρια. Είμαστε όλοι αναλώσιμοι.

risinggalaxy

υ.γ

Αν είχαν πιάσει εμένα με 60 εκρηκτικούς μηχανισμούς θα είχε δημοσιευθεί η φάτσα μου, το όνομα μου, το Α.Φ.Μ. , θα είχαν πάρει DNA από τη μάνα μου μέχρι τα τριτοξάδελφα. Φωτογραφία μου θα είχε τοποθετηθεί από την ΕΛ.ΑΣ στο Βόρειο Πόλο ενώ αποστολή της αντιτρομοκρατικής θα άφηνε τη δικογραφία στη Σελήνη για τις επόμενες γενιές. Ο φασίστας της Σπάρτης κυκλοφορεί ελεύθερος. Οι συλληφθέντες διαδηλωτές της 12 Φλεβάρη διαπομπεύτηκαν. Ο Παστίτσιος συνελήφθη.

Τι δεν καταλαβαίνεις επιτέλους;

11 responses »

 1. Ο/Η anonyous λέει:

  Σχετικά με τους Μαιάνδριους.
  Πρόκειται για 2-3 χαζοφασιστάκια που γράφουν συνθηματα μόνο, περισσότερο φαίνεται σαν τρολιά παρά σαν αληθινά γεγονότα.
  δείτε και γελάστε
  http://maiandrioi.blogspot.gr/

  Ενας από δαύτους ποστάρει συνέχεια τρολιές σε ένα τρολομπλοκ σαν «dilavni»,
  Σαν οδηγό ξεκινήστε από το http://troll-a-ktiko.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1011.html

  Ξαναγραφω, πρόκειται για ανοησίες, τρολιές και διαδόσεις που είναι για γέλια και αφορούν κόσμο που σύχναζε στο βόθρο webwar και στους κλώνους-μπλοκ τύπου «τρομπακτικο»
  Αν ασχολείστε σοβαρά με το κίνημα, απλά μην ασχολείστε με δαύτους

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   ευχαριστώ για την ενημέρωση, αν και το ζητούμενο εδώ όπως γράφω κιόλας, δεν είναι αν οι καμένοι είναι καμένοι ή όντως επικίνδυνοι

 2. Ο/Η Νεκταριος λέει:

  επειδη ειχα μπει καποιες φορες στην σελιδα στο FB αυτο εκαναν δεν ηταν χιουμοριστικη πλευρα του θεματος!υπηρχε ενα κομπλεξ εναντια στην ορθοδοξια!Το να μην πιστευεις ειναι δικαιωμα σου οπως επισης και δικαιωμα του καθενος να πιστευει!Το να εχεις εικονες το χριστο και την παναγια με μορφη ερπετου αυτο δεν ειναι χιουμορ! το να χλευαζεις και να βριζεις εναν ανθρωπο που δεν σε εχει πειραξει σε τιποτα και που δεν ειναι εν ζωη δεν ειναι χιουμορ!θα θελατε να κανουν το ιδιο για καποιο συγγενικο σας προσωπο που εχει πεθανει?
  το να εισαι αθεος ειναι δικαιωμα σου το προσβαλεις και να χλευαζεις τους αλλους που πιστευουν αυτο δεν ειναι καθολου δικαιωμα σου!Καλα του εκαναν λοιπον του συγκεκριμενου ατομου κατα την γνωμη μου

 3. Δεν κατάλαβα που ενόχλησε ο Παστίτσιος τα «δημοκρατικά» portals που λες…και τι «θαυμα» αναπαρήγαγαν χωρίς να εξετάσουν..?

 4. Ο/Η George λέει:

  Δεν έγινε άρση απορρήτου. Χρυσαυγίτης μπάτσος Hacker έκανε τη δουλειά. Το παλεύανε επί μέρες μέχρι που τελικά την πάτησε το παλικάρι.

 5. Ο/Η Mitropanthro λέει:

  Και μετά τί;;;
  Operation ΣΚΟΥΠΑ για να ξεβρωμίσει το φειςμπουκ από όλους όσους έκαναν ΛΑΗΚ στον γέροντα παστίτσιο;

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   σειρά έχουν όλοι όσοι κοροϊδεύουν τους φασίστες κότες και έχουν κοτέτσι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s