Σα να μην συνέβαινε τίποτα από παλιά. Μόνο τώρα ο ζόφος απέκτησε χιλιάδες προσωπεία. Σαν να μην υπήρχε και πιο πριν αυτή η αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, τουλάχιστον ώσπου να ξαναπάρουν τη σκυτάλη τα ξίδια τρίτης διαλογής. Η ομορφιά αυτού του κόσμου μετανάστευσε από τη φαντασία μας στις επεξεργασμένες φωτογραφίες. Πιο φωτεινά τα χρώματα στην οθόνη, πιο σκοτεινά πίσω από το οπτικό μας νεύρο. Εκεί, στο πίσω μέρος του ματιού σε απροσδιόριστο σημείο, ξεκινά η επαναφορά από το όμορφο στο γκροτέσκο της πραγματικότητας. Ή μήπως το αντίθετο;

Είπαμε να απομαγεύσουμε τον κόσμο αλλά ανέλαβαν τα αφεντικά να το κάνουν για εμάς. Όχι από μόνοι τους βέβαια. Στην εποχή των ενοχών και των ενόχων, τα όρια δυσδιάκριτα.  «Ξεπουλήθηκα». «Με λήστεψαν». Δεν έγινε δα και τίποτα. Φτάνει τα ιστιοφόρα της μοναξιάς μας να μεταφέρουν τους ατελείωτους μονολόγους. Ταξίδι σε θάλασσες σκοτεινές με ουρανό απροσδιόριστο. Η εφηβεία σου να περνά πιο μακριά, σε άλλο καράβι και εσύ να μη μπορείς να πλησιάσεις. Να χαιρετάς από μακριά τις ουτοπίες που κατασκεύασες βράδια Παρασκευής στο δωμάτιο σου. Τη μια στιγμή οι τοίχοι φυλακή και την άλλη ορίζοντες.

Παρατεταμένο κέφι, κατανοητό εν μέρη, αφού όλοι μας υπήρξαμε κάποια στιγμή, παρατεταμένα κεφάτοι. Επιτηδευμένα νέοι. Ηλικιωμένοι είκοσι χρονών. Ο ορισμός της μαγείας πρέπει να ξαναγραφτεί γιατί κάπου χάθηκε στην ανάλυση. Θα πρέπει να κατανοηθούν από την αρχή όλες οι λέξεις. Ωραίος τόπος η σιωπή.

Η σιωπή των θυμάτων εκκωφαντική  Οι κραυγές των αφεντικών εκκωφαντικές  Τα χαμόγελα των δημίων όλο νόημα. Μετά την απόδοση ευθυνών θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Η μόνοι αλώβητοι, οι καινοτόμοι του τίποτα με ολίγη από φράγκα. Η κατανόηση των επιθυμιών των δημίων είναι το πρώτο βήμα για την βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν. Η καινοτομία στις λαιμητόμους που έδωσε τη θέση της στη καινοτομία της λοβοτομής, που έδωσε τη θέσης της στη καινοτομία των άτοκων δόσεων, που έδωσε τη θέση της στην καινοτομία της αναγκαιότητας, ύπαρξης ξανά, στην Ευρώπη και αλλού, υποψήφιων δημίων. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λύνουν το πρόβλημα επαγγελματικού προσανατολισμού στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Οι μισοί θύτες, οι άλλοι μισοί θύματα. Ας είναι. Η εποχή των ενόχων θα ξαναδώσει τη θέση της στην νέα εποχή των καθώς πρέπει και τα πράγματα θα πάρουν ξανά το δρόμο τους.

Κάποιες μάνες άφησαν το βάρος της επιμόρφωσης των γόνων τους στους δήμιους. Η συνέχιση της ιστορικότητας του έθνους και του πολιτισμού των τηλεκανίβαλων, πρέπει να είναι ο πρώτος μας στόχος. Άλλωστε τι είναι τα βιβλία μπροστά σε μια άποψη. Η άποψη πήρε ζωή. Την ένιωσα να μεγαλώνει μέσα μου. Είναι η δικιά μου άποψη. Απόσταγμα των απόψεων των δημίων, αν και έχουν καταγραφεί κάποιες σπάνιες περιπτώσεις απόψεων, οι κάτοχοι των οποίων, διαπίστωσαν ότι οι προσωπικές τους απόψεις δεν ήταν των δημίων τους αλλά των ίδιων των αφεντικών. Σπάνιο πράγμα σίγουρα, αλλά έχει συμβεί. Έτσι και εγώ όταν ένιωσα την προσωπική άποψη να μεγαλώνει μέσα μου ευχήθηκα να ήταν του αφεντικού και όχι του δήμιου. Αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό. Αλλά δεν φτάνει. Προσπάθησα να μεγαλώσει και άλλο η άποψη μου και την ένιωσα να πιέζει το στέρνο μου. Άξαφνα το στέρνο μου σκίστηκε στα δύο και από μέσα του εμφανίστηκε η προσωπική μου άποψη τινάζοντας παντού αίματα. Χωρίς δισταγμό άρχισε να περιφέρεται στο σπίτι ψάχνοντας για βιβλία που θα μπορούσε να φάει. Αφού καταβρόχθισε ότι βρήκε σε γραπτό λόγο στάθηκε υπερήφανη μπροστά μου, τσαλαβουτώντας στο λουτρό αίματος και είπε:

«Αν έπαθες πλάκα με αυτό, περίμενε ώσπου να βγει το alien 17..»

Ξύπνησα ιδρωμένος. Σηκώθηκα. Ανοικτός υπολογιστής. Κοίτα να δεις τι βρήκα. Βίντεοκλίπ. Βράδια Παρασκευής, στο παζάρι, με τους δικούς μου,παιδί ακόμα. Κόσμος, φώτα,περπάτημα,μαγεία των αντικειμένων. Βράδυ Παρασκευής και μπαλαρίνα. Η μουσική της μπαλαρίνας. Φόβος,χαρά και απορία για το μεγάλο κτήνος που γύριζε παίζοντας μουσική. Και οι χιλιάδες παράλληλοι μονόλογοι συνέχιζαν το ταξίδι τους. Σκοτεινή θάλασσα, απροσδιόριστος ουρανός. Και εσύ χρόνια μετά, να θυμάσαι που και που, τη μόνη σου πατρίδα. Τα παιδικά σου χρόνια.

risinggalaxy 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s