αναδημοσίευση από το ιστολόγιο των

Αντιεξουσιαστών Καλαμάτας Μεσσηνίας:

***

kadinski

Η καταστολή ήταν παρούσα στην κίνηση της Α.Κ.Μ.  (Αντιεξουσιαστές Καλαμάτας Μεσσηνίας)  να δημιουργήσει ομάδα στο πανεπιστήμιο Καλαμάτας.

Το τραπεζάκι αντιπληροφόρησης ξεκίνησε τη δράση του στις 11 Δεκεμβρίου 2012 και από την πρώτη μέρα σημειώθηκαν «αντιδράσεις». Συγκεκριμένα ένα άτομο σταλμένο από τη κοσμήτορα με σκοπό να δημιουργήσει εχθρικό κλίμα κατέκρινε με ιδιαίτερη αγένεια τη δράση και απείλησε με αναφορά στην διοίκηση του πανεπιστημίου, κοσμήτορα Ευρυδίκη Ατζουλάτου – Ρετσίνα, η οποία την επομένη 12 Δεκεμβρίου 2012 προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία μετά από διαπληκτισμό με συντρόφους της Α.Κ.Μ. (φοιτητές και μη), που δημιούργησαν τραπεζάκι με έντυπο υλικό αντιπληροφόρησης. Η αστυνομία με βάση την τηλεφωνική καταγγελία της κοσμήτορα κατέφθασε στην είσοδο του πανεπιστημίου και αστυνομικός δήλωσε ότι απάντησε σε καταγγελία της κοσμήτορα για «διακίνηση παράνομου ιδεολογικού υλικού» (Τύφλα να ‘χει η χούντα!). Η αστυνομία τελικά δεν κατάφερε να παρέμβει λόγω του φόβου της αντίδρασης των φοιτητών και όχι μόνο. Μετά την αποχώρηση της αστυνομίας η κοσμήτορας επιστρατεύοντας κάποια μέλη παράταξης αντίθετης ιδεολογίας, εφόσον απέτυχε η αστυνομική καταγγελία ,  δημιούργησε  διαπληκτισμό με αφορμή το σύνθημα «ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ! Ο ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ», το οποίο γράφτηκε καταγγέλλοντας το γεγονός, με τη δικαιολογία ότι ο τρόπος έκφρασης του καθενός βλάπτει την αισθητική της σχολής «ΤΟΥΣ».

Η ανελευθερία λόγου (απαγορεύεται με απόφαση «φοιτητικού συλλόγου» η έκφραση με συνθήματα, αφίσες κ.τ.λ.) είναι σαφέστατη αφού υποστήκαμε καταστολή τόσο από τη διοίκηση όσο και από άλλη δεξιά παράταξη με λεκτική βία και απαίτηση αποχώρησης από το χώρο καθώς κατά τη γνώμη τους δεν έχουμε λόγο στο πανεπιστήμιό «ΤΟΥΣ» και παρεμβαίνουμε ως «ΕΞΩΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ» ανεξάρτητα αν στην ομάδα συμμετέχουν φοιτητές του πανεπιστημίου. Στο ίδιο το πανεπιστήμιο το άσυλο δεν είναι κατοχυρωμένο, οι πόρτες κλειδώνουν στις 21.00 και ασφαλίζονται με σύστημα συναγερμού. Παρά το πόλεμο που αντιμετωπίζουμε συνεχίζουμε τη δράση μας ενάντια στη χούντα της διοίκησης και της εξουσιαστικά συντηρητικής λογικής των διαφόρων παρατάξεων.

Ο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ !!!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ  ΣΤΗ ΡΟΔΟ  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ .

Αντιεξουσιαστές Καλαμάτας Μεσσηνίας

***

Advertisements

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s