αναδημοσίευση από τον ιστοτόπο της

Α.Π. Ροσινάντε:

***

ran_592x2991

Η κυβέρνηση του μνημονίου συνεχίζει απτόητη το καταστροφικό, αντικοινωνικό της έργο με καινούριες αιχμές του δόρατος το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που γονατίζει οικονομικά τα εργατικά στρώματα και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στον δημόσιο τομέα, που στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπων. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η απάντηση της εργατικής τάξης δεν θα μπορούσε παρά να είναι πέρα για πέρα δυναμική. Γι” αυτό τον λόγο η κύρηξη 3ωρης στάσης εργασίας (12:00-15:00, 18/12) από την πλευρά της ΓΣΕΕ πρέπει να στηριχθεί από όλο τον κόσμο της δουλειάς. ….

Η Aναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – Ροσινάντε, αντιλαμβανόμενη την σύνδεση περιεχομένου και διάρκειας ανάμεσα στις κινήσεις του επίσημου συνδικαλιστικού οργάνου της εργατικής τάξης και του σημαντικού έργου του μεγάλου Ιάπωνα σκηνοθέτη, Ακίρα Κουροσάβα, διοργανώνει στα γραφεία της την προβολή της ταινίας «ΡΑΝ», κατά την διάρκεια της 3ωρης στάσης εργασίας.

Η ταινία, παραγωγής 1985, διαρκεί κάτι λιγότερο από τρεις ώρες (162 λεπτά συγκεκριμένα), κάτι που δίνει την δυνατότητα στην εργατική τάξη όχι μόνο να περάσει ποιοτικά τον χρόνο, στον οποίο θα σύγκρουστει έμπρακτα με τον θεσμό της μισθωτής σκλαβιάς αλλά και να καταφέρει να γυρίσει έγκαιρα στους χώρους δουλειάς πριν την λήξη της οργής της.

Η Α.Π. – Ροσινάντε καλεί όλες τις αγωνιστικές τάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος να πιέσουν την ΓΣΕΕ προς την κατεύθυνση κύρηξης της γενικής, επαναστατικής στάσης εργασίας. Δηλαδή στην κύρηξη επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας από τις 12:00-15:00 για κάθε μέρα. Αδιάλλακτες, αγωνιστικές και δυναμικές στάσεις εργασίας μέχρι την καταστροφή του Κράτους και του Κεφαλαίου και την οριστική νίκη του κόσμου της Εργασίας.

***

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s