Αναδημοσίευση από τον ιστοτόπο της Α.Π. Ροσινάντε 

***

Image

Ανακοίνωση της Α.Π. – Ροσινάντε για τα γεγονότα στην Β.Α. Χαλκιδική

Στην Β.Α. Χαλκιδική δίνεται μια κρίσιμη μάχη. Κράτος και Κεφάλαιο έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους κατοίκους θέλοντας να ερημώσουν οικονομικά μια ολόκληρη περιοχή και να καταστρέψουν δάσος και φυσικό πλούτο σε έκταση 350.000 στρεμμάτων περίπου.

Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που έχει λάβει χώρα τουλάχιστον μεταπολεμικά, σε συνδυασμό με το χειρότερο οικολογικό έγκλημα από τις ανεπανόρθωτες συνέπειες για το περιβάλλον που θα ακολουθήσουν την συγκεκριμένη επιλογή.

Στόχος τους, να εκμεταλλευτούν χρυσό, χαλκό και άλλα μεταλλεύματα αξίας 20 δις ευρώ περίπου, εξ ολοκλήρου για τις τσέπες των αφεντικών της «El Dorado» και της «Ελληνικός Χρυσός» του Μπόμπολα,χωρίς να αποδώσουν ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, αφού με απόφαση του 2004, παραχωρήθηκε έκταση 317.000 στρ. για εκμετάλλευση με μοναδικό τίμημα 11 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα που θα καρπώνονται τα κέρδη, μια ολόκληρη περιοχή και οι κάτοικοι της θα αργοπεθαίνουν. Μια σειρά παραγωγικών επαγγελμάτων θα νεκρώσουν για πάνω από 60 χρόνια. Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομεία αλλά και τουριστικά επαγγέλματα λόγω της μόλυνσης θα εκλείψουν, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους χωρίς δουλειά εξωθώντας τους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό της υπόθεσης, πιο πολύ και από τις συλλήψεις και το τρομακτικό κύμα καταστολής που έχει σηκωθεί απέναντι από τους αγωνιζόμενους κατοίκους, είναι η στάση του σωματείου των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός». Η ανοικτή συμπόρευσή του με τον στρατό του Δένδια και με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής το θέτουν απόλυτα απέναντι στην τάξη την ίδια και πλέον είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί όπλο της φαρέτρας της εξουσίας απέναντι στους κατοίκους της Β.Α. Χαλκιδικής.

Η Α.Π. – Ροσινάντε χαιρετίζει τους πολύμορφους και δυναμικούς αγώνες των κατοίκων της περιοχής, και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της. Καλεί επίσης τους αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα να πλαισιώσουν τις υπάρχουσες επιτροπές αλληλεγγύης όπου υπάρχουν, και να δημιουργήσουν όπου δεν υπάρχουν, ώστε να δοθεί συντεταγμένα ο αγώνας στον πλευρό των κατοίκων ενάντια στα σχέδια Κράτους και Κεφαλαίου. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των 2 αγωνιστών. Τέτοιες ενέργειες τρομοκράτησης όχι μόνο δεν θα κάμψουν την μαχητικότητα των κατοίκων και των αλληλέγγυων, αντιθέτως θα την πολλαπλασιάσουν.

Οι αγώνες για τη Γη και την Ελευθερία δεν είναι ούτε ένοχοι, ούτε αθώοι… Είναι δίκαιοι…

***

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s