Εδώ και δύο μέρες η «ζωντανή ΕΡΤ» -τουλάχιστον το κοντρόλ της παραγωγής και οι παρουσιαστές- παρουσιάζει μια εξεζητημένη αυτοαναφορικότητα χωρίς να δίνει δεκάρα τσακιστή για το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ των εκπομπών που βγαίνουν.
Αγαπητοί φίλοι-ες της ΕΡΤ, δεν μας αφορά καθόλου αν η ΕΡΤ ως εταιρία μπορεί να είναι «ανταγωνιστική» με τα ιδιωτικά κανάλια, όπως ακριβώς δεν μας αφορά αν τα δημόσια νοσοκομεία είναι «ανταγωνιστικά» απέναντι στα ιδιωτικά. Μας αφορά το περιεχόμενο των εκπομπών της να αφορά την πραγματικότητα που βιώνουμε κάθε μέρα σε όλη τη χώρα. Μας αφορούν τα ρεπορτάζ που μπορείτε να κάνετε για την υπόθεση της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών, για τις υποθέσεις των πολιτικών κρατουμένων, για τα σχολεία που κλείνουν, για τα υπολειτουργούντα νοσοκομεία, για την υπόθεση της κρατικής τρομοκρατίας στις Σκουριές και τα μεταλλεία, για χιλιάδες ενεχυροδανειστήρια και τους γνωστούς-άγνωστους ιδιοκτήτες τους, για τις υποθέσεις που θάφτηκαν από τα στελέχη της εταιρίας ΕΡΤ και δεν μεταδόθηκαν ποτέ, για τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τον κόσμο που πεθαίνει και τρελένεται εκεί, για τα βασανιστήρια -πλέον και σε τουρίστες- των μπάτσων σε όλη τη χώρα, για τη μαφία των νυχτερινών κέντρων που προσπαθεί να βάλει χέρι και στα θέατρα της Αθήνας και τόσα πολλά άλλα.  Είναι τόσα πολλά που είναι να αισθάνεται ενοχές κανένας που μπορεί να ξεχνά κάποια υπόθεση …
Δεν μας ενδιαφέρει να ξεφτυλίσετε τον κάθε Άδωνη και τον κάθε Ντινόπουλο, πολύ απλά γιατί αυτό είναι το εύκολο. Τηλεμετριότητες είναι. Αυτό που θα ενδιέφερε τους ακροατές και τηλεθεατές σας είναι το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ και η ποιότητα της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ σας, τα οποία έχουν ως ελάχιστο μέτρο και εγγύηση τον κατακαημένο κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Δεν περιμένουμε και τόσα πολλά γιατί όλοι μας ξέρουμε τι εστί «δημοσιογραφία» στον καπιταλισμό και τις εταιρίες του. Επίσης δεν περιμένουμε τόσα πολλά γιατί ξέρουμε τι θηλειά μπορέι να σου περάσει στο λαιμό όχι μόνο το αφεντικό αλλά και η «συνδικαλιστική» γραφειοκρατία -που μόνο συνδικαλιστική δεν είναι.
Αυτό που περιμένουμε -και χωρίς αυταπάτες- είναι να αποδείξετε ότι δεν είστε «στελέχη εταιριών» σαν αυτά που κατασπατάλησαν τους μισθούς των εργαζομένων τόσα χρόνια, αλλά ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

Για αυτό, όσοι εδώ και δύο μέρες βρισκόμαστε στο πλάι σας, περιμένoντας να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΕΡΤ όσο και τα τσιμέντα του κτηρίου της , από τα ΜΑΤ του Σαμαρά και του Δένδια, είμαστε εκεί. Δεν παρακαλάμε για οτιδήποτε, αλλά απαιτούμε να μην κλείσει η ΕΡΤ, να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Είμαστε εκεί μαζί σας.
Οι περιστάσεις είναι ψηλά… ας σκαρφαλώσουμε μαζί.

risinggalaxy, αλληλέγγυος εργαζόμενος

υ.γ. Αν η ΕΡΤ είναι δημόσια -προσωπικά προτιμώ τον όρο «κοινωνική»- τοτε τα μικρόφωνα ανήκουν σε όλους και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά, ΟΛΟΙ.

ert4

Advertisements

6 responses »

  1. Ο/Η taverniaris λέει:

    Συμφωνώ απολύτως, απλά βάλε μέσα και το θέμα ότι για να είναι νικηφόρος ο αγώνας τους(?)/μας πρέπει να αγκαλιάσουν τις αγωνίες και άλλων πληττόμενων μερίδων εργαζομένων και να γίνει πραγματικά κοινός αγώνας (αν θέλουν να έχουν αποτέλεσμα) και να σταματήσουν να μας τα πρήζουν με το να «φύγει το μαύρο» και μόνο (ο Σαμαράς θα στείλει τα ματ και μετά με 150 εργαζόμενους μια χαρά το διώχνει το μαύρο).

  2. Ο/Η andreas λέει:

    Ως ένα βαθμό η αυτοαναφορικότητα είναι φυσική και ίσως να φανεί χρήσιμη σε μια προσπάθεια αυτοξριτικής ή αυτοκάθαρσης. Οι εξελίξεις του προγράμματος της ερτ κρίνονται μάλλον ως θετικές από σένα(rising galaxy) και πολλούς άλλους θεατές.

    Κάτι που νομίζω ότι θίγει πολύ αμιδρά και λανθασμένα το κείμενο είναι το ίδιο το ζήτημα της δημοσιογραφίας στον καπιταλισμό. Γιατί πρέπει να απολυθούν οι δημοσιογράφοι για να αποκτήσουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια;κρίνοντάς τους όχι μόνο από το προιόν της ενδοκαπιταλιστικής εργασίας τους αλλά και από το λόγο των σωματείων τους και το λόγο και τις δράσεις τους εκτός του 8ώρου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί από τους δημοσιογράφους(;) πρωτίστως -αφορά την απάντηση που θα δώσουν σχετικά με το μέλλον που επιθυμούν στον επαγγελματικό χώρο τους- αλλά και τους αλληλέγγυους για το μέλλον που επιθυμούν γενικότερα και για την αποσαφήνιση της πολιτικής θεωρίας τους. Τα προηγούμενα χρόνια οι σκέψεις και απαντήσεις σε αυτό το θέμα ήταν περισσότερο αποσπασματικές, τώρα δίνεται η ευκαιρία για μια συνολικότερη απάντηση.

    ΥΓ: Μην επιλέγεις το πρώτο πληθυντικό τόσο εύκολα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s