αναδημοσίευση από τον ιστοτόπο της Α.Π.Ροσινάντε:

***

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ χτυπάει αυτή την στιγμή η καρδιά ολόκληρης της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση της πυγμής και του αυταρχισμού που έχει εγκαθιδρυθεί πάνω από τα κεφάλια μας κλυδωνίζεται όλο και πιο πολύ όσο ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται ανυποχώρητος και η ίδια έρχεται αντιμέτωπη με το δυνατότερο όπλο του κόσμου της Εργασίας: Την ενότητά του.

Κανένας αγώνας που διεξάγεται από την πλευρά της εργατικής τάξης δεν αφορά μόνο τον κλάδο που τον δίνει. Αυτό ποτέ δεν είχε μεγαλύτερη σημασία απ” ότι τώρα. Η έκβαση της μάχης των εργαζομένων της ΕΡΤ, είναι βέβαιο πως θα καθορίσει αποφασιστικά τους όρους του ταξικού ανταγωνισμού από εδώ και πέρα. Ας φροντίσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων έτσι ώστε ο αγώνας να νικήσει και οι όροι αυτοί να αλλάξουν προς το καλύτερο. …

Η μαζικότητα και η συνεχόμενη αλληλέγγυα παρουσία δεν φτάνουν από μόνα τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει άμεσα να συντονιστεί απεργιακά με την μάχη που διεξάγεται στην ΕΡΤ, να φροντίσει να συνδεθεί ο αγώνας με ολόκληρη την εργατική τάξη, να τον μεταφέρει μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανωθούν παντού απεργιακές επιτροπές και με όπλο την γενική απεργία διαρκείας να νικήσει στην ευθεία σύγκρουση που επιχειρεί το Κεφάλαιο με τον κόσμο της Εργασίας. Παράλληλα, η υπό κατάληψη συχνότητα του σταθμού μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό μέσο στα χέρια των εργαζομένων και πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα. Όσο ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη η συχνότητα της ΕΡΤ πρέπει να είναι η φωνή όλου του κόσμου της Εργασίας και ένα από τα εργαλεία σύνδεσης των εργαζομένων με ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καλεί όλες τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται μέσα στο εργατικό κίνημα να ενισχύσουν τις επόμενες κρίσιμες μέρες την περιφρούρηση του υπό κατάληψη Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Μακριά από παντελώς αναντίστοιχες σε σχέση με την σημασία της εποχής και πλήρως αδιάφορες για την υπόθεση της εργατικής τάξης, προεκλογικές φιέστες, ολόκληρο το κίνημα πρέπει να βρεθεί στο πλάι των εργαζομένων της ΕΡΤ, να δώσει την μάχη μαζί τους και να αποκρούσει αποτελεσματικά την επίθεση της εξουσίας.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

-ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ

– ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

***

34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s