Το κείμενο και το βίντεο τα βρήκα στο κανάλι στο youtube , της αναρχικής ομάδας Δυσήνιος Ίππος.

***

Λίγες βδομάδες μετά την εκκένωση των 3 καταλήψεων της Πάτρας το κράτος συνεχίζει το έργο της επίθεσης στους αγωνιζόμενους ανθρώπους, στους αναρχικούς, στο ευρύτερο κίνημα που περιλαμβάνει τους αγώνες των από κάτω αυτής της κοινωνίας. Αυτή τη φορά βάζοντας μπροστάρηδες τα παραπαίδια τους, τους παρακρατικούς της χρυσής αυγής.

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία, η εποχή δεν σηκώνει αμφιβολίες.
Λίγα μέτρα κάτω από το Παράρτημα, τον ιστορικό χώρο – κέντρο αγώνα της Πάτρας που πρόσφατα εκκενώθηκε από το κράτος και το δήμο πατρέων, βρίσκεται η πλατεία Όλγας όπου πάντα ήταν το σημείο συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων και απλής παρουσίας των ανθρώπων που αντιστέκονται στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και το βάρβαρο σύστημα που κυριαρχεί. Ένας ελεύθερος χώρος ζωντανός, με παρουσία νεολαίας, φοιτητών, εργαζομένων, ανέργων, που σε ένα βαθμό καταφέρνει ακόμα να κρατήσει μακριά την αποστειρωμένη εικόνα των σύγχρονων πλατειών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: …

Σε αυτήν την πλατεία ανακοινώνει ότι καλεί(;) συγκέντρωση η τοπική οργάνωση της χρυσής αυγής για την Τρίτη το βράδυ.

Την ίδια ώρα που είχε 2 προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο εργατικό κέντρο πάτρας. Μία συνέλευση για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ένα συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων (εξ αφορμής και των κινητοποιήσεων των δασκάλων και της ελμε). Θέλουν να χτυπήσουν τον κόσμο του αγώνα, τους απεργούς, τους καταληψίες, τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές, τους αριστερούς, τους αντιφασίστες και οποιονδήποτε αντιστέκεται στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τη βαρβαρότητα που επιφέρει.

Οι χρυσαυγίτες παίζουν το παιχνιδάκι τους. Κάνουν σαματά για να ακουστεί το ονομά τους, σε μια πόλη που η πραγματική δυναμική που έχουν είναι 50 άτομα στα περιφραγμένα από αστυνομικό τμήμα γραφεία τους. Κι αν απαγορευτεί η συγκέντρωσή τους, μια χαρά γι’ αυτούς. Θα τονώσουν το φτιαχτό αντισυστημικό τους image, που έχει πέσει πολύ στην Πάτρα που τους φυλάνε παντού οι μπάτσοι και τους κάνει τα χατήρια ο Δένδιας εκκενώντας τις καταλήψεις που είναι δίπλα τους, αμέσως μόλις το ζητήσει ο Αρβανίτης στη βουλή.

Όμως εμείς δεν παίζουμε κανένα παιχνιδάκι. Τα παιχνίδια τέρμα. Την Τρίτη, από τις 2 το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ, καλείται όλος ο λαός της πάτρας σε μια συγκέντρωση υπεράσπισης των κοινωνικών – ταξικών αγώνων, των ελεύθερων χώρων, των αγωνιστών, των αναρχικών και των αριστερών, σε μια αντιφασιστική συγκέντρωση που με τη μαζικότητά της θα περιφρουρήσει από τους σύγχρονους ναζί όχι μόνο την πλατεία Όλγας αλλά και θα τους εμποδίσει οπουδήποτε επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν ανοιχτά στην πόλη.

 

***

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s