Αναδημοσίευση από το athensindymedia:

***

αναφορά μνήμης και καταγραφής των αντιεξουσιαστικών ημερών στα χρόνια της χούντας και της όψιμης μεταπολίτευσης (1970-1974)

anafora_mnimis

«ΡΗΓΜΑ» 2012 –  Β’ έκδοση (συμπληρωμένη)

Τα γεγονότα του Μικρού Πολυτεχνείου (Σχολής Υπομηχανικών). Η πρώτη συλλογική πράξη αντίστασης σε χούντα και διεθνές μονοπωλιακό κεφάλαιο, καταλύτης για τη ριζοσπαστικοποίηση του αντιδικτατορικού κινήματος που θα κορυφωθεί με τις καταλήψεις τις Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Η συμβολή των αυτόνομων – αντιεξουσιαστών φοιτητών σε αυτή την (ηθελημένα;) άγνωστη ιστορία και η επανεμφάνιση των αναρχικών στον ελλαδικό χώρο κατά τη περίοδο της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας έως και το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια των πολιτικών. Ανάμεσα τους, ο Στέλιος Βασιλειάδης, που  με τη δράση του υπήρξε διαρκής στόχος των υπηρεσιών καταστολής του καθεστώτος και τη διαδρομή του οποίου διέκοψε απότομα ένα δυστύχημα, «τροχαίο» είπαν στα χαρτιά…
Διανέμεται μέσα από αυτοοργανωμένους χώρους και βιβλιοπωλεία. Η διάθεση γίνεται από την Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινότητα του Βιβλίου «Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων».  Τα έσοδα θα διατεθούν για το ταμείο αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης των φυλακισμένων αγωνιστών.

apospasma_mikro1_xsekp5

opisthofillo_mikro_

rigma

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΡΗΓΜΑ» ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ / ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1975 – 1978

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ…
Για επικοινωνία: rigma75@gmail.com
***

Ένα σχόλιο »

  1. Ο/Η Giorgos Kokkalis λέει:

    για όσους αναζητούν απαντήσεις από τα «κρυμένα» στιγμιότυπα ενός πρώϊμου μεταπολιτευτικού παρακράτους με ψευτοδημοκρατικό μανδύα. Πολύ καλό βιβλιαράκι.

  2. Yπάρχει κ άλλο βιβλιο για το Στέλιο με τίτλο «Αναφορά μνήμης: Για το σύντροφό μας Στελιο Βασιλειάδη» κ πάλι από τις εκδόσεις Ρήγμα!

Σχολιάστε