Ντύθηκα και κατέβηκα στα γρήγορα. Άστεγοι και κόσμος αλληλέγγυος είχαν μπει στο παρατημένο καφενείο στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Το είχε ένα επιχειρηματίας και από όσο ξέρω χρεοκόπησε. Μέσα όλα στην εντέλεια, το μπάρ, τραπέζια και καρέκλες στιβαγμένα. Είχα κάτσει παλιότερα για καφέ . Δεν είναι και άσχημα το μικρό παρκάκι στο πίσω μέρος του κτηρίου και επί της Σόλωνος, εκεί έβαζε τις καρέκλες.

Βρήκα έξω κόσμο μαζεμένο. Λίγοι σκέφτηκα, περίμενα πιο πολλούς. Μέσα σκοτεινά και κάποιοι άνθρωποι να συζητάνε τι θα κάνουν. Βρίσκω και τον @cyllas, τον @coccobily. Έτσι είναι αυτά με τα ψευδώνυμα στο ίντερνετ. Μετά τα χρησιμοποιείς και για ονόματα. Και αυτοί με το κινητό στα χέρια. Το τοίχος της σιωπής των Μ.Μ.Ε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παπαγαλάκια στα κανάλια. Μια από τα ίδια. Με τα κινητά στα χέρια και γρήγορο γράψιμο για τα αυτονόητα.

Ανησυχία σε όλους μας. Προβληματισμένος ο κόσμος: «Δεν χωράει άλλους το Ρουφ», «Μπορεί να έρθουν και εδώ οι μπάτσοι, τι θα κάνουμε»,»Το πρωί πέθανε άλλος ένας».

Αυτές ήταν οι πρώτες εικόνες, ήχοι και σκέψεις. Κάποια στιγμή μπαίνουμε μέσα με τα παιδιά. Έχει λίγο φως . Κάποιος άστεγος μιλάει, μετά ακόμα ένας. Λένε ότι πλέον δεν πάει άλλο. Επίγει η κατάσταση, δεν τους νοιάζει για τα «πολιτικα και τον Καμίνη». Πρέπει να βρεθεί λύση. Το κρύο πέρα από λέξεις. Kαι σιγά μην πω ότι καταλαβαίνω. Όχι δεν καταλαβαίνω, κανείς δεν καταλαβαίνει. Μόνο άστεγος μπορεί να «καταλάβει».

Μας λένε για το παλικάρι που τους πέθανε στα χέρια το πρωί. Ήταν χρηστής, λένε ότι τον μάζεψαν από το δρόμο.  Ήταν στα τελευταία, τα πόδια του σάπια. Έχω δει πολλούς, ιδίως εκείνος με το αναπηρικό καροτσάκι στην Ομόνοια και στα Χαυτεία. Πότε δεν μπόρεσα να κοιτάξω στα ίσια τα πόδια του. Ελπίζω να μην ήταν αυτός. Θυμάμαι την φάτσα του. Είναι σαν να τον ξέρω. Τον πήγαν σε 3-4 νοσοκομεία λένε και δεν τον δέχτηκαν. Άγνωστο γιατί. Ένας από τους άστεγους μας λέει : «Τον κράτησα και εγώ στα χέρια μου για δύο-τρείς ώρες. Πήραμε πολλά τηλέφωνα, δεν ερχόταν κανείς.»

Κάποια από τα παιδιά που τρέχουν και βοηθάνε τους άστεγους στο Ρουφ έχουν νεύρα. Ένας αναφέρει ότι τον έπιασε ταχυκαρδία από το νέο του θανάτου. Έτσι είναι. Αν έχεις δει το πρόσωπο..

Λένε πως κάπου είδαν μπάτσους και κλούβες. Αποφασίζω με έναν φίλο να κάνουμε το γύρο του τετραγώνου. Ναι. Έχει έρθει μια επί της Ακαδημίας και άλλη μια έφευγε για κάπου αλλού. Πριν δεν ήταν εκεί. Μπορεί όμως να είναι απλά επειδή εκεί τους βάζουν. Συνηθισμένοι στη περιοχή. Ο στρατός κατοχής είναι μια καθημερινότητα.

Φεύγω προς το παρόν. Είπαν ότι χρειαζόταν κάποια γεύματα για τους αστέγους. Υπάρχουν άνθρωποι που μαγειρεύουν σε κοινωνικές κουζίνες και στέλνουν. Όπως μπορεί ο καθένας και όλοι μαζί.

Γυρίζω σπίτι. Διαδίκτυο. Επείγον ήρθαν τα ΜΑΤ τελικά! Έχουν αποκλείσει την είσοδο και είναι κάποιος κόσμος μέσα. Όταν έφευγα οι άστεγοι είχαν μείνει μόνοι τους μέσα για να συζητήσουν τι θα κάνουν. Αυτοί πρέπει να αποφασίζουν.

Ντύνομαι ξανά και βγαίνω στο δρόμο. Γωνία Σόλωνος και Ιπποκράτους μια κλούβα-λεωφορείο. Δεν το πιστεύω..θα τους εκκενώσουν. θα το κάνουν. Έξω κόσμος αρκετός και έρχονται. Επιτέλους και άλλοι έρχονται. Είμαστε καμιά 150αρια. Παντού διμοιρίες πράσινων. Η πόρτα αποκλεισμένη από μπλε. Τσαμπουκάς από τον επικεφαλής. μιλάει στον ασύρματο για να τον ακούσουν: «Δέχομαι πιέσεις(εννοεί τον κόσμο) αλλά θα προχωρήσω κανονικά». Μπράβο στρατηγέ Ρόμελ της Σόλωνος. Ακόμα ένας περήφανος στρατηλάτης της ΓΑΔΑ ετοιμάζεται να τιμήσει τον ελληνικό πολιτισμό. Η επιχείρηση ξεκινά. Οι μπάτσοι δίνουν σπρωξιές με τις ασπίδες . Κάποιοι χτυπούν. Αντεγκλήσεις. Συνθήματα. Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών. Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.»

Μας κυκλώνουν από παντού πράσινοι. Έρχονται να βγάλουν τους άστεγους. Ο Καμίνης έχει κάνει μήνυση. Και όμως θα το κάνουν. θα προσαγάγουν άστεγους.

Ξεκινάνε. Ολόκληρη επιχείρηση τσίρκο με πάνω από τέσσερεις διμοιρίες που βγάζουν σταδιακά από μέσα..15 ανθρώπους. Σκέτο τσίρκο. Βρισίδια και φωνές. Ο κόσμος βρίζει. Κάποιοι δολοφόνοι των ΜΑΤ φαίνονται εκνευρισμένοι. Ο κόσμος φωνάζει «άστεγο騻άστεγοι». Ξελαρυγγιαζόμαστε.»Τι εντολές εκτελείτε»,»ρε είναι άστεγοι»..! Σταματά η κίνηση στην Σόλωνος. Ο κόσμος από τα αμαξιά κοιτάει. Πολλοί φωνάζουν στον κόσμο στα αμάξια :»τι τους κοιτάτε ρε, ο Καμίνης συλλαμβάνει άστεγους».

Ένας μπάτσος λέει να ανεβούμε στο πεζοδρόμιο. Φυσικά αρνούμαστε. Και άλλοι πράσινοι κινούναι απειλητικά. Κάποιοι κάνουν και καλά ότι ορμούν για ψάρωμα. Το «αδιανόητο» όπως πάντα.. συμβαίνει: Ένας δολοφόνος των ΜΑΤ ειρωνεύεται τους άστεγους και κάνει χειρονομίες προς το πλήθος. Βροχή από χριστοπαναγίες από τον κόσμο. Tους έχουν βάλει στη κλούβα και φεύγουν. Ο κόσμος συζητά σε πηγαδάκια τι να κάνει. Πέφτει η ιδέα για πορεία στο ΑΤ Εξαρχείων. Εκεί τους πάνε.

Ξεκινάμε.Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπη, Καλιδρομίου. θα μείνουμε αρκετή ώρα έξω από το Α.Τ. Εξαρχείων. Πληροφορίες λένε ότι μεθοδεύεται η απεμπλοκή του Καμίνη από την ιστορία. Αν τους κατηγορήσουν για «διακεκριμένη φθορά» είναι αυτόφωρο και σημαίνει ότι αυτεπαγγέλτως κινήθηκε ο εισαγγελέας. Ο Καμίνης στην «απ΄’εξω.»

Γυρίζω σπίτι. Στο ίντερνετ χαμός. Κάποια παπαγαλάκια από τα κανάλια ισχυρίζονται λέει ότι δεν υπήρχαν άστεγοι. Εμείς δεν τους κάνουμε για μαρτυρες. Γιατί άλλωστε. Αφού παίρνουν το ρεπορτάζ από τη ΓΑΔΑ στα γραφεία τους. Έτσι γίνεται το παιχνίδι.

Δεν είμαι αντικειμενικός. Δεν είμαι επαγγελματίας ρεπόρτερ. Ήμουν εκεί γιατί με χρειαζόταν άνθρωποι. ήμουν εκεί γιατί ήμουν αλληλέγγυος. ήμουν εκεί γιατί ζω σε μια γειτονιά με ιστορία, τα Εξάρχεια. Ήμουν εκεί γιατί έχω θέρμανση στο σπίτι και κάποιοι άλλοι πεθαίνουν.

Δεν δέχομαι απο κανέναν παπαγάλο είτε δημοσιογράφο είτε πολιτικό να λέει πως δεν έπρεπε να ήμουν εκεί. Πως οι άνθρωποι είναι παράνομοι όταν θέλουν φαι, στέγαση και περίλθαψη.

Σήμερα γνώρισα ανθρώπους περήφανους, αξιοπρεπέστατους οι οποίοι διεκδίκησαν το ανθρώπινο δικαίωμα στην στέγαση. Άστεγοι στο δρόμο που σήμερα το πρωί πέθανε χρήστης στα χέρια τους στο Ρουφ από σηψαιμία επειδή κανένα νοσοκομείο δεν τον δέχτηκε. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στη ΓΑΔΑ κατηγορούμενοι για «κλοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ» και για «διακεκριμένη φθορά», από τον Καμίνη και το σύστημα που του κάνει πλάτες για να τον αναδείξει σε νέο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Ο Καμίνης από σήμερα δεν είναι ούτε καπιταλιστής, ούτε πολιτικός, ούτε δήμαρχος ούτε τίποτα.
Είναι εχθρός της ζωής -και ως τέτοιος- θα πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να αντιμετωπίζεται από οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο που μένει Αθήνα. Παρέα δηλαδή με τους Νεοναζί του Μιχαλολιάκου, τα παπαγαλάκια των καναλιών που έλεγαν ότι δεν υπήρχαν άστεγοι συλληφθέντες και το δολοφόνο των ΜΑΤ που ειρωνεύτηκε τους άστεγους όταν τους πήγαιναν στη κλούβα.

Εχθροί της ζωής.

risinggalaxy

υστερόγραφο:

Ιδού πως παίζεται το παιχνίδι με τους «δημοσιογράφους»:

Aς σημειωθεί ότι γίνεται παραλληλισμός με τα γεγονότα της Υπατίας πέρισυ. Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν τότε, ότι αύριο μεθαύριο θα λένε και για Έλληνες ότι έλεγαν για τους μετανάστες, οι διάφοροι «δημοσιογράφοι» και ακροδεξιοί. Ορίστε λοιπόν:

Είσαι φτωχός; Είσαι αλληλέγγυος και βοηθάς; Δεν δικαιούσαι να ομιλείς. Μιλάει το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο τώρα. Σκασμός.

13 responses »

 1. […] Ήδη, στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει επιτυχημένα τέτοιες πρωτοβουλίες (εδώ) με την άρχουσα τάξη να τις διαλύει αναδεικνύοντας την αρτηριοσκλήρυνση της για πολλοστή φορά. (Στην αντίστοιχη πρωτοβουλία της Αθήνας, οι αρχές ήταν πολύ πιο σύντομες.) […]

 2. […] Ήδη, στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει επιτυχημένα τέτοιες πρωτοβουλίες (εδώ) με την άρχουσα τάξη να τις διαλύει αναδεικνύοντας την αρτηριοσκλήρυνση της για πολλοστή φορά.  (Στην αντίστοιχη πρωτοβουλία της Αθήνας, οι αρχές ήταν πολύ πιο σύντομες.) […]

 3. Ο/Η Deadman Walking λέει:

  Πάρε μια «καλή» και ιδιαιτέρως αντιπροσωπευτική φωτογραφία της Νάντιας για μελλοντική χρήση: http://4.bp.blogspot.com/-P-EoNS3HVnc/TmXgnCad_LI/AAAAAAAAA6k/kDy9NX-6UC0/s1600/alexiou.png

 4. […] συνέβη εκεί χθες, η πιο κατατοπιστική περιγραφή είναι αυτή εδώ, από τον @risinggalaxy, καθώς και τα σχόλια από κάτω. Όχι το […]

 5. […] Μιλάει το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο τώρα. Σκασμός. https://risinggalaxy.wordpress.com/2012/02/02/%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%B9… 2 Φεβρουαρίου 2012 | Διάφορα. « «Τρεις Jazz […]

 6. Ο/Η Chilly (@Chilly_AK) λέει:

  Δεν έχω κάτι να προσθέσω για το χθεσινό, απλά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο απλός ο κόσμος – ο ψηφοφόρος κοσμάκης – δεν κατάλαβε τίποτα! ΤΙΠΟΤΑ! Και δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτα ποτέ! Δυστυχώς όσο και να φωνάζουμε εμείς στα blog και στο ιντερνετ, μόνοι μας φωνάζουμε και μόνοι μας τα ακούμε… εμείς παραμένουμε στο περιθώριο γιατί εκεί να καταδίκασε η “επίσημη πληροφόρηση/δημοσιογραφία”! (ίσως βέβαια να είναι καλύτερα εδώ – στο περιθώριο)

  Δεν ξέρω τι χρειάζεται για να ξυπνήσει ο κόσμος και να ψάξει για άλλες πηγές πληροφόρησης, σίγουρα (θα συμφωνήσω μαζί σου) χρειάζεται κάτι δυναμικό – και πάντα ειρηνικό – που θα τους κουνήσει συθέμελα… ίσως όταν κλείσουν οι τράπεζες τους ίσως τότε…

 7. […] με ανάρτηση του Παραλληλογράφου και του risinggalaxy τα περιστατικά έχουν ως εξής: Χτες το απόγευμα αρχικά 11 […]

 8. Ο/Η elentelon λέει:

  Μόνο 2 διευκρινήσεις. Αυτοί που απέμειναν τελικά μέσα στο χώρο και τους συνέλαβαν ήταν 6 άστεγοι και 9 αλληλέγγυοι σε αυτούς. Πριν μπουκάρουν οι μπάτσοι είχαν συμφωνήσει όλοι να εκκενώσουν το χώρο αλλά δεν έγινε δεκτό(!) απ’τους μπάτσους. Επίσης το βράδυ αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι πλην ενός που εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

 9. Ο/Η Giota λέει:

  ….Εμείς καλά τα λέμε μεταξύ μας, (γκρινιάζουμε… βρίζουμε… τα χώνουμε…) στο twitter, στο facebook… Ο απλός κόσμος όμως που είδε απόψε τηλεόραση (μου είπαν από το τηλέφωνο ότι το έδειξε ο skai, αλλά δεν ξέρω πως το παρουσίασε) μπορείς να μου πεις τι κατάλαβε πως συνέβη σήμερα??? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!
  (είναι όλοι ζόμπι όπως λέει ένας φίλος).
  Το Stop Cartel δεν ήρθε, παρόλο που πήραμε τηλέφωνο (ιντερνετικό κανάλι).
  ΟΛΑ ΜΕΣΩ INTERNET!!! Δεν γίνεται τίποτα έτσι!!!

  Κάποιος είπε έξω από την κατάληψη αν είχαμε το τηλ. του ALTER για να έρθει.
  Το τηλ δεν το είχε κανείς αλλά και να το είχαμε τι θα γινόταν?
  Στον ALTER αγωνίζονται για τους μισθούς που τους χρωστάνε και όχι για την γενικότερη κατάσταση… (αν και προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω – αν ικανοποιηθούν – πως μετά απ΄όλα αυτά, θα μπορέσουν να δουλέψουν πάλι
  για τον ίδιο άνθρωπο!!!).

  Πρέπει να γίνει κάτι, να ενημερώνεται ο απλός κόσμος με έναν «άλλο τρόπο»,
  που να τον «τσιτώνει», να τον «ζορίζει», να τον «ενοχλεί», να τον «τρελαίνει»…
  (Πως τα «παίρνουμε» όταν ακούμε, διαβάζουμε ειδήσεις
  και τα «χώνουμε όλοι μαζί στο twitter??? ΕΤΣΙ!!)

  Ίσως, εμείς οι «λογικοί» που δεν μπορούμε να πείσουμε κανέναν μέχρι τώρα
  γράφοντας σε site, σε wordpress…
  Ίσως αν μπορούσαμε να κάνουμε ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΡΕΛΟ… κάτι που κάνεις δεν το περιμένει…

  Πολλά έγραψα…
  Συνεχίζω τη δουλειά…

  • Ο/Η Chilly_AK λέει:

   Δεν έχω κάτι να προσθέσω για το χθεσινό, απλά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο απλός ο κόσμος – ο ψηφοφόρος κοσμάκης – δεν κατάλαβε τίποτα! ΤΙΠΟΤΑ! Και δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτα ποτέ! Δυστυχώς όσο και να φωνάζουμε εμείς στα blog και στο ιντερνετ, μόνοι μας φωνάζουμε και μόνοι μας τα ακούμε… εμείς παραμένουμε στο περιθώριο γιατί εκεί να καταδίκασε η “επίσημη πληροφόρηση/δημοσιογραφία”! (ίσως βέβαια να είναι καλύτερα εδώ – στο περιθώριο)

   Δεν ξέρω τι χρειάζεται για να ξυπνήσει ο κόσμος και να ψάξει για άλλες πηγές πληροφόρησης, σίγουρα (θα συμφωνήσω μαζί σου) χρειάζεται κάτι δυναμικό – και πάντα ειρηνικό – που θα τους κουνήσει συθέμελα… ίσως όταν κλείσουν οι τράπεζες τους ίσως τότε…

 10. Ο/Η Giota λέει:

  Γειά σου…
  ήμουν στη συνέλευση των αστέγων. Αν δεν πήγαινα να πάρω χαρτοπετσέτες για το φαγητό που τους έφεραν, μάλλον θα ήμουν και εγώ στους συλληφθέντες σήμερα…
  Αυτά που θα ήθελα να επισυμάνω είναι:

  α) Ήταν σύμφωνοι όλοι οι παρεβρισκόμενοι άστεγοι (από το Ρουφ απ’ ότι κατάλαβα)
  με τη κατάληψη? Νομίζω όχι. Δεν ήταν όλοι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο για κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα το συζητούσαν καν… θα ήταν αποφασισμένοι.
  Θα είχαν κανονίσει οι ίδιοι να έρθουν και άλλοι άστεγοι και όχι να «λέγεται» ότι θα τρέξουμε εμείς να μαζέψουμε αστέγους (που υποτίθεται ότι πήγαμε για στήριξη της κατάληψης…)

  β) Εγώ άκουσα να λένε στους αστέγους: «Αν αποφασίσετε να μείνετε και πρέπει να σας στήριξουμε υπάρχει κόσμος…» Προσωπικά τους μόνους που είδα κάτω ήταν αυτοί που περίμενα να δω και ξέρω. Δεν είδα κανέναν «καινούργιο κόσμο». (ή μάλλον είδα – βουλευτίνα του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α., κ.λ.π. – αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

  γ) Όλοι οι άστεγοι που πήγαν σήμερα για την κατάληψη ήταν καθαροί με την δικαιοσύνη?
  (Αυτό το τελευταίο το γράφω απλώς γιατί κάτι ακούστηκε έξω από το Α.Τ. Εξαρχείων).

  Νομίζω ότι όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε πριν από 2 Κυριακές στο «Σύνταγμα», όταν κάποιοι,πήγαν και έκαναν κατάληψη στο Ρουφ. Από εκεί και πέρα τι έγινε και τι ειπώθηκε δεν ξέρω… και ξαφνικά σκάει το σημερινό. Χωρίς οργάνωση, χωρίς κόσμο
  για υποστήριξη…

  Εγώ το είδα πρώτα στο twitter και μετά μου ήρθε μύνημα στο κινητό…
  ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ!!!
  Με όλα τα παραπάνω δεν ακυρώνω τίποτα (ούτε απ’ αυτά που έγιναν, ούτε από αυτά που γράφεις)… γι αυτό εξ’ άλλου κατέβηκα κ΄εγώ για υποστήριξη και αλληλλεγγύη… και θα ξανακατέβω αν χρειαστεί… απλώς θέτω κάποιους προβληματισμούς… για το επόμενο βήμα…

  Καληνύχτα…

  Υ.Γ. (Ευτυχώς αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι… Δεν υπήρχε κάψιμο….)

  • Ο/Η risinggalaxy λέει:

   Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία. και εγώ άκουσα τις διαφωνίες αλλά έφυγα πάνω που οι άνθρωποι κάνανε συνέλευση μεταξύ τους για να πάρουν μια απόφαση. προφανώς δεν πρόλαβαν γιατί μπούκαραν οι μπάτσοι. Τα ίδια σκέφτομαι και εγώ. απλά ήθελα να καταθέσω μια μαρτυρία γιατί τα παπαγαλάκια του twitter αλλά αλλά και αλλού έπιασαν δουλειά και έλεγαν ότι δεν υπήρχαν άστεγοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s